Menu

Anonymous κατά Τουρκίας: Επιχείρηση Digiturk!

Κυβερνοεπιθέσεις κατά της Τουρκίας εξαπέλυσαν οι Anonymous και πιο συγκεκριμένα κατά του παρόχου δορυφορικών υπηρεσιών Digiturk....

Οι χάκερς κατάφεραν να διεισδύσουν στα πληροφοριακά συστήματα της Digiturk, να υποκλέψουν και να διαρρεύσουν δεδομένα και στοιχεία λογαριασμών πελατών, καθώς και άλλα προσωπικά δεδομένα, τα οποία ανάρτησαν σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Ο λόγος για τον οποίον έγινε αυτή η επίθεση έχει να κάνει με το ότι η Digiturk έχει απαγορεύσει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες – ιστολόγια, περιορίζοντας έτσι την ελευθερία έκφρασης των πολιτών.
Διαβάστε περισσότερα...

Ανουσαμπούρ

Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων στα αρμενικά σπίτια υπάρχει κατά παράδοση πάντα το γλυκό ανουσαμπούρ.

Υλικά

1 κιλό αποφλοιωμένο σιτάρι

750 γραμμάρια ζάχαρη

400 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα

350 γραμμάρια ξερά βερίκοκα

1 κούπα ξανθιά σταφίδα

1 κούπα κουκουνάρι

1 κούπα σουσάμι

1,5 ποτήρι αμυγδαλόψιχα

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το σιτάρι για 12 ώρες. Χύνουμε το νερό και βάζουμε το σιτάρι να βράσει σε φρέσκο νερό, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, 4-5 ώρες το λιγότερο, μέχρι να ανοίξει. Παράλληλα, ψήνουμε στο φούρνο ξεχωριστά τα αμύγδαλα, το κουκουνάρι  και το σουσάμι. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Μισή ώρα πριν κατεβάσουμε το σιτάρι απ' τη φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε τη σταφίδα, τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα. Όταν θα σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή  ποσότητα απ' το  σουσάμι, το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα.  Αφήνουμε το  ανουσαμπούρ να κρυώσει για μισή ώρα, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μικρά και πριν το σερβίρουμε, γαρνίρουμε την τελευταία στιγμή με το υπόλοιπο αμύγδαλο, σουσάμι και κουκουνάρι. Προαιρετικά βάζουμε και ρόδι.

 

 

Πηγή: armenika.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι