Menu

Τιμωρώντας τον... αντ’ αυτού στη Siemens

Ηταν δώδεκα παρά είκοσι τη νύχτα προπαραμονή των Χριστουγέννων, όταν δύο αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι του Διονύση Δ., πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens. Ο σπιτονοικοκύρης ρώτησε τι ήθελαν και εκείνοι του ζήτησαν το διαβατήριό του, σύμφωνα με σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με την οποία του απαγορευόταν η έξοδος από τη χώρα. Η διάταξη είχε συνταχθεί την ίδια μέρα από την εισαγγελέα Αθανασία Βλάχου με βάση έναν νόμο του 1920 (!) που δίνει τη δυνατότητα για «λόγους δημοσίου συμφέροντος «να απαγορεύεται η έξοδος “υπόπτου” για τέλεση αδικήματος».

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η κ. Βλάχου ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει στο μέτρο αυτό μετά τη φυγή του πρώην στελέχους της Siemens Φόλκερ Γιουνγκ στο Μόναχο τον περασμένο μήνα. Το οξύμωρο είναι πως πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Διονύσης Δ. «τιμωρείται» αντί άλλου. Την πρώτη είχε κρατηθεί το καλοκαίρι του 2009 μετά τη φυγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου και του Χρίστου Καραβέλα, δύο άλλων πρώην στελεχών της γερμανικής εταιρείας.

Ο Διονύσης Δ. αφέθηκε τότε ελεύθερος και τελικά άρθηκαν οι εις βάρος του περιορισμοί μετακίνησης. Βρήκε δουλειά σε έργο του εξωτερικού και γύριζε κανονικά στο σπίτι του στην Ανατολική Αττική. Στα τέλη Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στην κ. Βλάχου για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στην υπόθεση της ψηφιοποίησης του αρμενικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών από τη θυγατρική του γερμανικού κολοσσού.

Υπαρκτές οι δύο εταιρείες

Η εκτίμηση της Εισαγγελίας είναι ότι στο σύντομο διάστημα κατά το 2006 που ο Διονύσης Δ. είχε την ευθύνη του κλάδου τηλεπικοινωνιών υπέγραψε με έναν συνάδελφό του σύμβαση με δύο εταιρείες στην Αρμενία για την ψηφιοποίηση του τοπικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου, που ήταν εικονική και σκοπό είχε την άντληση «μαύρου χρήματος». Από τα στοιχεία που έφθασαν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στις αρχές του 2009 προκύπτει ωστόσο ότι οι δύο αρμένικες εταιρείες όχι μόνο είναι υπαρκτές, αλλά το έργο εκτελέστηκε κανονικά, ολοκληρώθηκε μάλιστα από τη διάδοχο της Siemens, Siemens Nokia.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι