Menu

Διαμαρτυρίες κατά του Αρμένιου προέδρου στη Γαλλία για την προσέγγιση με την Τουρκία

Περίπου 250 μέλη της αρμενικής διασποράς καθυστέρησαν για μιάμισυ ώρα, την Παρασκευή, την κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Αρμενίας, Σέρζ Σαρκισιάν, σε μνημείο του Παρισιού, καθώς αντιδρούν στις προσπάθειες προσέγγισης με την Τουρκία.


Ο Σ.Σαρκισιάν, ο οποίος ξεκίνησε περιοδεία στις χώρες όπου ζουν οι μεγαλύτερες κοινότητες των Αρμενίων για να εξασφαλίσει την υποστηριξή τους στην αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία, επρόκειτο να καταθέσει στεφάνι σε μνημείο του Παρισιού για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Η κατάθεση του στεφάνου από τον Αρμένιο πρόεδρο καθυστέρησε μιάμισυ ώρα από τους διαδηλωτές, τους οποίους χρειάστηκε να απωθήσει η αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έκανε χρήση δακρυγόνων.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προγραμματισμένη υπογραφή στις 10 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη της Ελβετίας, πρωτοκόλλων, που προβλέπουν κυρίως την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων και το άνοιγμα των κοινών συνόρων.

Ο Σ.Σαρκισιάν, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί το βράδυ της Παρασκευής με αντιπροσώπους της αρμενικής διασποράς στο Παρίσι, θα μεταβεί στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, το Λος Αντζελες, τη Βηρυτό και τη Ρωσία.


Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι