Menu

Διαδηλώσεις υπέρ Αναγνώρισης της Γενοκτονίας στην Τουρκία

Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε ότι σε 5 μεγάλες τουρκικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα...
πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες ειρηνικές εκδηλώσεις από ακτιβιστές, ανθρώπους του πνεύματος καθώς και μέλη της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με κυρίαρχο αίτημα την αναγνώριση από την Τουρκία των Γενοκτονιών εναντίον Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.
Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι στην γειτονική χώρα, πέρα από το ήδη διαμορφωμένο πολιτικό σκηνικό που έχει ως βασικά συστατικά στοιχεία τον κεμαλισμό και νεοοθωμανισμό, υπάρχουν και αυτές οι δυνάμεις που είναι σε θέση να λυτρώσουν οριστικά την πολυεθνική Τουρκική κοινωνία από το βάρος των ιστορικών εκκρεμοτήτων των αρχών του 20ου αιώνα.

Εμείς εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα αυτών των ανθρώπων και δηλώνουμε ότι θα είμαστε κοντά τους, διότι είναι ο μόνος δρόμος για την πραγματική ειρήνη και φιλία των λαών που εδράζεται στην ιστορική αλήθεια και την αποδοχή της συγγνώμης. Καλούμε δε τα ελληνικά κόμματα, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τους πανεπιστημιακούς μας αλλά και την νεολαία μας να γίνουν κοινωνοί αυτών των προσπαθειών από την άλλη πλευρά.

Ο δρόμος για την αναγνώριση των Ελλήνων του Πόντου είναι ανοιχτός και εμείς θα τον βαδίσουμε μαζί και με ένα σημαντικό κομμάτι της Τουρκικής κοινωνίας, διανόησης και πολιτικής εκπροσώπησης.

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ


Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι