Menu

Φιλοξενία παιδιών από την Αρμενία

Για 19η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η φιλοξενία των παιδιών από την Αρμενία.

Το πρωί της Δευτέρας 8-9-2014 επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, τα παιδιά από την Αρμενία με τους συνοδούς τους μεταξύ των οποίων ήταν ο Αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων κ. Χορέν Ντογραματζιάν και ο επικεφαλής της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής κ. Χατζίκ Χατζατουριάν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα και ανανέωσαν την συνάντηση τους για το 2015.

Για 19η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η φιλοξενία των παιδιών από την Αρμενία, μία δράση που ξεκίνησε από τον τέως Δήμο Άνω Σύρου και συνεχίζεται πλέον από τον ενιαίο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Τα 22 παιδιά καθώς και οι συνοδοί τους, φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των Φρέρ στο Κίνι από τις 3 Σεπτεμβρίου 2014.

Στο πλαίσιο της διαμονής στους στο νησί διοργανώθηκαν από αμφότερες πλευρές, εκδηλώσεις και τα παιδιά επισκέφθηκαν σημαντικούς ιστορικούς χώρους καθώς και το Μικρό Μουσείο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και φιλοξενεί έκθεση με αντικείμενα από την εγκατάσταση των Αρμενίων στη Σύρο μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Στόχο του Δήμου μας αποτελεί η συνέχιση της δράσης και η πλαισίωση της με ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις με σκοπό την ευχαρίστηση των παιδιών.

 

 

Πηγή: syrostoday.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Αρμένιοι της Κομοτηνής ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Επίσκεψη και στην αρμενική εκκλησία Κομοτηνής, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα βρεθεί στη Ροδόπη στις 22 και 23 του μηνός.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κ. Βαρθολομαίος αναμένεται να επισκεφθεί τον Ναό Σουρπ Κρικόρ Λουσαβορίτς (Αγίου Γρηγορίου Φωτιστή), κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του, στις 5 μ.μ.

Τα μέλη της αρμενικής παροικίας της Κομοτηνής, που φέτος εορτάζουν και τιμούν τη συμπλήρωση 180 ετών παρουσίας του ναού στην πόλη, εκτελούν σειρά εργασιών εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου του, καθώς και κατασκευές ανάδειξης των θρησκευτικών-ιστορικών κειμηλίων του, αλλά και εξυπηρέτησης της λειτουργικότητας της τελετής-εκδήλωσης υποδοχής του Πατριάρχη.

 

 

 

Πηγή: inkomotini.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι