Menu

Ρωσία: Στην Αρμενία θα σταθμεύσει Μοίρα ελικοπτέρων

Η Αρμενία αποφάσισε να διαθέσει περισσότερο χώρο στην αεροπορική βάση «Erebuni», ώστε οι Ρώσοι να σταθμεύσουν μία μοίρα ελικοπτέρων, για την ενίσχυση του αεροπορικού αποσπάσματος που διατηρεί στην περιοχή.
Την ανακοίνωση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Αρμενίας, Άρα Ναζαριάν, διευκρινίζοντας ότι θα παρασχεθούν όλες οι αναγκαίες διευκολύνσεις, όπως σταθμός ανεφοδιασμού, κτιριακές εγκαταστάσεις, για τη μεταστάθμευση 18 συνολικά ελικοπτέρων, τα οποία θα έχουν αφιχθεί μέχρι το τέλος του Νοέμβρη.
Όπως είναι γνωστό, στη συγκεκριμένη βάση που βρίσκεται στην περιοχή της πρωτεύουσας Ερεβάν, σταθμεύουν τουλάχιστον 16 μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-29 Fulcrum, στο πλαίσιο της διμερούς αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Αρμενία. Ενδεικτικό της σημασίας της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Αρμενία, είναι η ανακοίνωση από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, ότι στα επόμενα χρόνια, οι βάσεις αυτές θα εκσυγχρονιστούν.
Ενδιαφέρον έχει και η πληροφορία, ότι το αεροπορικό απόσπασμα ανήκει οργανικά στη 102η στρατιωτική βάση με έδρα την περιοχή Gyumri, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Αρμενίας. Η βάση φιλοξενεί τις ρωσικές δυνάμεις από το 1995, ενώ η διμερής συμφωνία επεκτάθηκε το 2010 και από 25 αρχικά χρόνια οι ρωσικές δυνάμεις θα παραμείνουν μέχρι το 2044, δηλαδή συνολικά 49 χρόνια.

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι