Menu

Στο πλευρό του HDP οι Αρμένιοι της Ευρώπης


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρμενίων Κασπάρ Καραμπετιάν ανάμεσα στη συμπροεδρεύουσα του HDP Φιγέν Γιουκσεκντάγ και τον υπεύθυνο επικοινωνίας Μπεντό Κουρκτζιάν μαζί με μέλη των Αρμενίων της Διασποράς

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι Αρμένιοι της Ευρώπης στο φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για έναν πολιτικό οργανισμό που σέβεται και προστατεύει τις μειονότητες.

Μάλιστα, μέλη της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρμενίων για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία (EAFJD) που πήγαν στην Τουρκία προσκεκλημένοι του κόμματος ως παρατηρητές των εκλογών, κάλεσαν Τούρκους πολίτες που ζουν στην Ευρώπη να ψηφίσουν το HDP.

Εξάλλου όπως είχαν αναφέρει και σε ανακοίνωσή τους, το HDP ήταν το κόμμα που μπορούσε να ανακόψει τα μεγαλεπίβολα σχέδια  του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αλλαγή του τουρκικού συντάγματος και μετατροπή του πολιτεύματος σε Προεδρικό.


Μέλη της αντιπροσωπείας του EAFJD με τον νεοεκλεγέντα βουλευτή του HDP Γκάρο Παϊλάν (τρίτος από αριστερά)

Σύμφωνα με το EAFJD, μετά την επίσκεψή τους σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες και κέντρα κατέγραψαν τις ανωμαλίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων το HDP. Το επόμενο διάστημα θα δώσουν στη δημοσιότητα τη σχετική έκθεση.

Πάντως όπως ανέφεραν μέλη της αντιπροσωπείας, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο συμπροεδρεύων του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, είχε κατηγορηθεί από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για «συνεργασία» με την αρμενική διασπορά.

Η αντιπροσωπεία της EAFJD αποτελούνταν από τον πρόεδρό της Κασπάρ Καραμπετιάν, τον υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Μπεντό Κουρκτζιάν-Ντεμιρτζιάν, την εκτελεστική διευθύντρια της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Μέσης Ανατολής Βέρα Γιακουμπιάν, τον πρόεδρο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Βελγίου Πίτερ Πετροσιάν και το μέλος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αμερικής Τζορτζ Αγκτζαγιάν.

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Βραζιλία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων και η Τουρκία αντιδρά

Πρόβλημα στις σχέσεις Τουρκίας και Βραζιλίας προκάλεσε η γενναία απόφαση της Γερουσίας στη λατινοαμερικανική χώρα να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, 100 χρόνια μετά τη σφαγή τους από τους Οθωμανούς Τούρκους.   

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χθες ανακοίνωσε την ανάκληση του πρέσβη της στη Βραζιλία για διαβουλεύσεις.

Είχε προηγηθεί, στις 3 Ιουνίου, αίτημα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς την πρεσβεία της Βραζιλίας για ανάκληση του πρέσβη της στην Άγκυρα.

«Θεωρούμε την απόφαση της γερουσίας της Βραζιλίας η οποία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παραβλέπει τον νόμο ως ανεύθυνη και την καταδικάζουμε» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην ανακοίνωσή του.

Η Βραζιλία είναι η 25η χώρα που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και ποινικοποιεί την άρνησή της.

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι