Menu

Γαλλία: Αντιδράσεις τούρκων μαθητών σε σκίτσο για την αρμενική γενοκτονία

Την έντονη αντίδραση δυο τούρκων μαθητών σε γαλλικό σχολείο προκάλεσε σκίτσο με έναν τούρκο να μεταφέρει ένα καλάθι γεμάτο νεκροκεφαλές το οποίο αναγράφει «Αρμενική Γενοκτονία». Το επίμαχο σκίτσο παρουσιάστηκε σε λύκειο στην πόλη Montbéliard.

Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος ιστορίας και γεωγραφίας ο καθηγητής παρουσίασε το επίμαχο σκίτσο και ρώτησε τους μαθητές «τι καταλαβαίνετε από αυτό το σκίτσο; Γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ σύμφωνα με αυτό;»

Στο σκίτσο παρουσιάζεται ένα βουνό με τη σημαία της ΕΕ υψωμένη στην κορυφή. Τρεις χαρακτηριστικές φιγούρες βαλκάνιων εμφανίζονται να ανεβαίνουν προς το βουνό, αλλά στους πρόποδες ένας τούρκος αγωνίζεται εις μάτην να ανέβει με το επίμαχο καλάθι στις πλάτες.

Πίσω από τον τούρκο, ένας γάλλος που μοιάζει με τον Σαρκοζί, προσθέτει μια ακόμη νεκροκεφαλή στο γεμάτο καλάθι.

Οι δύο τούρκοι μαθητές αντέδρασαν έντονα υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε γενοκτονία, και ο καθηγητής δικαιολογήθηκε ότι το σκίτσο δεν ήταν δική του πρωτοβουλία αλλά μέρος του σχολικού προγράμματος.
Οι οικογένειες των μαθητών επικοινώνησαν με τουρκικό ίδρυμα κατά του ρατσισμού που θα καταθέσει διαμαρτυρία στο γαλλικό υπουργείο Παιδείας για την αφαίρεση του σκίτσου από το σχολικό πρόγραμμα.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι