Menu

Sourp - Sourp: Lusine Zakarian

  • Κατηγορία VIDEOS
 
This is a liturgic hymn named "Sourp-Sourp" composed by one of the greatest masters of armenian academic music, maestro Magar Yegmalian. The soloist is Lusine Zakarian, who is for the armenians, the best performer of liturgical and academic folkloric music. The organ is played by the great Berdj Jamgochian.

LYRICS

Holy, Holy, Holy, Lord of power,
Sky and earth are full of your glory,
Blessings on high,
Blessed are You, who had come
And will come in the name of Lord.
Ossanna on high!


LUSINE ZAKARIAN (soprano)

Born Svetlana Zakarian (*1937,Akhaltsikhe, Georgian SSR - +1992, Armenia), was an armenian opera and academic music singer (soprano). She grew up in the Samtskhe-Javakheti region of southern Georgia. In 1952 she moved with her family to Yerevan, where she attended a secondary music school. She entered the Yerevan Conservatory in 1957 and her singing talent soon became clear. From 1970 to 1983 Zakarian was a soloist with the symphony orchestra of Armenian TV and Radio. She also sang as soloist in the choir of the Armenian Apostolic Church's cathedral at Echmiadzin. Zakarian was known for singing the international opera repertoire as well as armenian traditional and church music.
Πηγή: youtube.com
Διαβάστε περισσότερα...

Armenia Fund Telethon 2012: For You Armenia

  • Κατηγορία VIDEOS
Armenia Fund Telethon 2012 will rally the global community of Armenians toward the construction of Multifunctional Community Centers in Artsakh's remote borderline villages.
Each of these structures will house a health care center, a library, a modern computer lab with internet access, an auditorium for trainings, town hall meetings and cultural events, as well as a village administration and accounting office.  As always, Armenia Fund will also continue on its long-term infrastructure development mission that is building and reconstructing schools, kindergartens, hospitals, waterways, natural gas mains, roads, as well as its agricultural development and humanitarian assistance projects in Armenia and Artsakh. In addition, this year's telethon will also benefit efforts to bring vital relief to struggling Armenian communities rocked by the turmoil in Syria. 10% of all donations made during the telethon will be donated to Syrian relief efforts.

To make a difference, donate today at http://armeniafund.org/donate
Source: youtube.com
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΝΑΤΟ για τον Καύκασο Τζέιμς Απάθουραϊ σε επίσκεψη στην Αρμενία

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Mediafax» ο ειδικός απεσταλμένος του ΝΑΤΟ για το Καύκασο και την κεντρική Ασία , James Appathurai θα πραγματοποίηση επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία  στα πλαίσια της εορταστικής εκδήλωσης  "NATO Week".

Ο Νατοϊκός αξιωματούχος  με την ευκαιρία της εκδήλωσης του ΝΑΤΟ ,θα πραγματοποίηση επίσκεψη στην  έδρα της Αρμενικής ταξιαρχίας, άνδρες της οποίας συμμετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές αλλά και στο υπουργείο άμυνας της χώρας όπου θα έχει συνάντηση με την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μάλιστα στην έδρα της Ταξιαρχίας  παρουσία του Νατοϊκού αξιωματούχου, οι οικογένειες των Αρμένιων στρατιωτικών που υπηρετούν σε Ιράκ και Αφγανιστάν θα μπορέσουν να συνομιλήσουν μέσω τηλεσυνάντησης.

Στο τέλος ο  James Appathurai θα ξεναγηθεί στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων της υπηρεσίας διάσωσης του υπουργείου εκτάκτων αναγκών .

 

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ερντογάν: «Η ΕΕ θα χάσει την Τουρκία αν δεν την εντάξει μέχρι το 2023»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χάσει την Τουρκία, αν δεν της χορηγήσει άδεια ένταξης μέχρι το 2023», δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, όταν ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης στο Βερολίνο το βράδυ της Τρίτης, αν η Τουρκία θα είναι μέλος της ΕΕ μέχρι το 2023, απάντησε: «κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τραβήξουν τόσο πολύ το σχοινί... Αλλά αν το κάνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χάσει, και κατά πολύ περισσότερο θα χάσει την Τουρκία».
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Ερντογάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση με την ένταξη της Τουρκίας θα ενισχυθεί από τα περίπου 74 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες, εκ των οποίων τα έξι εκατ. ήδη ζουν σε ευρωπαϊκό έδαφος και τα τρία εκατ. στη Γερμανία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία ο Ερντογάν θα συναντηθεί την Τετάρτη, αντιτίθεται στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και προτιμά αντ’ αυτού μια προνομιακή συνεργασία, αν και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκουίντο Βεστερβέλε υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Άγκυρας.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στα εγκαίνια του νέου κτηρίου της πρεσβείας της Τουρκίας στο Βερολίνο, επέκρινε το αδιέξοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
«Είναι κακό και για τις δύο πλευρές, το επόμενο έτος θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, για να ξεπεραστεί αυτή η ακινησία», είπε ο Βεστερβέλε.
Η προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ξεκίνησε επίσημα το 2005, έχει ουσιαστικά παγώσει τα τελευταία χρόνια, λόγω της αντίθεσης που βρίσκει από τον πυρήνα μελών της ΕΕ και την αποτυχία να βρεθεί μια λύση, στο πρόβλημα της διαιρεμένης Κύπρου.
Η Τουρκία θα γιορτάσει το 2023, την 100η επέτειο από την θεμελίωση της δημοκρατίας που γεννήθηκε στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σεροπιάν: «Κανένα θέμα με Διακάκη»

Τέλος στην άτυπη κόντρα που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον ίδιο και τον προκάτοχό του στον πάγκο των Χανίων, Τάκη Διακάκη, έβαλε με δηλώσεις του ο νέος προπονητής της ομάδας της Κρήτης, Μουράτ Σεροπιάν.

«Από μέρους μου δεν υπήρξε καμία ένταση. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα παιχνίδι των δημοσιογράφων που αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα από τη δικιά τους σκοπιά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα, γι’ αυτό και δεν έδωσα και συνέχεια. Εγώ δεν έχω πει τίποτα, δεν έχω αναφερθεί πουθενά, οπότε για το παιχνίδι των δημοσιογράφων δεν με απασχολεί καθόλου», ήταν η τοποθέτηση του Αρμένιου τεχνικού στην Τηλεόραση Κύδων, ο οποίος σχετικά με τη δήλωση του πρώην τεχνικού επιτελείου ότι ο ίδιος αναζητεί άλλοθι απάντησε: «Δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Καθρέφτης είναι το γήπεδο και μόνο εκεί μπορώ να δώσω απαντήσεις σε οποιονδήποτε».

 

 

Πηγή: onsports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η καταστροφή της Σμύρνης επίκαιρη παρά ποτέ

Του Αχιλλέα Ιωακειμίδη

Η εικόνα της Σμύρνης να καίγεται πάντα μου έσφιγγε την καρδιά.. Σαν να είχα δει αυτή την εικόνα σε μια άλλη ζωή. Ίσως κάποιος πρόγονός μου που την έζησε να μου την πέρασε στο DNA. Είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει σε εκατομμύρια Έλληνες. Έμαθα για το ντοκιμαντέρ «Σμύρνη» με αφορμή τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, και πήγα να το δω στους κινηματογράφους. Είδα περίπου ό,τι περίμενα. Μια
πόλη κοσμοπολίτικη να θριαμβεύει. Συνοικίες ελληνικές, τουρκικές, αρμένικες με Άγγλους, Ιταλούς, Γάλλους, Αμερικανούς, Εβραίους, γενεές και γενεές να ζουν και να ευημερούν μαζί αρμονικά. Αλλά όλα αυτά μέχρι την καταστροφή...

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται τα κρίσιμα γεγονότα που τελικά οδήγησαν στην καταστροφή της Σμύρνης μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων διαφορετικών εθνοτήτων με κοινή όμως καταγωγή τη Σμύρνη, καθώς και μέσα από τις αναλύσεις ιστορικών. Αυτό γίνεται και με την αξιοποίηση ανέκδοτου οπτικοακουστικού υλικού.

Η κύρια εντύπωση που αποκόμισα προσωπικά ως θεατής, βλέποντας το ντοκιμαντέρ, είναι ότι, για να φτάσουμε σε μία καταστροφή, πρέπει να γίνουν πολλά λάθη μαζί. Γενικότερες πολιτικές συνθήκες και οι λάθος πολιτικές αποφάσεις της ελληνικής πλευράς οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη, οι σωστές επιλογές στην αντίπαλης πλευράς, αλλά και αστάθμητοι παράγοντες, όπως η κατεύθυνση του ανέμου την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς, που είχε ως συνέπεια να καεί η αρμενική και η ελληνική συνοικία της Σμύρνης, όλα αυτά μαζί, τελικά έφεραν την καταστροφή. Τη μεγαλύτερη καταστροφή που γνώρισε ποτέ ο Ελληνισμός.

Βλέποντας αυτό το ντοκιμαντέρ, δεν μπορεί να μην σκεφτεί κανείς τη δεινή θέση που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα και να μη διακρίνει αρκετά κοινά στοιχεία με τις συνθήκες που οδήγησαν και στο Μικρασιατικό δράμα. Συγκρίνοντας τις δύο αυτές εποχές θα μπορούσε κάποιος να επισημάνει τα εξής:

Όπως και τότε, έτσι και τώρα ζούμε σε μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής και κοινωνικής ταραχής, με απανωτές εκλογές, με το λαό σε σύγχυση και απόγνωση, με πολιτικούς που είτε λαϊκίζουν, είτε δεν τηρούν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευθεί, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης. Και όλα αυτά μέσα σε ένα δύσκολα προβλέψιμο διεθνές περιβάλλον που παρουσιάζει έντονη κινητικότητα αλλά και αστάθεια.

Όπως τότε έτσι και τώρα είχαμε κινηθεί υπεράνω των δυνατοτήτων μας. Τότε κάνοντας προέλαση μέχρι τα βάθη της Μικράς Ασίας – χωρίς να έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για το μετά και χωρίς καν να έχουμε εξασφαλίσει τις γραμμές ανεφοδιασμού μας. Αντίστοιχα, στις μέρες μας ζούσαμε για δεκαετίες πολύ πάνω από τις δυνατότητές μας, ξοδεύαμε περισσότερα από όσα παρήγαμε, χωρίς να έχουμε αντίληψη της οικονομικής πραγματικότητας μιας Ελλάδας που εισήγαγε τρεις και τέσσερεις φορές περισσότερης αξίας προϊόντα από αυτά που εξήγαγε.

Όπως τότε, έτσι και τώρα δεν υπολογίσαμε τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή καθώς και τον εξωτερικό κίνδυνο, ειδικότερα την άνοδο του Κεμάλ, τον οποίο αγνοήσαμε και υποτιμήσαμε. Όπως αγνοήσαμε και υποτιμήσαμε τις συνέργειες και τις ανατροπές που διαμόρφωνε το κίνημα των Νεότουρκων σε εσωτερικό επίπεδο στην Τουρκία και σε διεθνές επίπεδο, έτσι και στις μέρες μας αγνοήσαμε τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης του 2008. Παραβλέπαμε για χρόνια τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και πορευόμασταν με πυξίδα την εσωτερική ευδαιμονία του εύκολου πλουτισμού και της χαμηλής παραγωγικότητας, που κανένα οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Όπως τότε, έτσι και τώρα πιστεύαμε ότι θα μας στηρίζουν οι Σύμμαχοι εσαεί. Ότι θα εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού στοιχείου, με τον στόλο τους που είχε σταθμεύσει στα παράλια της Σμύρνης. Αυτό όμως ανετράπη άρδην με τον πιο τραγικό τρόπο, όταν έπαψαν όχι μόνο να στηρίζουν την ελληνική προέλαση, αλλά έφτασαν και στο σημείο να μην διαθέτουν τα πλοία τους για την διάσωση των κυνηγημένων, καιόμενων Ελλήνων. Έτσι και σήμερα θεωρούμε ότι οι σύμμαχοι και εταίροι μας θα μας στηρίζουν ό,τι και να γίνει μέχρι τέλους και ότι θα είναι εκεί να μας δανείζουν, να μας κρατούν στη Ευρωζώνη και να μας σώζουν, τους συμφέρει δεν τους συμφέρει...

Όπως τότε λίγο πριν την κρίση ζούσαμε αμέριμνοι, λίγες ώρες πριν μπει ο τουρκικός στρατός στη Σμύρνη και αρχίσει να λεηλατεί, αγνοώντας τα όποια κακά σημάδια έφταναν από το πολεμικό μέτωπο και την κατάρρευση του ελληνικού στρατού που είχε προηγηθεί, έτσι και στις μέρες μας μέχρι πριν ξεσπάσει η κρίση, λαός και πολιτική ηγεσία θεωρούσαμε ότι αυτή η παγκόσμια κρίση δεν θα άγγιζε το ελληνικό «θαύμα» του αέναου «λεφτά υπάρχουν»...

Όπως τότε κανείς δεν είχε ετοιμάσει σε επίπεδο κεντρικό ένα σχέδιο σωτηρίας, ένα Plan Β εκκένωσης της πόλης, ένα σχέδιο διάσωσης του ελληνικού πληθυσμού σε περίπτωση αποτυχίας της στρατιωτικής εκστρατείας, έτσι και στις μέρες μας δεν φαίνεται κανείς να επεξεργάζεται ένα σχέδιο Β, αυτό των λιγότερων εθνικών απωλειών, στην περίπτωση που βρεθούμε εκτός ευρώ.

Όπως τότε που πέραν των ορατών επίσημων εχθρών υπήρχαν και οι λιγότερο προφανείς, π.χ. οι Τσέτες, οι οποίοι δρούσαν ανενόχλητα σφάζοντας, κλέβοντας, βιάζοντας και καίγοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους υπό την ανοχή των τουρκικών δυνάμεων και αρχών αλλά και των Συμμάχων, έτσι και σήμερα που ζούμε την κρίση, ήδη αλωνίζουν στην κοινωνία μας ομάδες συμφερόντων που λειτουργούν καλυμμένα επενδύοντας στην καταστροφή και στην χρεοκοπία, κερδοσκοπώντας σαν τα κοράκια, κυρίως εις βάρος των αδυνάτων και τον απροστάτευτων που όλο και αυξάνουν…

Είναι πολλές οι ομοιότητες των συνθηκών που προηγήθηκαν της καταστροφής της Σμύρνης με την κρίση που ζούμε στις μέρες μας. Οφείλουμε να τις διακρίνουμε και να μην μείνουμε σε μία συναισθηματική αποτύπωση της Ιστορίας, ώστε να διδαχθούμε από αυτή και να προλάβουμε άλλες τραγικές εξελίξεις. Γιατί, όπως καταλήγει το ντοκιμαντέρ, μπορεί η Σμύρνη να ζει μέσα στις ψυχές πολλών ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ελληνισμός της Μικράς Ασίας μετά από τρεις χιλιετίες έσβησε οριστικά και το τέλος της Σμύρνης ήταν επώδυνο και οδυνηρό για ολόκληρο τον Ελληνισμό, καθώς ήταν και καταλυτικό.

Επειδή πλέον έχουμε μείνει μόνο από τη μία πλευρά του Αιγαίου, μια νέα εθνική τραγωδία θα είναι μοιραία και μη αναστρέψιμη. Οφείλουμε λοιπόν να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να αποφύγουμε έστω και την τελευταία στιγμή ένα μοιραίο λάθος που θα μας οδηγήσει σε νέα καταστροφή. Γιατί τη διαχείριση μίας νέας εθνικής καταστροφής δεν θα μπορεί να τη σηκώσει καμία γενιά στο μέλλον.

*Ο Αχιλλέας Ιωακειμίδης είναι σύμβουλος επικοινωνίας.

 

 

Πηγή: protagon.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι