Menu

Φεύγει η Ρωσία από τον σταθμό ραντάρ στο Αζερμπαϊτζάν!

Νέα σοβαρή ανατροπή στις σχέσεις της Ρωσίας με το Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα όσον αφορά στη χρήση του σταθμού ραντάρ της Γκαμπάλα. Ενώ είχε διαφανεί και από τις δυο πλευρές ότι είχε εξευρεθεί κοινός τόπος και οι Ρώσοι θα ανανέωναν τη χρήση του, φαίνεται ότι αποφάσισαν οριστικά και αμετάκλητα να αποχωρήσουν!

Η είδηση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή. Αυτό που θα δώσει το στίγμα των εξελίξεων είναι εάν η Ρωσία θα αποδεχθεί την άνευ όρων προσφορά τοποθεσίας από την Αρμενία για τη δημιουργία εκεί ολοκαίνουργιας εγκατάστασης.

Οι Αρμένιοι στηρίζουν την άμυνά τους στη ρωσική στρατιωτική παρουσία στη χώρα, έχοντας «χωνέψει» καλά το μάθημα-πάθημα του ανοίγματος του μετώπου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όταν η Αρμενία φλέρταρε με μια πιο ανεξάρτητη και ισορροπημένη πολιτική, σε μια αποθέωση της σοφίας της παρατήρησης ότι οι γεωγραφικές πραγματικότητες επιβάλλουν σοβαρούς περιορισμούς στα περιθώρια εντός των οποίων τα κράτη μπορούν με ασφάλεια να δραστηριοποιηθούν…

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση για τα Γεγονότα του 1915 στη Δανία

Τις αντιδράσεις των Αρμενίων, προκάλεσε η εναλλακτική έκθεση που θα εγκαινιάσει η Τουρκική Πρεσβεία στην Κοπεγχάγη

Η έκθεση για τη δήθεν αρμενική γενοκτονία και οι εξελίξεις που σημειώθηκαν μετά από την έναρξη της έκθεσης αυτής, απασχολούν αυτές τις ημέρες την επικαιρότητα στη Δανία.

Σοκ προκάλεσε στην αρμενική διασπορά η εναλλακτική έκθεση που εγκαινίασε η Τουρκική Πρεσβεία στον ίδιο χώρο ως απάντηση στην έκθεση η οποία εγκαινιάστηκε στις 6 Νοεμβρίου στη Βασιλική Βιβλιοθήκη Δανίας με θέμα «Η Αρμενική Γενοκτονία και η Αντίδραση της Σκανδιναβίας». 

Οι Αρμένιοι και οι υποστηρικτές τους που δεν περίμεναν μια τέτοια απάντηση, κατηγόρησαν τους αξιωματούχους της Βασιλικής Βιβλιοθήκης ότι υποκύπτουν τους Τούρκους. 

Ενώ οι αξιωματούχοι της Βιβλιοθήκης που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς περί καταπίεσης, δήλωσαν πως δεν θα αλλάξει η απόφασή τους η οποί επιτρέπει την Τουρκική Πρεσβεία να εγκαινιάσει εναλλακτική έκθεση.

Ο Ernald Nielsen, διευθυντής της Βασιλικής Βιβλιοθήκης, σχετικά με το θέμα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Δώσαμε ευκαιρία στους Τούρκους να παρουσιάσουν την εναλλακτική τους άποψη. Δεν υπάρχει καμία πίεση. Οι πολιτικοί να μην παρεμβαίνουν στη δουλειά μας. Δηλαδή να κάψουμε τώρα όλα τα βιβλία και έγγραφα που αναφέρονται στις διάφορες πτυχές των ιστορικών γεγονότων;». 

Ο Τούρκος πρεσβευτής στην Κοπεγχάγη, Berki Dibek ο οποίος μίλησε για το θέμα στο κανάλι ειδήσεων, TRT Haber, τόνισε ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την εναλλακτική έκθεση στην Βασιλική Βιβλιοθήκη Δανίας.

Δεν ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον των πολιτών για την έκθεση των Αρμενίων στην οποία περιγράφονται τα γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν μεταξύ των ετών 1915-1917 από την άποψη των πολιτικών της Σκανδιναβίας, των συγγραφέων και των ιεραπόστολων.

 

 

Πηγή: trtgreek.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter