Menu

ΟΑΣΕ: οι προεδρικές εκλογές στην Αρμενία δεν έχουν διεξαχθεί απολύτως σε ατμόσφαιρα συναγωνισμού

Η αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θεωρεί ότι στις προεδρικές εκλογές της Δευτέρας στην Αρμενία δεν είχαν εξασφαλιστεί πλήρως οι αρχές του συναγωνισμού.

Ταυτόχρονα οι παρατηρητές του Διεθνούς Κέντρου Εμπειρογνωμόνων στα Εκλογικά Συστήματα (ICES) έχουν αναγνωρίσει ότι οι εκλογές είναι νόμιμες και αναποκρίνονται στους κανόνες της δημοκρατίας, παρά τις ορισμένες ελλείψεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της Δευτέρας πρόεδρος της Αρμενίας, επανεξελέγη ο τωρινός ηγέτης της Δημοκρατίας Σερζ Σαργκσιάν, ύπερ του οποίου ψήφισε πάνω από το 58% των ψηφοφόρων.

 

Πηγή: greek.ruvr.ru

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Για νοθεία στα αποτελέσματα των εκλογών κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Ο απερχόμενος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν, φαίνεται να επικρατεί στις προεδρικές εκλογές στην Αρμενία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η κεντρική εκλογική επιτροπή, αλλά ο κύριος αντίπαλός του, ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών, στις οποίες, σύμφωνα με τον Ραφί Χοβανισιάν, υπήρξε μαζική νοθεία.
Ο 59χρονος Σαρκισιάν, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, κέρδισε το 65,27% των ψήφων έναντι 30,37% για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών. «Αυτή ήταν η καλύτερη εκλογική διαδικασία στην ιστορία της ανεξάρτητης Αρμενίας. Αυτό δείχνει ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι μη αναστρέψιμες», δήλωσε ο Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο οποίο ηγείται ο Σερζ Σαρκισιάν.
Ο Ραφί Χοβανισιάν αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών και καλώντας το Σαρκισιάν να παραδεχτεί την ήττα του. Ο εκπρόσωπος του Χοβανισιάν, κατήγγειλε την εκλογική διαδικασία ως «ντροπή που χαρακτηρίστηκε από ένα τεράστιο ποσοστό απάτης» και κάλεσε σε διαδήλωση το απόγευμα της Τρίτης.
Οι υποστηρικτές του πρώην υπουργού Εξωτερικών ανέφεραν χρήση μιας «αόρατης μελάνης» που επέτρεψε σε πολλούς ψηφοφόρους να διπλοψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης. «Πήραμε εκατοντάδες μηνύματα σχετικά με μαζικές παραβιάσεις του εκλογικού νόμου για νοθεία, εκφοβισμό και εξαγορά ψήφων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αντιπολίτευσης υπό τον Χοβανισιάν. Η αστυνομία, πάντως περιέγραψε τις κατηγορίες ως «εφευρέσεις». Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση εξόδου από την Gallup, ο Σαρκισιάν κέρδισε το 58% των ψήφων και ο Χοβανισιάν το 32%.
Το 2008, η νίκη του Σαρκισιάν στις προεδρικές εκλογές, επίσης αμφισβητήθηκε από την αντιπολίτευση, προκάλεσε διαμαρτυρίες που εξελίχτηκαν σε συγκρούσεις με 10 νεκρούς.

 

 

Πηγή: on-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Νέο πρόγραμμα στήριξης των αγροτών

Η αρμενική κυβέρνηση ενέκρινε ένα πρόγραμμα στήριξης των γεωργών, για την παροχή σε 41.000 αγρότες, 17 εκ. λίτρων καυσίμου ντίζελ σε επιδοτούμενες τιμές εντός του 2013 σε συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στο Ερεβάν, ο Αρμένιος Υπουργός Γεωργίας, κ. Sergo Karapetyan είπε ότι οι αγρότες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν πετρέλαιο για 350 ντράμ ανά λίτρο, σύμφωνα με τους καταλόγους που υπέβαλαν οι περιφερειακές διοικήσεις. Το κόστος της μεταφοράς θα καταβληθεί επίσης από την κυβέρνηση, ανέφερε ο υπουργός. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το περασμένο έτος. Ήδη περίπου 22 εκ. λίτρων καυσίμου δόθηκαν σε αγρότες στο πλαίσιο παρόμοιου προγράμματος το 2011.

 

Πηγή: agrotypos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Τ. Κουίκ στην Αρμενία

από το Γραφείο Τύπου

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι στην Αρμενία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ. Κύρια αποστολή του η εκπροσώπηση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην ομάδα παρατηρητών του ΟΑΣΕ, για τις αρμενικές Προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ερεβάν, ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε το Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και κατέθεσε ένα γαρύφαλλο εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου. Είχε επίσης στο Αρμενικό Κοινοβούλιο, μια ιδιαίτερα χρήσιμη συνάντηση με τον ελληνικής καταγωγής (από την Τραπεζούντα) Αντιπρόεδρο της Βουλής Έντουαρτ Σαρμαζάνοφ.

Συζητήθηκαν θέματα που επιβεβαίωσαν τις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας - Αρμενίας. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέφθηκε επίσης την Ελληνική Πρεσβεία στο Ερεβάν, όπου ενημερώθηκε από τον Πρέσβη κ.Ιωάννη Τάγη, για πολιτικά, οικονομικά, εξωτερικής πολιτικής κλπ ζητήματα που αφορούν στην Αρμενία και την πορεία της προς την Ευρώπη, την οποία διακαώς επιθυμεί η Κυβέρνηση του Ερεβάν.

 

 

Πηγή: newsnow.gr

 
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι