Menu

«Οι Έλληνες παρακαλάνε για τουρκική υπηκοότητα»

«Όνειρο 120.000 Ελλήνων είναι να πάρουν τουρκική υπηκοότητα».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εκρέμ Ερντέμ, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας κάτι που αποδεικνύεται με μία απλή επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα του Τούρκου βουλευτή.

Μάλιστα, ο Ερντέμ σε ομιλία του θέλοντας να επιχειρηματολογήσει για το συγκεκριμένο ισχυρισμό του , τόνισε ότι οι τουρκικές επιτυχίες στην οικονομία και η καλπάζουσα ανάπτυξη του «τουρκικού θαύματος» σε τομείς όπως της υγείας, της διπλωματίας της οικονομίας και εν γένει της κοινωνικής πολιτικής, «έχουν μετατρέψει τη χώρα σε παγκόσμιο πρότυπο».

«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εδώ, στην Κωνσταντινούπολη, και έφυγαν. Τώρα επιθυμούν να γυρίσουν πίσω και αυτό επειδή είναι το ΑΚΡ στην εξουσία. Διότι εδώ όλοι οι πολίτες είναι ίσοι», ισχυρίστηκε ο κ. Ερντέμ , αντιπαραβάλλοντας τις οικονομικοπολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας με την πολιτική που ακολουθεί το τουρκικό κυβερνών κόμμα.

 

 

Πηγή: on-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ασσύριοι για τη Γενοκτονία ….

Σε μία ιδιαίτερης σημασίας ενέργεια για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και Ελλήνων της οθωμανικής αυτοκρατορίας, διεθνούς φήμης γενοκτονολόγοι, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Γενοκτονολόγων, συνυποστηριζόμενοι και από ασσυριακούς και ελληνικούς κοινωνικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς συλλόγους, απέστειλαν επιστολή προς το Κοινοβούλιο του Ισραήλ, την Κνεσσέτ, ζητώντας να συμπεριληφθεί η Γενοκτονία κατά των Ασσυρίων και των Ελλήνων σε οποιαδήποτε μελλοντική νομοθεσία που να αφορά στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, μεταδίδει το Ασσυριακό Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΙΝΑ).
Η επιστολή, η οποία εστάλη στις 27 Ιανουαρίου από το Ερευνητικό Κέντρο Ασσυριακής Γενοκτονίας στα μέλη της Ισραηλινής Κνεσσέτ, αναφέρει πως “πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η Γενοκτονία είχε ως θύματα και άλλες εθνοτικές ομάδες, συγκεκριμένα τους Ασσυρίους και τους Έλληνες, οι οποίοι διαβιούσαν προ αμνημονεύτων χρόνων στα προγονικά τους εδάφη, τα οποία το 1914 ήσαν εντός των ορίων της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Eκατοντάδες χιλιάδες αθώων Ασσυρίων και Ελλήνων, σημειώνει η επιστολή, “υπέστησαν σφαγές, βιασμούς, κακοποιήσεις, καταστροφή των κατοικιών, των χωριών και των εκκλησιών τους από τους οθωμανούς Τούρκους και τους Κούρδους συμμάχους τους” κατά την διάρκεια της οθωμανικής εκστρατείας κατά των Χριστιανικών πληθυσμών της αυτοκρατορίας μεταξύ του 1914 και του 1923.
Παρά την εκτενή ακαδημαϊκή έρευνα και το αρχειακό υλικό που αποδεικνύουν και τεκμηριώνουν την ιστορική αλήθεια της Γενοκτονίας, η Τουρκική Δημοκρατία αρνείται μέχρι σήμερα να αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων. Μεγάλος αριθμός εθνικών, πολιτειακών ή τοπικών κυβερνήσεων, κοινοβουλίων και διεθνών οργανισμών έχουν αναγνωρίσει την τριπλή αυτή Γενοκτονία, μεταξύ των οποίων και το Κοινοβούλιο της Σουηδίας σε σχετικό Ψήφισμά του, ενώ πρόσφατα και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ-PACE) σε Ψήφισμα-Δήλωσή της, υπογεγραμμένο από 35 μέλη-αντιπροσώπους από 24 κράτη-μέλη του Συμβουλίου κατεδίκασε τη συνεχιζόμενη άρνηση από πλευράς της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις διαπραχθείσες Γενοκτονίες κατά Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων.
Το θέμα  αναγνώρισης από το Ισραήλ της Γενοκτονίας  των Αρμενίων έχει επισήμως τεθεί στην  Επιτροπή Εκπαίδευσης του Κοινοβουλίου του Ισραήλ, όπου η σχετική συζήτηση αναμένεται να συνεχισθεί. Οι υπογράφοντες την επιστολή επιστήμονες και σύλλογοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι η Επιτροπή θα εξετάσει θετικά την συμπερίληψη της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Ασσυρίων σε οποιοδήποτε μελλοντικό κοινοβουλευτικό Ψήφισμα υιοθετήσει αναφορικά με την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας.


Η Διεθνής Ένωση Γενοκτονολόγων (International Association of Genocide Scholars)
Η Διεθνής Ένωση Γενοκτονολόγων (Δ.Ε.Γ.) αποτελεί ανεξάρτητο διεπιστημονικό οργανισμό παγκόσμιας εμβέλειας, ο οποίος  μελετά τη φύση, τις αιτίες, και τις συνέπειες της γενοκτονίας, συμβάλλοντας ενεργά στην πρόληψη του φαινομένου. Η Ένωση ιδρύθηκε το 1994 στις Η.Π.Α. από τους επιφανείς γενοκτονολόγους.
Το 1997 η Δ.Ε.Γ. υιοθέτησε ψήφισμα, με το οποίο αναγνώρισε επίσημα την Αρμενική Γενοκτονία, ενώ τον Δεκμέμβριο του 2007, η Ένωση, με νέο της ψήφισμα, αναγνώρισε επισήμως και την Ελληνική και Ασσυριακή Γενοκτονία, αναφέροντας ρητά: “Η ΔΕΓ… αναγνωρίζει τις γενοκτονίες κατά του Ασσυριακού και Ελληνικού πληθυσμού της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923.”
Ιστορική αναδρομή
Ως γνωστόν, κατά την τελευταία ιστορική περίοδο της οθωμανικής τουρκικής αυτοκρατορίας (1913-1923), η σουλτανική Κυβέρνηση – κατόπιν γερμανικής κυβερνητικής προτροπής και τεχνοκρατικής αρωγής υψηλόβαθμων Γερμανών στρατιωτικών – εφήρμοσε συγκεκριμένο Σχέδιο Γενοκτονίας κατά του συνόλου των Χριστιανικών πληθυσμών, δηλαδή των Αρμενίων, των Ασσυρίων/Αραμέων και των Ελλήνων/Ρωμιών. Το Σχέδιο αυτό συνέχισε και ολοκλήρωσε η μετά-οθωμανική Εθνικιστική Κυβέρνηση του Μουσταφά Κεμάλ Πασά (“Ατατούρκ”) με αποτέλεσμα το συνολικό εξανδραποδισμό και το Ολοκαύτωμα των προαναφερθέντων γηγενών Χριστιανικών ιστορικών λαών της Εγγύς Ανατολίας.
Τα γεγονότα κατά των Αρμενίων και των Ασσυρίων/Αραμέων της λεγομένης μείζονος Αρμενίας και της ιστορικής κοιτίδας των Ασσυρίων/Αραμέων, αλλά και κατά των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας αποτελούν σημαντικούς σταθμούς στη διαδικασία αυτή εξολόθρευσης, ενώ η απαρχή τους εντοπίζεται στις γενοκτονικές διώξεις κατά των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης και της Ιωνίας το 1913-1914 με πρώτο αποκορύφωμα τα γενοκτονικά γενονότα κατά των Αρμενίων και των Ασσυρίων/Αραμέων το 1915.
Υπολογίζεται πως ως αποτέλεσμα του τουρκικού αυτού σχεδίου άνω του 1.5 εκατομμυρίου Αρμενίων, 1 εκατομμυρίου Ελλήνων/Ρωμιών και 750.000 Ασσυρίων/Αραμέων απώλεσαν τη ζωή τους και περίπου ίσος αριθμός από επιζήσαντες εξαναγκάσθηκε σε βίαια εξορία από τις από χιλιετιών ιστορικές τους κοιτίδες και υποχρεωτική μετεγκατάσταση στην Ελλάδα ή μετανάστευση στη Δυτική Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία.
Το Ολοκαύτωμα αυτό των Χριστιανικών Λαών της Τουρκίας αποτελεί την πρώτη χρονικά – αυτού του μεγέθους – Γενοκτονία του 20ου αιώνα, και θεωρείται πρόδρομος και εμπνευστής του Ναζιστικού Εβραϊκού Ολοκαυτώματος κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλων παρομοίων Γενοκτονιών.

 

 

Πηγή: i-mode.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η μάχη του διαζυγίου γίνεται ακόμα πιο σκληρή!

Τη στιγμή που το διαζύγιο της Κιμ Καρντάσιαν και του Κρις Χάμφρις συνεχίζει να ελκύει τα φώτα της δημοσιότητας όλου του πλανήτη, ένα νέο σκάνδαλο έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση.

Ο Κρις Χάμφρις ουσιαστικά κατηγορεί την πρώην σύζυγό του πως τον παντρεύτηκε απλά και μόνο για να επιτύχει μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης στο ριάλιτι της ζωής της, όπου προβάλλεται στην Αμερικανική τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία. Η πρότασή του, όμως, για να αποδείξει τον ισχυρισμό του αυτόν απέναντι στην πρώην σύζυγό του είναι να επιτρέψει ο δικαστής να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη του διαζύγιου τους.

Αυτή η κίνηση του Κρις Χάμφρις και του δικηγόρου του έχει προκαλέσει ήδη ποικίλα σχόλια, δεδομένου πως κατηγορεί την Κιμ Καρντάσιαν για στρατηγική απόκτησης δημοσιότητας, τη στιγμή που και ο ίδιος ζητάει -α πό τον νόμο αυτή τη φορά- κάτι παρόμοιο. Βέβαια, τα στοιχεία στη δίκη αυτή δεν φαίνεται να είναι υπέρ του, δεδομένου πως ο ίδιος έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του ενώ στηριζόμενος στη δική της δημοσιότητα έγινε και ο ίδιος παγκοσμίως διάσημος, γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή να κερδίσει εκατομμύρια δολάρια.

Ένα ακόμα στοιχείο υπέρ της Κιμ Καρντάσιαν είναι πως το προγαμιαίο συμβόλαιο που υπέγραψε το ζευγάρι είναι εξαιρετικά μακροσκελές και πολύπλοκο, καθώς αναφέρει τι θα γινόταν ακόμα και μετά από πολλά χρόνια κοινής συμβίωσης του ζευγαριού, πράγμα που δεν αποδεικνύει πως είχε σκοπό να δώσει τέλος στο γάμος τους μόλις 72 ημέρες μετά την γαμήλια τελετή.

 

Πηγή: yupi.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι