Menu

Προβολή της ταινίας Grandma’s Tattoos στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στις 20.00

Η σκηνοθέτης Suzanne Khardalian ανακαλύπτει πίσω από τα περίεργα τατουάζ της γιαγιάς της τη μοίρα των Αρμένιων γυναικών που εκδιώχθηκαν από την Οθωμανική Τουρκία κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1919, μόλις στο τέλος του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι συμμαχικές δυνάμεις διέσωσαν 90.819 νέες Αρμένισες, που κατά τη διάρκεια του πολέμου είχαν αναγκαστεί άλλες να γίνουν πόρνες για να επιβιώσουν, άλλες είχαν γεννήσει τα παιδιά προσυμφωνημένων γάμων ακόμα και βιασμών. Σε πολλές από αυτές τις γυναίκες τους έκαναν τατουάζ ως σημάδι ότι ανήκαν σε κάποιον απαγωγέα.
Ένα ταξίδι στην αναζήτηση της αλήθειας. Μια ιστορία που ποτέ πριν δεν είχε ειπωθεί. Ένα ντοκιμαντέρ για την τύχη των γυναικών κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915.
Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στα πλαίσια του φεστιβάλ CineDoc και της θεματικής ενότητας «North Meets South” που παρουσιάζουν βραβευμένα ντοκιμαντέρ από τις βόρειες χώρες. Το «North Meets South» διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, τις Πρεσβείες της Δανίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Την προβολή στηρίζει η Ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων MEMORO που έχει στόχο τη διατήρηση και την προώθηση της ιστορίας μέσω των αναμνήσεων. Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ, η ΜΕΜΟRO θα οργανώσει εκπαιδευτική δράση με στόχο να γίνει ευρύτερα γνωστή η ιστορία των Αρμένιων.

Σε συνεργασία με την καθημερινή Εφημερίδα «AZAT OR», την Αρμένικη Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και την Ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων

Η ταινία Grandma’s Tattoos θα προβληθεί παράλληλα στους κινηματογράφους: Δαναός (Κυριακή 17.2.2012), και στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας (Ολύμπιον) και στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τιμή εισιτήριου: 6 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι