Menu

Δηλώσεις στον Καναδά προκαλούν οργή στην Τουρκία

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη δήλωση του Πρωθυπουργού του Καναδά Stephen Harper για τη γενοκτονία των Αρμενίων, την οποία αποκαλεί «γεγονότα του 1915».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Καναδός Πρωθυπουργός «εξέφρασε μια κρίση, που βασίζεται σε μονόπλευρη πληροφόρηση, την οποία χαρακτηρίζουμε λανθασμένη και άδικη».

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, το τουρκικό ΥΠΕΞ εκφράζει τη λύπη του για τη δήλωση και αναφέρει ότι «από το προηγούμενο έτος η Τουρκία έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με τον Καναδά». «Η δήλωση του Καναδού Πρωθυπουργού, που βασίζεται σε στενόμυαλους υπολογισμούς, επέφερε πλήγμα στις προσπάθειες αυτές», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: sigmalive.com

Διαβάστε περισσότερα...

Η Αρμενική Διασπορά θα καθιερώσει Εμπορικό Αρμένικο Δίκτυο

Το Αρμένικο Υπουργείο της Διασποράς , Το Αρμενικό Επιχειρηματικό Επιμελητήριο του Καναδά και το Αρμενικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ξεκίνησαν διήμερο συνέδριο για να συζητήσουν την δημιουργία το Αρμενικού Εμπορικού Δικτύου
Το συνέδριο ξεκίνησε στο Έρεβαν στις 29 του Απριλίου.¨Η Αρμενία χρειάζεται προγράμματα αναπτύξεως και όχι φιλανθρωπικά προγράμματα¨ είπε η Υπουργός Διασποράς κυρία Hranush Hakobyan ¨έφτασε ο χρόνος , να συμπτύξουμε την δυναμική των ανθρώπων μας που είναι διασκορπισμένη σε ολόκληρο τον πλανήτη¨. Το συνέδριο φιλοξένησε περί τους 30 αντιπροσώπους από 9 χώρες

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Τεταμένες είναι για άλλη μία φορά οι σχέσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν μετά το θάνατο τριών Αρμένιων στρατιωτών από πυρά Αζέρων, όπως καταγγέλλει το Έρεβαν. Οι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη μεθόριο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, της διαφιλονικούμενης περιοχής ανάμεσα στις δύο χώρες, από πυρά Αζέρων ελεύθερων σκοπευτών καταγγέλλει η Αρμενία. Η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκε να σχολιάσει τα περιστατικά.
Πηγή: in.gr
Διαβάστε περισσότερα...

‘1923 Turk’ group of hackers tells Thais and Ugandans that Armenians are "terrorists"

PanARMENIAN.Net - ‘1923 Turk’ group of hackers attacked some Armenian and French websites, Vesti.az reported with reference to Turkish media.

However, the Turkish press didn’t specify which Armenian or French websites were attacked by the group of hackers.

Information security specialist and blogger Samvel Martirosyan told a PanARMENIAN.Net reporter that ‘1923 Turk’ group of hackers attacked some Italian, Thai, Ugandan and other websites and left a message in Turkish - “Armenians are terrorists.”

According to Samvel Martirosyan, these attacks are an illiterate way to fight against Armenians.

“They attacked some websites, maybe, including Armenian and French ones, but I don’t possess such information. It’s so easy, they find some vulnerable sites to hacking, then attack them and leave messages. Turkish hackers are so “literate” that they leave messages only in Turkish language after their attacks,” concluded Samvel Martirosyan.

 

Source: panarmenian.net

Διαβάστε περισσότερα...

Αυξήθηκαν οι γάμοι στην Αρμενία

Ερεβάν, 4,604 γάμοι στο σύνολο του έχουν καταχωρηθεί στην Αρμενία (αυξηση 3,9%) συγκρινόμενοι με την ιδία περίοδο τον περασμένο χρόνο, όπως ανάφερε στους δημοσιογράφους η κυρία Karine Kuyumjyan, Επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών και Δημογραφίας του Αρμενικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Την ίδια περίοδο ο αριθμός των διαζυγίων στην Αρμενία επίσης αυξήθηκε κατά 9,65 φτάνοντας τα 996 διαζύγια
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι