Menu

Ερντογάν: Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα «Κύπρος»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει να δηλώνει πως «δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία» και πως η Ε.Ε δεν θα έπρεπε να την είχε εντάξει στους κόλπους της.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία που έδωσε στο Πανεπιστήμιο ΕLTE της Βουδαπέστης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ουγγαρία, στην αναφορά του για την Κύπρο, φέρεται να είπε ότι δεν υπάρχει μια χώρα με το όνομα Κύπρος. «H νότια Κύπρος δεν είναι κράτος, είναι μια «διοίκηση», διότι δεν υπάρχει κάποια χώρα με την ονομασία Κύπρος. Σε ένα νησί όπου υπάρχουν δυνάμεις ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, πώς εσείς αυτό το παρουσιάζετε ως ‘"Κύπρο";»  Συνεχίζοντας το σκεπτικό του ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι υπάρχει «ελληνική διοίκηση της νοτίου Κύπρου» και βόρεια της πράσινης γραμμής είναι το «τουρκικό κράτος της Κύπρου». Ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «παρότι οι Ελληνοκύπριοι δεν δέχθηκαν το σχέδιο Ανάν, η Ε.Ε τους έκανε μέλος της. Τι είδους ιδεολογική προσέγγιση είναι αυτή; Τώρα η Ε.Ε προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την οικονομία των Ελληνοκυπρίων που χρεοκόπησε και έτσι πληρώνει το τίμημα».
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προειδοποίησε ακόμη την Ε.Ε πως στην περίπτωση που διατηρηθεί η στασιμότητα στη διαδικασία ένταξης της χώρας στην Ε.Ε, η Άγκυρα θα επανεξετάσει τη στάση της. «Θα περιμένουμε ως ένα σημείο. Μετά θα αποφασίσουμε κι εμείς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: on-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι