Menu

Η Κιμ Καρντάσιαν εναντίον της Τουρκίας και των αρνητών της γενοκτονίας των Αρμενίων με ολοσέλιδη διαφήμιση στους New Υork Times

Η διάσημη περσόνα συντάσσει μια πληρωμένη απάντηση στην Wall Street Journal

H Kim Kardashian συνήθως απασχολεί τις ταμπλόιντ στήλες των μεγάλων εφημερίδων, αλλά σήμερα το όνομά της φιγουράρει στην κατηγορία "Πολιτική" και πολλοί κάνουν λόγο για μια πολύ σημαντική παρέμβαση. Η επιδραστική περσόνα της σύγχρονης ποπ κουλτούρας πλήρωσε –κατά πληροφορίες ένα μεγάλο ποσό– για μια ολοσέλιδη καταχώριση στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας New York Times προκειμένου να πάρει θέση για τη γενοκτονία των Αρμενίων και να επιτεθεί στους αρνητές της.

Η δημοσίευση της Kardashian έρχεται ως πληρωμένη απάντηση σε μια αμφιλεγόμενη ολοσέλιδη διαφήμιση που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό της Wall Street Journal πριν από μερικούς μήνες. Η επίμαχη διαφήμιση υποβάθμιζε την τουρκική βαρβαρότητα καλώντας τους Αμερικανούς να σταματήσουν τους ισχυρισμούς και τη διαδικασία αναγνώρισης της γενοκτονίας.

 

Η οικογένεια Kardashian είναι αρμενικής καταγωγής και το θέμα της γενοκτονίας είναι κάτι στο οποίο η Κim έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Τη δημοσίευση της Κim στους New York Times υποστήριξε συνυπογράφοντας το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αρμενίων. «Τα ψέματα κάνουν πάντα καλά πρωτοσέλιδα και τα καλά πρωτοσέλιδα φέρνουν πωλήσεις περιοδικών. Αυτό είναι κάτι που εγώ και η οικογένειά μου έχουμε συναντήσει συχνά στο παρελθόν και πάντα το αφήναμε να περάσει. Αλλά όταν άκουσα για αυτή την ολοσέλιδη διαφήμιση των αρνητών της γενοκτονίας των Αρμένιων στη Wall Street Journal δεν μπορούσα να το αφήσω να περάσει έτσι», γράφει στο άρθρο της η Kardashian.

 

Είπε πως η καμπάνια στη WSJ αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας για να αποκαταστήσει τη φήμη της Τουρκίας και έκανε λόγο για λόμπι το οποίο χρησιμοποιεί το χρήμα για το «ξέπλυμα» της χώρας. Παράλληλα επιτέθηκε στην εφημερίδα που δέχτηκε να παραχωρήσει έναντι κέρδους μια τόσο αμφιλεγόμενη καμπάνια, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή ανήθικα ανεύθυνη. Λιγότερο από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, παρά την ευρεία αναγνώριση από την ακαδημαϊκή κοινότητα, παραδέχονται την εξόντωση 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων ως γενοκτονία. «Πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι αν η Τουρκία είχε θεωρηθεί υπεύθυνη για τη γενοκτονία των Αρμενίων και είχε τιμωρηθεί για όσα είχε κάνει, το Ολοκαύτωμα μπορεί να μην είχε συμβεί. Το 1939, μια εβδομάδα πριν από τη ναζιστική εισβολή στην Πολωνία, ο Χίτλερ είπε: ''Ποιος, άλλωστε, μιλάει σήμερα για την εξόντωση των Αρμενίων;''. Εμείς το κάνουμε. Εμείς πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να μιλήσουμε γι' αυτό μέχρι να αναγνωριστεί από την κυβέρνησή μας, διότι όταν αρνούμαστε το παρελθόν μας θέτουμε σε κίνδυνο το μέλλον μας», συνέχισε Kardashian.

 

 

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Παρέλαβε το πρώτο ρωσικό σύστημα Iskander η Αρμενία

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας παρέλαβαν το πρώτο σύστημα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων βραχέως βεληνεκούς, τύπου Iskander-M. Το σύστημα εντοπίστηκε κατά τη διαδικασία της μεταφοράς του σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας, το Ερεβάν.

Πρόκειται για το σύστημα 9K720 Iskander (κωδικός κατά NATO: SS-26 Stone) που φέρεται επί οχήματος και θεωρείται πιο προηγμένο από το προγενέστερο σύστημα του τύπου, το Oka. Ο κάθε πύραυλος στερεού καυσίμου, ενός επιπέδου 9M723K1του συστήματος Iskander-M μπορεί μα λάβει δεδομένα σε λίγα λεπτά και να πλήξει ανεξάρτητο στόχο.

 

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι