Menu

Εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση για τα 25 χρόνια ανεξαρτησίας της Αρμενίας (φωτο)

Με μια εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι νέοι τακτικοί πύραυλοι Ισκάντερ (Αλέξανδρος) που απέκτησαν οι αρμενικές ένοπλες δυνάμεις, γιορτάστηκαν χθες στο Ερεβάν τα 25 χρόνια από την ανακήρυξη ανεξαρτησίας της χώρας, που ακολούθησε την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Στην τελετή παρήλασε αρμενική ειρηνευτική ταξιαρχία που έφερε τις σημαίες κρατών με τις οποίες συνεργάζεται η Αρμενία στο πλαίσιο πολυεθνικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, μεταξύ αυτών και η ελληνική.

Η παρέλαση έγινε στην κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας και ο κόσμος που την παρακολούθησε είχε την ευκαιρία να δει τους στρατιώτες αλλά και τις αμυντικές δυνατότητες της Αρμενίας σε επίπεδο οπλικών συστημάτων. Το πυραυλικό σύστημα Ισκάντερ, που προμηθεύτηκε φέτος από τη Ρωσία και είναι η μόνη που το κατέχει εκτός της πωλήτριας χώρας, έχει βεληνεκές πυρός 300 χλμ. και φημίζεται για την ακρίβειά του. Ο παρουσιαστής της παρέλασης σημείωσε ότι η Αρμενία μπορεί να τους χρησιμοποιήσει για να καταστρέψει «στρατηγικές εγκαταστάσεις» των εχθρών. Είναι γνωστό ότι η Αρμενία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν τόνισε ότι η παρέλαση «μαρτυρεί την ισχύ της χώρας, δια της οποίας δύναται να υπερασπιστεί την ελευθερία και τα δικαιώματά της».

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι