Menu

Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Αρμενία

Συμφωνία συνεργασίας της Ελλάδας και της Αρμενίας στον γεωργικό τομέα υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Γεροντόπουλος εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ερεβάν.

Η συμφωνία προβλέπει συνεργασία στους τομείς: φυτικής παραγωγής, αναπαραγωγής ζώων και κτηνοτροφίας, αλιείας και ιχθυοκαλλιεργειών, κτηνιατρικών θεμάτων, μετασυλλεκτικού χειρισμού και βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου και της εμπορίας. Ακόμα περιλαμβάνει τη συνεργασία Ελλάδος και Αρμενίας σε θέματα συστημάτων παροχής γεωργικών συμβουλών, αγροτικής έρευνας, συστημάτων ποιότητας, πιστοποίησης και ελέγχου γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης, βιοτεχνολογίας, εκμηχάνισης της γεωργίας, εγγείων βελτιώσεων και τεχνογνωσίας γεωργικών υποδομών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, σε ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ «Greece-Armenia Business Forum 2014» με τη συμμετοχή Ελλήνων και Αρμενίων επιχειρηματιών, σημείωσε ότι το εξαιρετικό επίπεδο των πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών είναι μια σταθερή βάση πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας.

Όπως επισήμανε, ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας υπάρχουν και σε άλλους τομείς της οικονομίας, όπως για παράδειγμα στους τομείς του τουρισμού, της πληροφορικής, των φαρμακευτικών, χημικών και την υγεία. Πολλές ελληνικές εταιρείες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν σε σημαντικά έργα υποδομής στην Αρμενία.

 

 

 

Πηγή: imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι