Menu

Ταινία με θέμα τον σεισμό της Αρμενίας υποβάλει υποψηφιότητα για Όσκαρ

Τα μέλη της Εθνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αρμενίας ψήφισαν την ταινία "Σεισμός" του Σαρίκ Αντρεασιάν ως συμμετοχή της Αρμενίας για την κατηγορία «Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία» της 89ης Απονομής των Βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά κυρίως ως «Βραβεία Όσκαρ».

Η ταινία "Σεισμός" πραγματεύεται τον καταστροφικό σεισμό του Σπιτάκ της Αρμενίας που συνέβη στις 7 Δεκεμβρίου 1988. Η ιστορία εξελίσσεται στο Λενινακάν όπου ένας 50χρόνος Ρώσος, ο Κονσταντίν Μπερεζνόι και ο 28χρόνος Αρμένιος Ρόμπερτ Μελκονιάν συνεργάζονται για τη διάσωση των επιζώντων. Το σενάριο είναι των Σεργκέι Γιουντακόβ, Αλεξέι Γκραβίτσκι και Αρσέν Ντανιελιάν.
Πρωταγωνιστούν οι: Κονσταντίν Λαβρονένκο, Μαρίγια Μιρονόβα, Αρτιόμ Μπιστρόβ, Χραντ Τοχατιάν κ.α.
Κάθε χρόνο οι επίσημες συμμετοχές των χωρών προς την Ακαδημία είναι πάνω από 70, οπότε μένει να δούμε αν η ταινία του Σαρίκ Αντρεασιάν θα καταφέρει να φτάσει στην τελική 5άδα για να διεκδικήσει το βραβείο.

 

 

Πηγή: armenika.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι