Menu

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού για το αντιρατσιστικό

Σε εγρήγορση για κινητοποιήσεις και αγωνιστικές ενέργειες καλεί τον ποντιακό ελληνισμό το ΠΑΣΠΕ, στην περίπτωση κατά την οποία δεν ποινικοποιηθεί η άρνηση της Γενοκτονίας.

Στην ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:

Τα τραγικά γεγονότα που συντελέστηκαν σε δυο περιόδους, 1915-1918 από τους Νεότουρκους και 1919-1923 από τους Κεμαλιστές, σε βάρος των Ελλήνων του Ιστορικού Πόντου, και είχαν σαν αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 353.000 συμπατριώτες μας (δηλ. περίπου το 50% του τότε συνολικού πληθυσμού που ζούσε σε αυτές τις περιοχές ειρηνικά και δημιουργικά, για περισσότερα από 2.500 χρόνια), στην εφαρμογή μιας καλά σχεδιασμένης πολιτικής αφανισμού τους, αποτελούν αναμφισβήτητο ιστορικό και πολιτικό γεγονός.

Γεγονότα που στη συνέχεια τεκμηριώθηκαν από ιστορικές καταγραφές όχι μόνον Ελλήνων επιστημόνων, αλλά και πορίσματα διεθνών επιστημονικών επιτροπών, αναγνωρίσεις και ψηφίσματα κοινοβουλίων και δεκάδων πολιτειών ξένων χωρών. Είναι γνωστό ότι όλες αυτές οι πράξεις –δολοφονία μελών συγκεκριμένης εθνικής και θρησκευτικής ομάδας, υποβολή σε συνθήκες διαβίωσης που συνεπάγονται μερική η ολική καταστροφή– σύμφωνα με τη σύμβαση για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 9-12-1948 ορίζονται ως Γενοκτονία.

Είναι γνωστό επίσης ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε ομόφωνα, τον Φεβρουάριο του 1994, τα τραγικά γεγονότα εκείνης της περιόδου ως Γενοκτονία. Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ Θερινό Τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση, παρόλο που ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, παρουσία μας, είχε προβεί σε σχετική δήλωση-δέσμευση για το θέμα, η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων αλλά και των χριστιανών της Ανατολής (Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων) να αντιμετωπισθεί ως αδίκημα, όπως αντιμετωπίζεται επιλεκτικά η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, αποτελεί για τους χιλιάδες νεκρούς μας που οι ψυχές τους ζητούν δικαίωση, αλλά και για όλους εμάς που έλκουμε την καταγωγή μας από τον Ιστορικό Πόντο και έχουμε αφήσει πίσω μας άταφους προγόνους και συγγενείς, εξίσου μεγάλο ατόπημα της κυβέρνησης και όσων πολιτικών σχηματισμών υιοθετήσουν αυτή τη θέση. Περιμένοντας να δούμε την εξέλιξη του θέματος, καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας σε εγρήγορση για περαιτέρω αγωνιστικές ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΠΕ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι