Menu

Προς Τουρκοκυπρίους...

Τουρκοκύπριοι συμπολίτες,

Υποκριτές και κόλακες δεν είμαστε. Είμαστε ειλικρινείς. Δεν σας προσφωνούμε «αδελφούς», για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είσαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. Εμείς, ως χριστιανοί ορθόδοξοι, δεν τρέφουμε μισαλλοδοξία, αλλά αγάπη για τους συνανθρώπους μας, οποιασδήποτε καταγωγής, χρώματος ή φυλής κι αν είναι. Είμαστε γνήσιοι εκφραστές και υπερασπιστές του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, πάνω στις αρχές του οποίου μπορεί να εδραιωθεί η δικαιοσύνη και η διαρκής ειρήνη όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και παγκόσμια, φτάνει να ανακοπεί ο κατακτητικός επεκτατισμός, που έχει ως τροφοδότη του τη μεγαλομανία και ως υποκινητή του το ευφάνταστο, προσδοκώμενο συμφέρον, γεωστρατηγικό ή και γεωφυσικό.

Εσείς, σαν κατάλοιπο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επιβιώσατε κατά τη διάρκεια της Αγγλοκρατίας στο πολύπαθο αυτό νησί, ζώντες ειρηνικά και φιλικά με τους κατά 4/5 πλειοψηφούντες προ αιώνων, γηγενείς Ελληνοκυπρίους, που εξεγέρθηκαν κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας, ζητούντες την ελευθερία τους, τα ανθρώπινά τους δικαιώματα.

Η Αγγλία, μη λησμονούσα τη μείωση του κύρους της που υπέστη από τον Αγώνα των Ελληνοκυπρίων και μη εγκαταλείπουσα τα ζωτικά της συμφέροντα στην περιοχή, καταπάτησε κάθε αρχή δικαίου, υποκίνησε την Τουρκία -που έπαυσε με τη Συνθήκη της Λωζάννης να έχει οποιοδήποτε δικαίωμα επί της Κύπρου- και τη βοήθησε να τα επανακτήσει και να φανατίσει μεγάλη ομάδα Τουρκοκυπρίων, ενσπείροντας μίσος κατά των Ελληνοκυπρίων και προκαλώντας την ανταρσία του '63.

Το 1974 με το εξ Αμερικής τηλεκατευθυνόμενο χουντικό πραξικόπημα, η Τουρκία βρήκε την προ πολλού προσδοκώμενη αφορμή και εισέβαλε στην Κύπρο με το πρόσχημα να σας προστατεύσει, δήθεν, ενώ, όπως αποκαλύπτει ο Ερντογάν, ο στρατός του δεν ευρίσκεται στην Κύπρο για να σας προστατεύσει, αλλά για να διασφαλίσει τα γεωστρατηγικά και γεωφυσικά συμφέροντα της Τουρκίας! Εκδιωχθήκατε βίαια, τόσο εσείς όσο και Ελληνοκύπριοι από τις πατρογονικές σας εστίες, με χιλιάδες, εκατέρωθεν, θυσιαζόμενα θύματα στο βωμό του ψυχρού συμφέροντος, του ξένου επεκτατισμού και αδίστακτου ιμπεριαλισμού, που τον αναβίωσε η Τουρκία με τη συνδρομή και συνενοχή των Αγγλοαμερικανών.

Σήμερα η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της ΕΕ. Υπάρχει πλήρης ασφάλεια. Στην Κύπρο ζουν 100 χιλιάδες ξένοι και απολαμβάνουν το αγαθό της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και ευημερίας.

Στη Κυβέρνηση συμμετέχουν Αρμένιοι, Μαρωνίτες κατά αξιοκρατικό τρόπο, ασχέτως πληθυσμιακής αναλογίας. Μπορείτε κι εσείς ξανά να επανέλθετε στις οικίες σας, στις εργασίες σας, να απολαμβάνουμε από κοινού τα αγαθά της ειρήνης, το γεωφυσικό ή άλλο πλούτο της Κύπρου, φτάνει να φύγει ο κατοχικός Αττίλας, να ανατραπεί το ανδρείκελο της Άγκυρας, το ψευδοκράτος και να αγκαλιάσετε με καλή πίστη το ενιαίο κράτος, το οποίο θα είναι το ολιγότερο δαπανηρό έναντι οποιουδήποτε μορφώματος και εξαμβλώματος που επιδιώκουν τεχνητά να στήσουν οι φίλοι της ανωμαλίας και της αδικίας! Μήπως στην οραματιζόμενη κεντρική κυβέρνηση δεν θα υπάρχουν συστεγαζόμενοι και συνεργαζόμενοι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι υπάλληλοι; Εφόσον το μείζον, όπως πιστεύουν, είναι εφικτό, γιατί να μην είναι και το έλασσον λειτουργήσιμο, ήτοι το Ενιαίο Κράτος; Με την εγκατάλειψη των αγγλικών Βάσεων και την εγκατάσταση ευρωπαϊκών στρατευμάτων σ’ αυτές, που να εγγυώνται την ασφάλεια της γύρω περιοχής, αλλά κυρίως και της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κύπρος μπορεί να καταστεί ένας παράδεισος, μια δεύτερη γη της επαγγελίας.

Στις δυο του Μάρτη αναπετάσατε τις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, απαιτήστε βοερά να φύγουν οι Αττίλες, οι έποικοι έξω από την Κύπρο και οι εγκάθετοί τους να εγκαταλείψουν το σοβινισμό και να επανέλθουν στο σωστό προβληματισμό. Μόνο τότε θα ανατείλουν ημέρες ευημερίας για την πολυβασανισμένη μας Κύπρο. Μαζί σας, ενώνουμε και τη δική μας φωνή και απαίτηση!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Δικηγόρος, Φιλόλογος ΜΑ

 

Πηγή: sigmalive.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι