Menu

Πορτογαλία: Η Βουλή αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Σε ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία προχώρησε η Βουλή της Πορτογαλίας, σύμφωνα με ανάρτηση του μόνιμου αντιπροσώπου της Δημοκρατίας του Αρτσάχ στη Μ. Ανατολή, Μπεντό Ντεμιρτζιάν.

Η ανάρτησή του έγινε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook και αναφέρει ότι το ψήφισμα έγινε στις 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Diário de Notícias, η Βουλή της Πορτογαλίας εξέφρασε τη λύπη της για τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915 και τιμά τη μνήμη τους ως βασικό στοιχείο για τη συμφιλίωση ανάμεσα στους λαούς και για τις θεμελιώδεις αξίες της ανθρωπότητας.

Άμεση ήταν η αντίδραση από την Τουρκία, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας επέκρινε το ψήφισμα της πορτογαλικής Βουλής, καλώντας τη «να σεβαστεί το διεθνές Δίκαιο».

Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρει: «Απορρίπτουμε τη δήλωση της πορτογαλικής Βουλής στις 26 Απριλίου για τα γεγονότα του 1915. Τέτοιες προσεγγίσεις που πολιτικοποιούν την ιστορία και υποτιμούν το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο δεν μπορεί ποτέ να γίνονται αποδεκτές».

 

 
 
 
Πηγή: pontos-news.gr
 
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι