Menu

Η Γενοκτονία των Αρμενίων σε σχολικά βιβλία ιστορίας στις ΗΠΑ

Ακόμα ένα τόξο στη φαρέτρα τους βάζουν οι Αρμένιοι, που σχεδόν καθημερινά κάνουν νέα βήματα προς την αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων τους από τους Οθωμανούς στις αρχές του 20ού αιώνα, καθώς πέτυχαν την ένταξη του ιστορικού γεγονότος στα σχολικά βιβλία Ιστορίας της Καλιφόρνιας.

Από το 2018, οι δάσκαλοι θα πρέπει να διδάσκουν μάθημα για την αρμενική Γενοκτονία συνδέοντάς την με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και την «χωρίς προηγούμενο αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια».

Αν και η Γενοκτονία των Αρμενίων θα μπει στα σχολικά εγχειρίδια σε περίπου ένα χρόνο, η αρμενική κοινότητα της Καλιφόρνιας έχει κάθε δίκιο να πανηγυρίζει αφού μέχρι τώρα δεν υπήρχαν επίσημες αναφορές στα αιματηρά γεγονότα που οδήγησαν στη σφαγή 1,5 εκατ. Αρμενίων και στον εκτοπισμό περισσότερων από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών τους.

Στην Αμερική σήμερα, εκτός της Καλιφόρνιας μόνο σε 10 πολιτείες είναι υποχρεωτική η διδασκαλία μαθήματος για την Γενοκτονία των Αρμενίων, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για τη Γενοκτονία.

«Η αρμενική Γενοκτονία αγνοείται στα εγχειρίδια ιστορίας» δήλωσε ο Μπάρλοου Ντερ Μαγκρντετσιάν, διευθυντής του Κέντρου Αρμενικών Σπουδών στο Φρέσνο. «Ξέρω αρκετούς δασκάλους της περιοχής που ήδη διδάσκουν το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, αλλά αυτό πρέπει να ισχύσει για όλους τους δασκάλους» είπε.

Η αρμενική κοινότητα στο Φρέσνο είναι μεγάλη και η ιστορία της πόλης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους Αρμένιους πρόσφυγες.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι