Menu

Μήνυση κατά Τούρκου τραγουδιστή που αποκάλεσε την Καρντάσιαν «σιχαμένη Αρμένια»

Μήνυση κατά του Τούρκου τραγουδιστή Μουράτ Οβούτς έκανε ο Αρμένιος δικηγόρος Σιμόν Τσεκέμ, μετά από ανάρτηση του πρώτου για την Κιμ Καρντάσιαν που την χαρακτήρισε «σιχαμένη Αρμένια». Ο Τσεκέμ κατέθεσε τη μήνυση κατά του Οβούτς στο Γραφείο του Δημόσιου Κατηγόρου Κωνσταντινούπολης, για προσβολή των Αρμενίων.

Όπως μετέδωσε το Ermenihaber.am, ο Τούρκος καλλιτέχνης κατηγορείται για υποκίνηση μίσους, διακρίσεων και εχθρικότητας.

Το σχόλιο του Μουράτ Οβούτς έγινε με αφορμή αναρτήσεις της Κιμ Καρντάσιαν με αφορμή τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στις 24 Απριλίου 2020. «Σήμερα είναι η 105η επέτειος από την αρμενική γενοκτονία και είμαι τόσο περήφανη που η Αμερική την έχει αναγνωρίσει», ανέφερε η Κιμ Καρντάσιαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της. Παράλληλα μέσω Instagram μοιράστηκε με τα 167 εκατομμύρια ακολούθους της, επιμορφωτικό υλικό γύρω από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σχολιάζοντας την κίνησή της, ο Οβούτς έγραψε: «Εσείς Αρμένιοι είστε σιχαμένοι. Ποιοι είστε για να αποκαλείτε τους Οθωμανούς προγόνους μου, βαρβάρους;», έγραψε. «Της απάντησα έτσι γιατί μιλούσε με έναν τρόπο που ταπείνωνε τις αξίες μας», είπε σε δήλωσή του στο Γραφείο του Δημόσιου Κατηγόρου. Επέμεινε πως όσα είπε δεν απευθύνονταν στους Αρμένιους πολίτες της Τουρκίας και σημείωσε ότι βοηθάει τις αρμενικές οργανώσεις τα τελευταία 5-6 χρόνια. «Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες», δήλωσε ο τραγουδιστής στους εισαγγελείς.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι