Menu

Παγκόσμια Ένωση Εβραίων Φοιτητών: Να αναγνωρίσει το Ισραήλ τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ποντίων, Ασσυρίων

 «Ήταν μια προμελετημένη και συστηματική εκτέλεση περίπου 3εκ. πολιτών»

Η Παγκόσμια Ένωση Εβραίων Φοιτητών (WUJS) σε δήλωσή της για τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει όλες τις εξαγωγές όπλων στο Αζερμπαϊτζάν και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων.

«Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις εξαγωγές όπλων στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ η σύγκρουση συνεχίζεται και αντ ‘αυτού να διαδραματίσει ρόλο ως διαμεσολαβητής που αναζητά την ειρήνη. Επίσης, καλούμε την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο του εβραϊκού κράτους να αναγνωρίσει ότι ανάμεσα στο 1915 και το 1923 η δολοφονία 2-3 εκατομμυρίων Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων πολιτών από τα χέρια του Οθωμανικού Χαλιφάτου, ήταν γενοκτονία. Ήταν μια προμελετημένη και συστηματική εκτέλεση περίπου 3εκ. πολιτών. Όχι μια νόμιμη πράξη πολέμου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

 

 

Πηγή: newsbreak.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι