Menu

O ASALA απειλεί την Τουρκία… μέσω Συρίας!

Ο «Μυστικός Αρμενικός Στρατός για την απελευθέρωση της Αρμενίας» (ASALA), μια οργάνωση που είχε σταματήσει τη δράση της από το 1985, επανέρχεται στο προσκήνιο, απειλώντας μέσω ανακοίνωσης την Τουρκία με αντίποινα, σε περίπτωση που βλαφτούν, έμμεσα ή άμεσα τα μέλη της αρμενικής κοινότητας της Συρίας!

Η οργάνωση είχε ξεκινήσει τη δράση της το 1976 και στα 9 χρόνια της δράσης της είχε πλήξει περισσότερους από 200 στόχους στην Τουρκία και τουρκικές αποστολές στο εξωτερικό, από τις οποίες 58 Τούρκοι είχαν χάσει τη ζωή τους, από τους οποίους οι 34 ήταν Τούρκοι διπλωμάτες!

Η οργάνωση είχε σταματήσει τη δράση της το 1985, αλλά η τουρκική εμπλοκή στη Συρία φαίνεται ότι δίνει την αφορμή (;) για την ανασύστασή του. Για να μην ξεχνιόμαστε, την επιτυχία θα πρέπει να πιστωθεί ο αρχιτέκτονας των «μηδενικών προβλημάτων», Αχμέτ Νταβούτογλου!

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Εξαίρεση Ελλήνων, Αρμενίων και Βουλγάρων από ιδιοκτησία

Νόμος επιτρέπει σε άλλες 183 εθνικότητες την πρόσβαση σε ιδιοκτησία

Οι Eλληνες πολίτες και οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν γη σπίτια, αγρούς, κλπ., στην Τουρκία.

Εξαιρούνται αυτοί, όπως και οι Αρμένιοι και οι Βούλγαροι, από το δικαίωμα που παραχωρεί σε ξένους από άλλες 183 χώρες του κόσμου νόμος ο οποίος τέθηκε από χθες σε ισχύ.

Δεν δόθηκε εξήγηση για την εξαίρεση, αλλά σχόλια του τύπου αφήνουν να εννοηθεί ότι οι τουρκικές αρχές φοβήθηκαν μήπως σπεύσουν και αγοράσουν κτήματα και προβάλουν αξιώσεις οι κληρονόμοι ελληνικών οικογενειών και επιχειρήσεων εγκαταστημένων στον Πόντο, στην περιοχή της Σμύρνης, στην Ανατολική Θράκη, κλπ., οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους στις αρχές της δεκαετίας του '20.

 

Πηγή: hellenikathemata.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι