Menu

Μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων θα αποκτήσει η Καλαμάτα

Το 2016 ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που βρίσκεται στην Καλαμάτα και είναι αφιερωμένο στους Μικρασιάτες, ενώ τον περασμένο Μάιο το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση στο ίδιο σημείο, στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας της Ανάληψης στη Δυτική Παραλία, να αναγερθεί μνημείο και για τους Πόντιους. «Στον επόμενο εορτασμό της Γενοκτονίας των Ποντίων θα είναι έτοιμο και θα κατατεθούν εκεί τα στεφάνια», είχε δηλώσει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Πλέον, όμως, ήρθε η στιγμή και για τους Αρμένιους να αποκτήσουν ένα σημείο αναφοράς στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη εγκρίθηκε η πρόταση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και έτσι στην πλατεία Φραγκόλιμνας, απέναντι από το ναό του Αγίου Νικολάου που έχει παραχωρηθεί στην αρμενική κοινότητα, θα δημιουργηθεί ένα μνημείο που θα θυμίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Στην εισήγησή του ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι η κοινότητα των Αρμενίων διαχρονικά έχει προσφέρει πολλά στην πόλη, και αποκάλυψε ότι έχει γίνει ήδη η χωροθέτηση και ότι η μαρμάρινη σύνθεση θα έρθει από την Αρμενία. Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν και τα μέλη του ΔΣ της κοινότητας των Αρμενίων.

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι