Menu

Η Τουρκία δωροδόκησε για να κάψει αρχεία της αρμενικής Γενοκτονίας

Ποσό ενός εκατομμυρίου δολαρίων φέρεται να κατέβαλε η Τουρκία, προκειμένου να καούν τα αρχεία της αρμενικής Γενοκτονίας στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το ermenihaber.am, που επικαλείται το Demokrat Haber, η Τουρκία δωροδόκησε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα για να καούν τα έγγραφα που φυλάσσονται στο Ινστιτούτο της Αιγύπτου (Institut d'Égypte).

Την είδηση φέρεται να αποκάλυψε σε συνεδρίαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης ο ιδρυτής του κόμματος της Δημοκρατικής Τζιχάντ (Democratic Jihad), σεΐχης Ναμπίλ Να'έεμ, τονίζοντας ότι «οι ένοχοι θα πρέπει να τιμωρηθούν». Πρόσθεσε μάλιστα ότι και η Αίγυπτος θα πρέπει να τιμωρήσει την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Veto, που έχει την έδρα της στο Κάιρο, ορισμένα από τα έγγραφα που διατηρούνταν στο Ινστιτούτο, παρουσιαζόμενα σε διεθνή δικαστήρια θα έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το αρχείο του Αιγυπτιακού Ινστιτούτου πήρε φωτιά στις 17 Δεκεμβρίου 2011, και τα περισσότερα από τα αποδεικτικά στοιχεία κάηκαν.

Το Αιγυπτιακό Ινστιτούτο ιδρύθηκε από τον Ναπολέοντα το 1798 και είναι αφιερωμένο στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας. Το συγκρότημα στεγάζει σχεδόν 200.000 έγγραφα και χειρόγραφα, κάποια από τα οποία χρονολογούνται από το 1500.

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις μνήμης για τους Αρμένιους

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και οι «Αρμένιοι και Φίλοι των Αρμενίων» στη Ρόδο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων (1915-2015) διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης και ευαισθητοποίησης, που θα περιλαμβάνουν προβολές ταινιών, ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία της Ρόδου, ομιλίες για τη γενοκτονία, αλλά και την αρμένικη παροικία στην Ελλάδα, φωτογραφικό υλικό και μια πρώτη επαφή με την αρμένικη κουζίνα και τη μουσική...

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ροδίων και θα  πραγματοποιηθούν στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου (10, 12/3//2015), του ξενοδοχείου Σεμίραμις (11/3), του Ροδίων Παιδεία (11/3) και του 2ου ΓΕΛ Ρόδου (12/3)

Χορηγοί: Ξενοδοχείο Σεμίραμις, Ξενοδοχείο Εlisium, ξενοδοχείο Palladium
Και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια: Ροδίων Παιδεία
Χορηγός επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

Πηγή: rodiaki.gr

Διαβάστε περισσότερα...

"Καθάρισε" με τον Αρμένη η Κέρκυρα

Με τον Γκεβόργκ Γκαζαριάν να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Κέρκυρας, οι "Φαίακες" πήραν σπουδαίο διπλό (0-1) στην έδρα του Παναιτωλικού.

Με το γνωστό 4-1-4-1 παρέταξε την ομάδα του ο Μάκης Χάβος, ενώ από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε την έκπληξη και κατέβασε την Κέρκυρα για πρώτη φορά με 3-5-2, ενισχύοντας πολύ το κέντρο του. Αυτό φάνηκε να του "βγαίνει" από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με την ομάδα του να απειλεί στο 3ο και στο 5ο λεπτό την εστία του Ράφαελ με το σουτ του Γκαζαριάν και την κεφαλιά του Μαρκόβσκι.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν υπέροχα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και στο 17' ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ με το πρώτο γκολ του Γκαζαριάν. Ο Αρμένιος μεσοεπιθετικός που ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς, υποδέχθηκε την πάσα του Μαρκόβσκι και με πλασέ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Ράφαελ και έγραψε το 0-1. Ο Παναιτωλικός έδειχνε μπλοκαρισμένος και οι παίκτες του έκαναν συχνά λάθη κυρίως στη μεσαία γραμμή, χάνοντας πολλές μπάλες. Στο 34' η Λεάλ με ωραίο τεχνικό σουτ λίγο έλειψε να γράψει το 0-2, όμως ο κίπερ των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ. Οι μόνες φάσεις που κατέγραψε η ομάδα του Χάβου στο πρώτο μέρος ήταν κάποια μακρινά σουτ των Μαρτίνες και Γοδόι, τα οποία όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κουτζαβασίλη.

Με την επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Η ομάδα του Χάβου ανέβασε ψηλά την πίεσή της με το παιχνίδι να παίζεται στο μισό γήπεδο στα πρώτα λεπτά. Όμως η Κέρκυρα έβρισκε συνεχώς χώρους στις αντεπιθέσεις. Στο 53' ο Γκαζαριάν "άδειασε" τον Γοδόι και έκανε ένα ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 62' με τον Ρουσκουγιέδα να εκτελεί δυνατά ένα φάουλ και τον Κουτζαβασίλη να μπλοκάρει δύσκολα. Ο Χάβος ρίσκαρε περνώντας στο γήπεδο και τον Μορένο στο 65' βλέποντας πως η ομάδα του δεν έβρισκε το γκολ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Άλβες έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς χτύπησε στο στήθος μετά από σύγκρουσή του με τον Μορένο και στην θέση του πέρασε ο Θεοδωρίδης.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 77' για να σημειωθεί η επόμενη φάση του Παναιτωλικού, με τον κίπερ της Κέρκυρας όμως να μπλοκάρει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη. Το πολύ καλό στήσιμο της ομάδας του Γρηγορίου στο γήπεδο δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν την "κλασσική" ευκαιρία κι έτσι περιορίζονταν σε κάποια μακρινά σουτ, όπως αυτό του Φωτάκη στο 83'. Ο Κουτζαβασίλης όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών, κρατώντας ένα υπερπολύτιμο αποτέλεσμα για την ομάδα του μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

 

 

Πηγή: shootandgoal.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι