Menu

Η Γενοκτονία των Αρμενίων «κρυμμένη» σε μια ιστοσελίδα

Μία ιστοσελίδα που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή με τον πλέον τεκμηριωμένο τρόπο, χωρίς υπερβολές και ακρότητες.

Η ιστοσελίδα armeniangenocide100.gr  που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αποτελεί μια πραγματικά αξιόλογη πρωτοβουλία της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Αρμενικά.  

Σερφάροντας ο χρήστης μεταφέρεται σε μια εποχή που μακάρι να μην είχε υπάρξει, αλλά δυστυχώς σε αυτή έζησαν αλλά δεν επέζησαν 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι, θύματα γενοκτονίας των Οθωμανών Τούρκων.

Όπως δήλωσε στο pontos-news.gr, ο διευθυντής του περιοδικού Μάικ Τσιλιγκιριάν, η ιστοσελίδα είναι αποτέλεσμα συλλογικής εθελοντικής εργασίας και η δουλειά για την υλοποίησή της ξεκίνησε το 2013.

Στόχος, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκέντρωση υλικού για τη Γενοκτονία και τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης των Αρμενίων στην Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν από τότε που άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά η ιδέα ήταν το πώς θα τεκμηριώσουν την αυθεντικότητα των φωτογραφιών που είχαν στη διάθεσή τους.

Χαρακτηριστικό είναι, μας εξηγεί ο διευθυντής του περιοδικού Αρμενικά, ότι οι 50 φωτογραφίες της Γενοκτονίας που υπάρχουν είχαν σε ποσοστό 90% λάθος λεζάντες!

Οπότε η ομάδα εργασίας έπρεπε να βρει την πρωτογενή πηγή και να περιγράψει σωστά αυτό που απεικονιζόταν στις φωτογραφίες, χωρίς υπερβολές και ακρότητες. Με την ίδια σοβαρότητα έγινε η επιλογή και του υπόλοιπου υλικού, που μπορεί να δει κανείς σερφάροντας στην ιστοσελίδα armeniangenocide.gr.

Οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα της φρίκης κόβουν την ανάσα. Διατρέχοντας το συγκλονιστικό οπτικό υλικό, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι οι Αρμένιοι, όπως οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες και οι Ασσύριοι δεν σφαγιάστηκαν; Μόνο όσοι εξακολουθούν να αρνούνται αυτό που αποδεικνύεται με αμέτρητα ντοκουμέντα.

Τα αποκόμματα του ελληνικού Τύπου από το 1895-1919, που αποτελούν τη διπλωματική εργασία της Έλσας Μενούνου, δίνουν ακριβώς το στίγμα μιας ταραγμένης περιόδου η οποία αιματοκυλίστηκε στο βωμό της επιθυμίας της Τουρκίας για εθνική καθαρότητα.

Ένα μεγάλο τμήμα του σπάνιου υλικού ήταν κρυμμένο στο αρχείο του περιοδικού Αρμενικά, είτε εντοπίστηκε σε βιβλία, παλιές εφημερίδες και λευκώματα για τη Γενοκτονία.

Ο χρήστης διαβάζοντας μπορεί να καταλάβει πώς άρχισε να γράφεται ένα από τα πλέον τραγικά κεφάλαια στην ιστορία του αρμενικού λαού, να δει χάρτες και αφίσες διαφόρων χρονικών περιόδων.

Η ιστοσελίδα, φόρος τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων ενημερώνει και αφυπνίζει συνειδήσεις.

Αξίζει το χρόνο μας, γιατί μόνο μέσα από τέτοιες προσπάθειες που υπηρετούν την αλήθεια, μπορούμε να μάθουμε και να κάνουμε τα σωστά βήματα ώστε μια μέρα να φθάσουμε στον ύψιστο στόχο: την αναγνώριση της Γενοκτονίας όλων των χριστιανικών πληθυσμών από τους Οθωμανούς Τούρκους από τον ίδιο το θύτη, την Τουρκία.

 

*Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα armeniangenocide100.gr

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι