Menu

Η εβδομάδα στο ΕΚ: Συρία, Αρμενία, βία κατά των γυναικών

Η εβδομάδα που αρχίζει είναι αφιερωμένη στις επαφές των ευρωβουλευτών στις περιφέρειές τους και σε αποστολές στο εξωτερικό. Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών επισκέπτεται έτσι την Ιορδανία για να εξετάσει τις συνθήκες διαβίωσης των Σύρων προσφύγων, δεύτερη αντιπροσωπεία θα συμβάλλει στην αποστολή παρατήρησης των εκλογών στην Αρμενία ενώ ευρωβουλευτές θα έχουν συνομιλίες στην προεδρεύουσα του συμβουλίου Ιρλανδία. Τη 14η Φεβρουαρίου το ΕΚ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βία κατά των γυναικών.


Συρία, Αρμενία
Αντιπροσωπεία της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών θα επισκεφθεί καταυλισμούς προσφύγων από τη Συρία στην Ιορδανία για να εξετάσει τις συνθήκες φιλοξενίας και το πώς μπορεί να βοηθήσει η ΕΕ. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 240.000 Σύροι πρόσφυγες είναι καταγεγραμμένοι στη χώρα.

Χωριστή αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στις 15- 17 Φεβρουαρίου στην αποστολή του ΟΑΣΕ για την παρατήρηση των εκλογών στην Αρμενία

Βία κατά των γυναικών
Η 14η Φεβρουαρίου είναι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Είναι όμως και η ημέρα του ενός δισεκατομμυρίου, One Billion Rising day που θα σημαδευθεί από κάτι διαφορετικό: ο χορός σαν όπλο στη μάχη αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Το ΕΚ έχει ήδη κάνει το δικό του κομμάτι καθώς ευρωβουλευτές χόρεψαν την περασμένη εβδομάδα ενώ με ψήφισμα την Τετάρτη καταδίκασαν κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών.

Ιρλανδία
Αντιπροσωπείες των Επιτροπών Απασχόλησης, Αλιείας και Νομικών Θεμάτων του ΕΚ επισκέπτονται αυτή την εβδομάδα την Ιρλανδία, που έχει την προεδρία του Συμβουλίου της Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, πραγματοποιεί στο ΕΚ την ολομέλειά της, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

 

 

Πηγή: europarl.europa.eu

Διαβάστε περισσότερα...

Επενδύσεις στον κλάδο της ζυθοποιίας στην Αρμενία

Η ζυθοποιία Erevan Beer ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει στην κατασκευή και λειτουργία μιας μεγάλης μονάδας παραγωγής βύνης στην πόλη Giumry εντός του 2013. Το εργοστάσιο είναι ήδη υπό κατασκευή και θα είναι η μόνη σύγχρονη μονάδα παραγωγής βύνης στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας στο Ερεβάν, η παραγωγική διαδικασία θα είναι πλήρης και θα περιλαμβάνει όλη την αλυσίδα μέχρι το τελικό προϊόν (προμήθειες, ξήρανση, φινέτσα, κριθάρι βλάστησης και διαλογή). Το συνολικό κόστος θα ανέλθει σε 750-800 εκ. αρμενικά δράμια (1,4 εκ. ευρώ). Η εταιρεία παράλληλα σκοπεύει να δημιουργήσει το δικό της δίκτυο τόσο αναφορικά με την εσωτερική αγορά όσο και για το εξωτερικό, ώστε να παρακάμψει στρεβλώσεις εμπορίου που αντιμετώπισαν άλλοι ανταγωνιστές στο παρελθόν, αλλά και για να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερα ευμετάβλητες διαφοροποιήσεις της διεθνούς αγοράς.

Περίπου το 30% της παραγωγής αναμένεται να πωληθεί στην τοπική αγορά και το υπόλοιπο θα εξάγεται. Το εργοστάσιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το τρέχον έτος και να προσφέρει περίπου 200-250 θέσεις εργασίας. Παράλληλα περίπου 6.000 στρέμματα που θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή τοπικών πρώτων υλών θα δημιουργήσουν επιπλέον 800 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Η μονάδα θα είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο ευρωπαϊκό εξοπλισμό για την εξασφάλιση πρότυπης και ανταγωνιστικής παραγωγής. Συνολικά 2.3 εκ. ευρώ, που διασφαλίστηκαν μέσω δανείων, θα διατεθούν για την αγορά και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού και τεχνολογιών.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, οδήγησαν τις εξαγωγές σε αύξηση κατά 2,3 φορές κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών. Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 2.2 εκ. δολ. το 2012 μόνο. Το συνολικό ποσό των επενδυτικών προγραμμάτων που υλοποιεί η εταιρεία στην παρούσα φάση είναι 9 εκ. δολ. Μάλιστα η εταιρεία εκτιμά ότι με επενδύσεις 7,3 εκατ. δολ. μπορεί να αυξήσει την παραγωγή 40% και να διπλασιάσει τις εξαγωγές. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και να εισέλθει και σε αυτόν τον κλάδο.

 

Πηγή: agrotypos.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι