Menu

Για την Τιμή

“Για την Τιμή” του Αλεξάντρ Σιρβαζαντέ

Είσαι ερωτευμένος. Η εκλεκτή της καρδιάς σου είναι καλή, έξυπνη, τρυφερή, όμορφη και σ’ αγαπάει. Είσαι τυχερός. Τί γίνεται όμως αν ο πατέρας της στο παρελθόν κατάκλεψε την οικογένειά σου; Τί μπορείς να κάνεις αν ο μεγάλος αδερφός της έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για πλούτη και εξουσία, ενώ ο μικρός αδερφός της ξοδεύει ασύστολα για τα μάτια ωραίων δεσποινίδων της υψηλής κοινωνίας; Μόνος απέναντι σε όλη την οικογένειά της. Όμως η αδικία που έγινε σε πνίγει και θέλεις να αποκατασταθεί η τιμή της οικογένειάς σου.

Από την άλλη, εσύ είσαι ερωτευμένη με έναν ευγενικό και εξαίρετο νεαρό που σε αγαπάει. Είσαι τυχερή. Όμως ανακαλύπτεις πως μια μεγάλη αδικία έγινε σε βάρος του από τον πατέρα σου. Δεν βρίσκεις στήριγμα από τη μεγάλη σου αδερφή που μόνο μέλημά της είναι να ντυθεί με την τελευταία λέξη της μόδας και έχεις μια αδύναμη μητέρα που όλη της τη ζωή ήταν παντρεμένη με ένα άντρα ξένο για εκείνην. Η αδικία τελικά βαραίνει εσένα. Θες να καθαρίσει η ατιμία που κηλιδώνει την οικογένειά σου. Θες την κλεμμένη σου τιμή πίσω. ..

Όμως αλήθεια τι σημαίνει τιμή;                                              
Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε o Σεβάσμιος Ντέρ Κεγάρτ Μπαμπογλιάν

Απεβίωσε την Πέμτη 20 Μαίου 2010 o Σεβάσμιος Ντέρ Κεγάρτ Μπαμπογλιάν.Ηταν ο πνευματίκος πατέρας της παροικίας των Αρμενίων του Νεου Κόσμου, του Καρέα και της Καισαριανής.
Εγεννήθη στης 25 Απριλίου 1924, με κοσμικό ονομα Σαρκίς, στην πολη Χαλέπι της Συρίας.Τον Οκτώβριο του ετους 1963 έγινε δεκτός στον Μέγα Οικο της Κιλικίας στην Μονη του Πατριαρχείου της, και εχειροτονήθει στις 9 Αυγουστου 1964 στόν βαθμό του ιερέα της Αρχεπισκοπής των Αρμενίων της Αθήνας, με το πατήρ Κεγάρτ απο τον τότε Σεβάσμιο Επίσκοπο των Αρμενίων της Ελλαδος και μετέπειτα Πατριαρχη της Κιλικίας και του Πατριάρχη του Ετσμιατζϊν εξοχώτατο Καρεκίν Σαρκισιάν στην ιστορική εκκλησια της περιοχής του Τουργουτίου στόν Νεο Κόσμο οπου υπηρέτησε απο το 1969 εως το 1996 υπο τόν Επίσκοπο της Ελλάδος Σεβασμίωτατο Σαχακ Αϊβαζιαν. Συμμετείχε στην δημιουργια της ενορίας το Αγιου Καραπέτ του Νεου Κοσμου, Καρέα και Καισαριανής καθώς επίσης και στην αναπτυξη των υποδομών εκπαίδευσης και πολιτισμού της ελληνοαρμενικής παροικίας. Απο την νεαρή του ηλικία ηταν μέλος των αρμενίων προσκόπων και του αθλητικού σωματείου Χομενιτμεν, και ηταν πολύ σεβαστό και αγαπητό πρόσωπο καθόλη την ζωή του απο ολη την ελληνοαρμενική παροικία καθώς και στό εξωτερικό.
Καλο ταξιδι σεβασμιε πατέρα Κεγαρτ, η παρουσία σου θα ειναι πάντα δυνατη στις καρδιες και στις μνημες στους πιστους και φιλους που δημιουργησες. Αιωνία σου η μνήμη.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι