Menu

Υποχρεωτικό μάθημα στις ΗΠΑ το Ολοκαύτωμα και η Γενοκτονία των Αρμενίων

Την ώρα που στην Ελλάδα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων και δίνει δικαίωμα στο θύτη, την Τουρκία να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τον ανιστόρητο ισχυρισμό προκαλώντας πλήγμα στον κοινό αγώνα Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων για την αναγνώριση της τριάδας των γενοκτονιών, Αμερικανός κυβερνήτης κάνει νόμο της πολιτείας του τη διδασκαλία των τραγικών κεφαλαίων του Ολοκαυτώματος και της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Ρικ Σνάιντερ, κυβερνήτης του Μίσιγκαν, υπέγραψε την Τρίτη νόμο που υποχρεώνει τα δημόσια σχολεία να βάλουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμά τους τη διδασκαλία της Γενοκτονίας των Αρμενίων και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Οι μαθητές, από την 8η έως την 12η τάξη του Γυμνασίου και του Λυκείου, θα πρέπει να διδαχθούν συνολικά έξι ώρες για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος Εβραίων (στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου) και Αρμενίων από το 1915-1920, δηλαδή την περίοδο που Νεότουρκοι και κεμαλιστές εξόντωναν επίσης Ποντίους.

Ο κυβερνήτης του Μίσιγκαν Ρικ Σνάιντερ

«Η επόμενη γενιά των ηγετών χρειάζεται να έχει τα μέσα να αναγνωρίσει και να βοηθήσει στην αποτροπή εκτεταμένης βλάβης σε βάρος ανδρών και γυναικών» δήλωσε ο Ρικ Σνάιντερ. Αναφερόμενος στο πόσο σπουδαίο είναι να διδάσκονται οι μαθητές για τη Γενοκτονία τόνισε πως «πρέπει να θυμόμαστε και να μάθουμε για τα τρομερά γεγονότα του παρελθόντος μας, ενώ συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς τη δημιουργία μιας πιο ανεκτικής κοινωνίας».

Ο νέος νόμος προβλέπει και τη σύσταση 15μελούς συμβουλευτικής επιτροπής που θα ασχολείται με θέματα Γενοκτονίας, ενώ θα χρηματοδοτείται από ιδιωτικά κονδύλια.

Εκτός του Μίσιγκαν, τα σχολεία στις πολιτείες της Καλιφόρνιας, της Φλόριντας, του Ιλινόις, του Νιου Τζέρσι και της Νέας Υόρκης διδάσκουν τους μαθητές τους για το Ολοκαύτωμα και τις γενοκτονίες.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι