Menu

Εγκαινιάστηκε η έκθεση για την Μικρασιατική καταστροφή

«Οι Έλληνες της Μ. Ασίας ήταν μία θαυματουργή ένεση στην ελληνική κοινωνία. Το μήνυμα της έκθεσης είναι ότι πρέπει να θυμόμαστε την ιστορία μας, το παράδειγμα των γενναίων αυτών ανθρώπων και να θυμόμαστε ότι μετά την καταστροφή έρχεται η αναγέννηση», είπε ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου εγκαινιάζοντας τη φωτογραφική έκθεση, «90 χρόνια Σμύρνη Μικρασιατική Καταστροφή» που παρουσιάζει αυτές τις μέρες η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γραμματεία Επικοινωνίας.

Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από το Φωτογραφικό Αρχείο της Γ.Γ.Μ.Ε.-Γ.Γ.Ε.Ε. και αποτελεί αφιέρωμα μνήμης και τιμής στα γεγονότα του 1922. Παρουσιάζει την οικονομική και πολιτισμική ακμή των Ελλήνων στη Σμύρνη, τη μακραίωνη αρμονική συμβίωσή τους με Τούρκους, Αρμένιους, Εβραίους και Δυτικοευρωπαίους αλλά και την καταστροφή και το διωγμό. «Η έκθεση δεν είναι μοιρολόι είναι μία περιδιάβαση σε ένα μεγάλο πολιτισμό που κράτησε από την αρχαιότητα ως τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα», τόνισε ο τμηματάρχης του φωτογραφικού αρχείου Γιάννης Κούσουλας.

«Επειδή το υλικό ήταν μικρό και σε κακή κατάσταση η επιλογή έγινε στη βάση θεματικών ενοτήτων, την ακμή της Σμύρνης, την πολιτιστική ζωή, την άφιξη του ελληνικού στρατού, τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μικρά Ασία και την καταστροφή. Είναι εξαιρετικά δύσκολο μέσα από εβδομήντα εικόνες να περιγράψεις 2500 ετών ιστορία» είπε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο επιμελητής –φωτογράφος της έκθεσης Γιάννης Μαρίνογλου. Η έκθεση που πραγματοποιείται στο ισόγειο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θα διαρκέσει ως τις 29 Σεπτεμβρίου και λειτουργεί 09:00-16:00.

 

Πηγή: newsbomb.gr


Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι