Menu

Πρόταση για EVS από την ΕΛΙΞ στην Αρμενία - “Zatik” orphanage

 

Τι είναι ένα πρόγραμμα ΕVS? Πατήστε εδώ…

Η ΕΛΙΞ προτείνει ένα πρόγραμμα EVS στην Αρμενία που απαιτεί άμεση ένταξη στο πρόγραμμα που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρη και έχει διάρκεια 12 μήνες, σε συνεργασία με την οργάνωση HUJ-Voluntary Service of Armenia στο Γιερεβάν στο πρόγραμμα “Zatik” orphanage (2011-PL-132)

Εδώ μπορεί να κατεβάσεις την πλήρη περιγραφή του προγράμματος από την ιστοσελίδα της οργάνωσης HUJ

Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες και ξεκινά από τις 0109/2012 έως 31/08/2013.

Για δήλωση ενδιαφέροντος στείλτε βιογραφικό, ένα motivation letter μαζί με το ερωτηματολόγιο για την ΕΛΙΞ, άμεσα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Πηγή: elix.org

Διαβάστε περισσότερα...

Επενδύσεις στον κλάδο παραγωγής τριαντάφυλλων στην Αρμενία

Ο τραπεζικός όμιλος VTB Bank (Αρμενία) εξετάζει διάφορα σχέδια επενδύσεων στη γεωργική παραγωγή της Αρμενίας που περιλαμβάνουν την κατασκευή θερμοκηπίων συνολικού κόστους 80 εκατ. δολ. σύμφωνα με ανακοινώσεις του Εκτελεστικού Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Giouri Gusev.

Μάλιστα το σχέδιο θα αρχίσει με την καλλιέργεια τριαντάφυλλων και άλλων λουλουδιών, καθώς εκτιμάται η δυνατότητα σημαντικών αποδόσεων. Η VTB Bank (Αρμενία) ανήκει εξ ολοκλήρου στην ρωσικό όμιλο VTB. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη χώρα (68 υποκαταστήματα).
Πρόκειται για ένα στρατηγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όχι μόνο την καλλιέργεια τριαντάφυλλων αλλά ντομάτες και πιπεριές, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Gusev, ο οποίος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ένα θερμοκήπιο που ανήκει στην εταιρεία Ecotomato (που επίσης χρηματοδοτείται από την VTB Bank) και ήδη έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγρονισμού.

Η VTB Bank (Αρμενία) παρείχε επίσης 1 εκ. δολ. ως συγχρηματοδότηση για την κατασκευή θερμοκηπίου, όπου θα καλλιεργούνται ολλανδικά τριαντάφυλλα. Σημειώνεται ότι υπάρχει άλλο ένα παρόμοιο θερμοκήπιο, στο οποίο είναι συγχρηματοδότης η Ardshininvestbank, η οποία παρείχε 3 εκατ. σε χρηματοδότηση.

Ένας από τους βασικούς στόχους είναι η υποστήριξη του εξαγωγικού προσανατολισμού παραγωγής ανθέων στην Αρμενία, επειδή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπειρογνώμων της τράπεζας υπάρχει δυνατότητα σημαντικών αποδόσεων και αποσβέσεων της επένδυσης, η οποία παράλληλα θα συμβάλει θετικά στο εμπορικό ισοζύγιο της Αρμενίας.

Σημειώνεται ότι ορισμένα έργα θα υλοποιηθούν σε συνεννόηση με την ολλανδική εταιρεία Dalsem. Πρόκειται για παγκοσμίου φήμης εταιρεία ειδικευμένη στην ανάπτυξη των θερμοκηπίων και της βιομηχανίας μανιταριών, καθώς κατέχει ηγετική θέση στον τομέα με την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας.

Μάλιστα η Dalsem Armenia ήδη εξάγει τριαντάφυλλα από την Αρμενία στη Ρωσία, καθώς σε συνεργασία με την Ecotomato έχει κατασκευάσει ένα θερμοκήπιο για την καλλιέργεια τριαντάφυλλων υψηλής ποιότητας τάξη στην περιοχή Kotayk της Αρμενίας, όχι μακριά από Garni.

Το θερμοκηπίου άρχισε να λειτουργεί πλήρως τον Ιανουάριο του 2012 και η παραγωγή έχει διαρκή αύξηση με αποτέλεσμα την εξαγωγή τους ήδη προς την Ρωσία. Η εταιρεία διαθέτει 27 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι γυναίκες με μισθό 100.000 AMD (270 $).

 

Πηγή: agrotypos.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι