Menu

Τούρκοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαίο ελληνικό λιμάνι

Τούρκοι αρχαιολόγοι εντόπισαν, με υποθαλάσσιες ανασκαφές, αρχαίες εγκαταστάσεις ενός μεγάλου αρχαίου ελληνικού λιμανιού, στην Ούρλα της Σμύρνης, στη σημερινή Τουρκία.

Το λιμάνι χρονολογείται στην αρχαϊκή περίοδο, μεταξύ του 7ου και 6ου αιώνα π.Χ. «Είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει ένα τόσο αναπτυγμένο λιμάνι» εκείνης της εποχής στα Μικρασιατικά παράλια, αναφέρουν οι επιστήμονες του....


Κέντρου Υποθαλάσσιων Ερευνών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, σχολιάζοντας ότι ανάλογες αρχαίες υποδομές έχουν βρεθεί στο παρελθόν μόνο σε ελληνικά νησιά. Λογικό, σχολιάζουμε εμείς, αφού το λιμάνι είναι ελληνικό. Και αναμενόμενο να εντυπωσιάζονται οι απόγονοι των Μογγόλων της στέπας από τη ναυτική υπεροχή των Ελλήνων, όσο κι αν αποφεύγουν να αναφερθούν στην ελληνικότητα του ευρήματος.

Το αρχαϊκό λιμάνι έχει 400 μέτρα μήκος και θεωρείται το μεγαλύτερο αυτής της περιόδου, που έχει βρεθεί ποτέ, ενώ είναι πιο αναπτυγμένο σε σχέση με ανάλογες εγκαταστάσεις που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα.
Πηγή: On-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκική (επανα)διείσδυση στα Βαλκάνια

Του Κώστα Τζεβελέκου

Για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο βαλκανική συνδιάσκεψη από Τούρκους που ζουν στα Βαλκάνια.

Συμμετείχαν διπλωμάτες πολιτικοί , επιχειρηματίες , δημοσιογράφοι , καλλιτέχνες , αντιπρόσωποι βαλκανικών ενώσεων με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα στο εσωτερικό των Βαλκανίων.  Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκαν περισσότερες από 160 Βαλκανικές ενώσεις.

Οι Τούρκοι εφαρμόζοντας το δόγμα του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας κ . Νταβούντογλου για επέκταση του νεοθωμανισμού, υλοποιούν συγκεκριμένη στρατηγική διείσδυση με χρονοδιάγραμμα.

Οι εκπρόσωποι όλων αυτών των οργανώσεων έχουν ενωθεί και τώρα με τη συνδιάσκεψη στο Τουρκικό κοινοβούλιο τους δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουν όχι μόνο με Ερντογάν και Νταβούντογλου , αλλά με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών ,σχεδόν με το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης και με άλλους βουλευτές, οι οποίοι κατέχουν κύριες θέσεις στην προώθηση “του προγράμματος” κατάκτηση των Βαλκανίων .

Οι εκπρόσωποι των Βαλκανίων καταγράφουν τα προβλήματα πάσης φύσεως που υπάρχουν στις χώρες που ζουν, τα αναφέρουν στην “μαμά” Τουρκία η οποία προσπαθεί να τα επιλύσει.

Για παράδειγμα, ας μιλήσουμε για επενδύσεις και ευκαιρίες που υπάρχουν στις Βαλκανικές χώρες.

Οι Τούρκοι λαμβάνουν τα μηνύματα από τους δικούς τους ανθρώπους και επενδύουν .

Όλο αυτό το σχέδιο καταδεικνύει ότι οι Τούρκοι των Βαλκανίων παίζουν ένα καθοριστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες των άλλων κρατών, καθώς επίσης και στην υλοποίηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στη πράξη .

Οι Τούρκοι εκπρόσωποι των Βαλκανίων υποστηρίζουν ότι επειδή τα Βαλκάνια βρίσκονται σε πορεία ανοικοδόμησης ζητούν προτάσεις από την Τουρκία προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα το δικαστικό ,το φορολογικό , το εμπορικό σύστημα ,οι εξαγωγές κ.α.

Το κόλπο που έχουν βρει οι Τούρκοι μεταξύ των δήμων και έχει σχέση με τη δημιουργία δεσμών φιλίας είναι μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις προκειμένου να περάσουν τα δικά τους μηνύματα .

Δηλαδή εάν κάνεις δεν κατανοήσει την νοοτροπία των Τούρκων θα πέσει στην παγίδα . Οι Τούρκοι ενδιαφέρονται μόνο να κατακτήσουν τις υπόλοιπες χώρες και να επανασυστήσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία. Τίποτα άλλο .

Όλα τα άλλα περί φιλίας ,συνεργασίας και τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Οι Τούρκοι αξιοποιούν και την παραμικρή πληροφορία στον μεγαλύτερο βαθμό.

Την συνδιάσκεψη σύμφωνα μα την ημερήσια τουρκική εφημερίδα Gunyuzu χαιρέτησαν τόσο ο πρωθυπουργός κ. Ερντογάν , όσο και ο υπουργός εξωτερικών κ. Νταβούντογλου. Βουλευτές και υπουργοί το μήνυμα που πέρασαν στους εκπροσώπους των Βαλκανικών ενώσεων ήταν ένα :

“ Κατακτήστε τα Βαλκάνια”

Ο βουλευτής από την Προύσα κ. Κεμάλ Σερπετσιόγλου υπογράμμισε την ανάγκη να ενοποιηθούν τα Βαλκάνια ώστε η Τουρκία να γίνει πιο ισχυρή.

Ο επίτιμος πρόξενος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Κεμάλ Μπαϊσάκ είπε ότι: "Ο βαλκανικός κόσμος παρέχει στον τουρκικό κόσμο την ευκαιρία για ενοποίηση κάτω από μία στέγη".

Τώρα για να μην ζούμε με ψευδαισθήσεις όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνεργάζονται πλήρως με την Τουρκία και ουσιαστικά ετοιμάζουν το δούρειο ίππο, προκειμένου οι Τούρκοι να αλώσουν τα Βαλκάνια.

Εάν δεν κινηθούμε γρήγορα σε λίγο τα γύρο Βαλκανικά κράτη θα αποτελούν θηλιά για τη χώρα μας…
Πηγή: On-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter