Menu

Στην Αρμενία ως παρατηρητής του ΟΑΣΕ για τις προεδρικές εκλογές της Δευτέρας ο Τέρενς Κουίκ

από το Γραφείο Τύπου

Αναχώρησε (15/2/2013) για την Αρμενία ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, προκειμένου να μετάσχει ως παρατηρητής του ΟΑΣΕ στις Προεδρικές Εκλογές της προσεχούς Δευτέρας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ερεβάν θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης αλλά και με μέλη της εκεί ελληνικής παροικίας.

Αργά την Τρίτη, ο Τέρενς Κουίκ θα ταξιδέψει για τη Βιέννη, όπου εκεί θα ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους Βουλευτές της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΟΑΣΕ, που θα συμμετέχουν στις διήμερες ετήσιες εργασίες του Οργανισμού.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή προκειμένου να συμμετάσχει στις Προσυνεδριακές Διασκέψεις του Κινήματος τόσο στη Λαμία όσο και στην Κρήτη.

 

Πηγή: newsnow.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ηγεσία των Κούρδων: Ζητούμε συγνώμη από τους Αρμενίους για τη συμμετοχή των προγόνων μας στη Γενοκτονία

Ο συμπρόεδρος του Συνεδρίου Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK)* Αχμέτ Τουρκ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό İMC TV και απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Hayko Bağdat και Roni Margulies, είπε ότι οι Κούρδοι έχουν μερίδιο ευθύνης και συμμετείχαν στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Γεζιντί.

Συγκεκριμένα, ο Αχμέτ Τουρκ, εκ των στενών συνεργατών του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, είπε: «Έχουμε κι εμείς οι Κούρδοι μερίδιο ευθύνης. Οι παππούδες μας καταπίεσαν αυτούς τους λαούς. Ως εγγονοί τους ζητούμε συγγνώμη. Είναι σημαντικό να γίνει αποδεκτή η συγγνώμη αυτή».

Παραθέτουμε τη σχετική ερώτηση και την απάντηση, γιατί, κατά την άποψή μας τα όσα ειπώθηκαν έχουν μεγάλη σημασία για το μέλλον της περιοχής.

Ερώτηση: Το 2015 είναι κοντά, και η 100ή επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα είναι στο προσκήνιο ολόκληρης της ανθρωπότητας, κάτι που ενδιαφέρει πολύ την Τουρκία. Πριν λίγες ημέρες, ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας και νυν βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Γιουσούφ Χαλάτσογλου, μιλώντας στη Βουλή και δείχνοντας προς το μέρος σας, είπε κάποια λόγια και κατέληξε: «Οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το Αρμενικό Ζήτημα είστε εσείς». Γνωρίζουμε ότι το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) ασχολείται με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με το τουρκικό κράτος για την επίτευξη ειρήνης. Παρ’ όλα αυτά, θεωρείτε ότι έχετε υποχρέωση να συμβάλλετε κι εσείς στις προσπάθειες που πρέπει να κάνουν οι δημοκρατικές δυνάμεις, για να λυθεί το Αρμενικό Ζήτημα; Η κουρδική κοινή γνώμη πώς βλέπει το Αρμενικό Ζήτημα και τα γεγονότα του 1915; Έχετε κάνει κάποιες προετοιμασίες για το θέμα;

Αχμέτ Τουρκ: Το 1915 οι Αρμένιοι υπέφεραν και υπέστησαν πολλά. Στο θέμα αυτό έχουν μερίδιο ευθύνης και οι Κούρδοι. Τους χρησιμοποίησαν. Αυτήν την πραγματικότητα την αποδεχόμαστε. Αν δούμε την ιστορία, σε ορισμένες περιοχές τα μέλη του Τασνάκ έκαναν επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, όμως αυτό εμείς το αντιπαρερχόμαστε. Το σημαντικό είναι ότι ο λαός εδώ αντιμετώπισε έναν διωγμό. Και σ’ αυτόν το διωγμό χρησιμοποιήθηκαν οι παππούδες μας, οι πατεράδες μας, εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Γεζιντί. Καταπίεσαν και εκδίωξαν αυτούς τους λαούς. Είπαμε ότι οι πρόγονοί μας έβαψαν τα χέρια τους με αίμα. Τα χέρια των προγόνων μας είναι λερωμένα με το αίμα των λαών αυτών, και εμείς, οι απόγονοί τους, ζητούμε συγγνώμη γι’ αυτό. Τώρα δεν συζητούμε το ποιος έκανε τι, όμως είναι σημαντικό να γίνει αποδεκτή αυτή η συγγνώμη. Εμείς οι Κούρδοι παραδεχόμαστε ότι μας χρησιμοποίησαν παρά τη θέλησή μας. Μετά από προπαγάνδα που έγινε από το κράτος, ο κουρδικός λαός επιτέθηκε εναντίον των Αρμενίων. Εμείς γνωρίζουμε τα όσα συνέβησαν και έχουμε τύψεις, το ομολογούμε. Όμως και η Τουρκία, δείχνοντας τη μεγαλοσύνη της, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Αρμενίους, του Γεζιντί και τους Ασσυρίους. Άλλωστε, αφού τα γεγονότα αυτά συνέβησαν πριν την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, γιατί να υπάρχει αυτή η αντίδραση από το κράτος;

*Συνέδριο Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK): Είναι αντιπροσωπευτική οργάνωση των Κούρδων, κάτι σαν άτυπη εθνοσυνέλευση, που έχει αναλάβει την οργάνωση της κουρδικής κοινωνίας, για την προετοιμασία ίδρυσης δομών που θα λειτουργούν εν παραλλήλω με το τουρκικό κράτος.

 

 

Πηγή: newsnow.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι