Menu

Πρώτη προβολή στην Αθήνα του ντοκιμαντέρ «Ο Θείος Garabet»

To Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 9,30 μ.μ.
Εκδόσεις Γαβριηλίδη-Αγ. Ειρήνης 17, Μοναστηράκι

Προλογίζει ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, η σκηνοθέτις Çiğdem Mater θα παρευρεθεί και θα συζητήσει με το κοινό.

Από το Zeytun στην Iskenderun στις αρχές του αιώνα, από το Aleppo στο Yerevan στα μέσα του αιώνα και από ’κεί στο Dsidsernakaberd – ένα ταξίδι 96 χρόνων...

Η σκηνοθέτις Çiğdem Mater από την Κωνσταντινούπολη και ο διευθυντής φωτογραφίας Gor Baghdasaryan από το Yerevan κινηματογράφησαν την 24η Απριλίου, επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στο Yerevan, μέσα από την προσωπική μαρτυρία του 86χρονου Θείου Garabet και της οικογένειάς του.

Çiğdem Mater

Γεννημένη στην Άγκυρα το 1978, σπούδασε σινεμά και κοινωνιολογία των ΜΜΕ.

Από το 1997 ώς το 2005 εργάστηκε ως μεταφράστρια, παραγωγός και ανταποκρίτρια για διεθνή μέσα ενημέρωσης (ABC News, Boston Globe, Sky News, Radio France International, ARTE, Le Nouvel Observateur, Los Angeles Times κ.ά.).

Από το 2005 ώς το 2009 ήταν συντονίστρια προγράμματος για το Anadolu Kultur Center, υπεύθυνη για την περιοχή του Καυκάσου. Το 2009 και 2010 εργάστηκε επίσης ως συντονίστρια στο τμήμα Κινηματογράφου «Mithat Alan» του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου.

Υπήρξε συνεργάτις-παραγωγός της ταινίας «Η Πλειοψηφία της Σιωπής» («Majority») που προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες το 2011.

Από το 2009 είναι σύμβουλος στο Anadolu Kultur Center και υπεύθυνη του προγράμματος «Armenia Turkey Cinema Platform» που ιδρύθηκε το 2009, με στόχο την ενίσχυση συνεργασιών ανάμεσα σε Αρμένιους και Τούρκους κινηματογραφιστές.

Είναι επίσης παραγωγός ταινιών.

«Ο Θείος Garabet» είναι το πρώτο της ντοκιμαντέρ.

Συμμετέχουν: Garabet Matevosyan, Hakob Matevosyan, Sahak Matevosyan

Σκηνοθεσία: Çiğdem Mater

Παραγωγή: Nesra Gürbüz, Gayane Manvelyan

Διεύθυνση φωτογραφίας: Gor Baghdasaryan

Μοντάζ: Selda Taşkın

Σχεδιασμός ήχου: Fergün Urgancıoğlu

Διαβάστε περισσότερα...

The Beautified Project - Kilikia

  • Κατηγορία VIDEOS

In 2011 The Beautified Project performed Kilikia live in London for a documentary which was filmed by BBC. Soon after, the band's American Label, St. Mongoose Entertainment, requested the song to be recorded. The music video for the song was premiered during 2011's Armenian Telethon, a charity programs which is viewed by millions of Armenians all over the world. The music video was shot by Armenian director Hovhanes Hovhanesyan at Akhtala Vank in Armenia's Lori region. The music was produced by the band's long-time producer, Serj Melkonyan.

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Μαζική διαδήλωση κατά της επανεκλογής του προέδρου Σαρκισιάν

Περίπου 6.000 άνθρωποι κατέβηκαν την Τετάρτη στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αρμενίας Γερεβάν για να διαδηλώσουν κατά της επανεκλογής του προέδρου Σερζ Σαρκισιάν.
"Είμαστε έτοιμοι για μια μάχη, μια μάχη μέχρι τη νίκη", δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Ραφί Χοβανισιάν, ο οποίος ήρθε δεύτερος στις εκλογές της Δευτέρας με ποσοστό 36,75% των ψήφων.
Ο ίδιος αρνήθηκε πρόταση να συναντηθεί με τον Σαρκισιάν, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 58,64% των ψήφων.
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για μαζική νοθεία. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε ότι "η διαχείριση των εκλογών ήταν εν γένει καλή", αλλά σημείωσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια "ασάφεια όσον αφορά τη διάκριση ανάμεσα στο κράτος και το κυβερνών κόμμα".

 

 

Πηγή: on-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Ουάσινγκτον για τις εκλογές στην Αρμενία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχάρησαν την Τετάρτη το λαό της Αρμενίας για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία συνολικά θεωρείται ότι συνάδει με τον σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών. Ταυτόχρονα όμως η Ουάσιγκτον εγείρει ανησυχίες για έλλειψη αμεροληψίας εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν το λαό της Αρμενίας για την προεδρική εκλογή στις 18 Φεβρουαρίου, η οποία κρίνεται από τους διεθνείς παρατηρητές γενικά καλά οργανωμένη και συνεπής με το σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ. Η κα Νιούλαντ υπενθύμισε ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανέφερε ότι εκπλήρωσε τη νομική υποχρέωσή του να παρέχει ισορροπημένη κάλυψη των εκλογών όπου όλοι οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα το χρόνο τους.
Ωστόσο, όπως είπε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ουάσιγκτον συμμερίζεται τις ανησυχίες του ΟΑΣΕ για έλλειψη αμεροληψίας εκ μέρους της δημόσιας διοίκησης και κακή χρήση των διοικητικών πόρων που οδήγησαν σε σύγχυση για τις δραστηριότητες του κράτους και αυτές του κυβερνώντος κόμματος.

«Συμφωνούμε ότι οι εκλογές έγιναν σε ήρεμο και ομαλό κλίμα , αλλά σημαδεύτηκαν από αδικαιολόγητη παρέμβαση» δήλωσε η κα Νιούλαντ αναφέροντας ειδικότερα «ορισμένες σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων» καθώς και «πίεση στους ψηφοφόρους».

 

Πηγή: real.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι