Menu

Αξία γενοκτονίας

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός

Η αξία της γενοκτονίας προέρχεται από τον διαχωρισμό που προκαλεί στους ανθρώπους του μέλλοντος. Η γενοκτονία υπάρχει λόγο των κτήνων που την διέπραξαν εις βάρος της Ανθρωπότητας. Η ύπαρξη της όμως δημιουργεί μια διακλάδωση. Διότι οι επόμενοι άνθρωποι καθορίζονται από αυτούς. Ο αγώνας για την αναγνώριση της από τον θύτη, το σύστημα, μεγαλώνει τους ανθρώπους γιατί αυτό το έργο είναι εκ φύσης υπεράνθρωπο αφού αφορά ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Κάθε άνθρωπος έχει πια ένα χρέος μνήμης. Πρέπει να πάρει την απόφαση να μην ξεχάσει για να απελευθερωθεί από την κοινωνία της λήθης και της αδιαφορίας. Γ' αυτό υπάρχουν τα ανθρώπινα κάρβουνα. Είναι ένας τρόπος για να δουν οι άνθρωποι ότι πρέπει να γνωρίζεις για να μπορέσεις να αναγνωρίσεις την γενοκτονία. Για να δεις το θάνατο πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει ζωή αλλιώς πεθαίνεις πριν καν να ζήσεις. Πως να βοηθήσεις ένα λαό όταν δεν γνωρίζεις καν την ύπαρξη του; Στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι πιο θεμελιακό. Αυτός ο λαός που δεν γνωρίζεις ανήκει στην Ανθρωπότητα. Έτσι στην ουσία είναι αυτή που δεν συνειδητοποιείς. Όταν είσαι εγκλωβισμένος μέσα στη κοινωνία, τα ανθρώπινα στοιχεία παραμένουν αόρατα για σένα. Και εδώ φαίνεται η αξία της γενοκτονίας για σένα διότι έχει τη δυνατότητα να σε ξυπνήσει για να ξεφύγεις επιτέλους από αυτόν τον ύπουλο εγκλωβισμό. Το βάρος και το μέγεθος του εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορεί να τα αντέξει η κοινωνία. Δεν είναι ανθεκτική για τέτοιο πλήγμα και αναγκάζεται να αποδεχθεί ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να διαχειρισθεί. Με αυτόν τον τρόπο καταρρέει η εικόνα της απόλυτης κυριαρχίας της κοινωνίας. Τότε μερικά άτομα μπορούν να μετατραπούν σε ανθρώπους ικανούς να αναγνωρίσουν τις γενοκτονίες και το έργο των Δίκαιων. Αλλιώς δεν θα είχαν καν τη δυνατότητα της αλλαγής φάσης ή τουλάχιστον όχι σε τέτοιο μέγεθος. Τα ανθρώπινα κάρβουνα δείχνουν πόσο λίγο γνωρίζουμε τα θύματα της γενοκτονίας και πόσο καλά τα ήξεραν το σύστημα, οι θύτες, τα κτήνη. Δίχως αυτή την ουσία δεν είναι δυνατόν ν' αντισταθείς στην εξουσία που καταπατά όχι μόνο τα δικαιώματα των ανθρώπων αλλά και της Ανθρωπότητας. Αφού υπάρχει η γενοκτονία το πρέπον είναι να την χρησιμοποιήσουμε για να γίνουμε άνθρωποι με τον αγώνα μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Επτακομματική Βουλή στην επίσημη πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος

Αθήνα
Επτά κόμματα θα εισέλθουν στην Βουλή, σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος (01:55).

Βάσει αυτών των δεδομένων, πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ με ποσοστό που δεν ξεπερνά το 19%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες πίσω και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με μόλις 13,3%.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνουν μαζί απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και περιορίζονται στις 149 έδρες.

Η Δημοκρατική Αριστερά διαθέτει 19 έδρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα διαθέτουν 85 βουλευτές, ενώ το ΚΚΕ 26 έδρες.

Αναλυτικά, τα προβλεπόμενα ποσοστά των κομμάτων και η σύνθεση της νέας Βουλής:

ΝΔ 19% με 108 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 16,7% με 52 έδρες
ΠΑΣΟΚ 13,2% 41 έδρες
Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,6% με 33 έδρες
ΚΚΕ 8,4% με 26 έδρες
Χρυσή Αυγή 7% με 21 έδρες
Δημοκρατική Αριστερά 6,1% με 19 έδρες
Πηγή. in.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές

Περιπτώσεις νοθείας σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη την Αρμενία μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Την εξέλιξη της ψηφοφορίας παρακολουθούν περισσότεροι από 600 ξένοι παρατηρητές.

Ειδικότερα υπάρχουν καταγγελίες για περιπτώσεις πολιτών που ψήφισαν και δεύτερη φορά και εξαγοράς ψηφοφόρων. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εκλογών θα γίνουν γνωστά το βράδυ της 7ης Μαΐου.

Σύμφωνα με exit poll το Ρεπουμπλικανικό κόμμα του προέδρου της χώρας Σερζ Σαρκισιάν καταλαμβάνει ποσοστό 44,44% στις βουλευτικές εκλογές, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει με 28,81% το κόμμα Αρμενία της Ευημερίας, εταίρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην προηγούμενη κυβέρνηση συνεργασίας.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι