Menu

Προεκλογική περίοδο στην Αρμενία ενόψει Προεδρικών εκλογών

Την επικαιρότητα απασχολεί η λειτουργία του Αεροδρόμιου Χοτζαλί ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Αρμενία αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Τρεις υποψήφιοι πρόεδροι έκαναν αίτηση επίσημα στο ανώτατο εκλογικό συμβούλιο της χώρας για τις εκλογές της 18ης Φεβρουαρίου.

Ο νυν πρόεδρος της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν έθεσε ξανά την υποψηφιότητά του για την προεδρία. Οι δύο αντίπαλοι του Σαρκισιάν είναι ο πρώην πρωθυπουργό Γκραντ Μπαγκρατιόν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ραφί Κ. Χοβανισιάν.

Η διαδικασία για την αίτηση των υποψηφίων θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου. Η μεγαλύτερη υπόσχεση  του Σαρκισιάν για τις εκλογές είναι η επαναλειτουργία του Αεροδρόμιου Χοτζαλί ενώ αυτό προκάλεσε ενόχληση στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο εκπρόσωπος του αζέρικου υπουργείου Εξωτερικών Ελμάν Αμπντουλάγιεφ ανακοίνωσε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα επηρεάσει αρνητικά την επίλυση του ζητήματος Καραμπάχ.

Επίσης ο Αμπντουλάγιεφ σημείωσε ότι σε περίπτωση που παραμείνει σιωπηλή η ομάδα Μινσκ στην πρωτοβουλία αυτή, το Αζερμπαϊτζάν θα συζητήσει τότε το ρόλο της ομάδας.

Η ομάδα Μινσκ συγκροτήθηκε από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη προκειμένου να λυθεί το ζήτημα Καραμπάχ με ειρηνευτικές μεθόδους. Οι προηγούμενες προεδρικές εκλογές στην Αρμενία, είχε διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2008.

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι