Menu

M.Καρογιάν: "Αν η Τουρκία είχε τιμωρηθεί για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ίσως να μη φτάναμε στην τουρκική εισβολή"

Αν η Τουρκία είχε τιμωρηθεί για το μέγα έγκλημά της, τη Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915, ίσως να μη φτάναμε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου και Νήσου με θέμα «Γενοκτονία των Αρμενίων - από το χθες στο σήμερα».

Ο  κ. Καρογιάν επαναδιακήρυξε την αξίωση για παγκόσμια καταδίκη και αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και κάλεσε για μια ακόμη φορά την Τουρκία να αναγνωρίσει και να παραδεχθεί το έγκλημά της και να απολογηθεί στον αρμενικό λαό αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Είπε ότι η Κύπρος από τη δεκαετία του 1960, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Προέδρου της Δημοκρατίας, αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού, ήγειρε πρώτη το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ζήτησε την καταδίκη της.

Υπενθύμισε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς και η Βουλή των Ελλήνων ήταν από τα πρώτα κοινοβούλια που καταδίκασαν τη Γενοκτονία των Αρμενίων και υποστήριξαν το αίτημα για αναγνώρισή της από τη διεθνή κοινότητα.
Πηγή: sigmalive.com
Διαβάστε περισσότερα...

Με... γάντι του μποξ στην Eurovision η Αρμενία

Μπορεί να θεωρείται φαβορί για πρόκριση στον τελικό, όμως, η Emmy από την Αρμενία βγήκε στην σκηνή του Dusseldorf Arena έτοιμη για... μποξ! Άλλωστε, η συμμετοχή της χώρας είναι αφιερωμένη στον Αρμένιο μποξέρ Arthur Abraham που διεκδικεί τον παγκόσμιο τίτλο το βράδυ του Σαββάτου.

 Η τραγουδίστρια -που η τσιρίδα της ξεπέρασε το φυσιολογικό κάποιες στιγμές- εμφανίστηκε σε μια πολυθρόνα - γάντι του μποξ και με την χαρακτηριστική ρόμπα των μποξέρ σε κόκκινο χρώμα, ενώ στη συνέχεια έμεινε με ένα αποκαλυπτικό λευκό φόρεμα.

 Αυτό που κάτι μας θύμιζε, πάντως, ήταν οι άνδρες που την πλαισίωναν: δύο από τους χορευτές της ήταν δίπλα στο «Opa» και τον Γιώργου Αλκαίου! Άλλωστε, το «Boom Boom» έχει χορογραφήσει η χορογράφος του Έλληνα τραγουδιστή και πάλαι ποτέ χορεύτρια στο πλευρό του Σάκη Ρουβά...

       

 

Δείτε το video στο παρακάτω link.

Πηγή: star.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τσιρίδα, δάκρυα και ιδρώτας στην σκηνή της Eurovision

Eurovision χωρίς υπερβολές, κιτς και ευτράπελα γίνεται; Δεν γίνεται! Απ’ όλα είχε ο μπαξές του α’ ημιτελικού: τσιρίδες, γάντια του μποξ, κλουβιά, σκουρόχρωμες Σκανδιναβές, ιδρώτα, μάγους και... λαϊκές κομπανίες!

 Για να μην πάθουμε τίποτα, ξεκινάμε από την αρχή. Σαν να μην τραγούδησε ήταν η Πολωνία, καθώς αυτό που τράβηξε την προσοχή ήταν τα καλογυμνασμένα πόδια της τραγουδίστριας και των χορευτριών της.

 Κάτι ανάλογο έγινε και με την Stella Mwagni της Νορβηγίας, η οποία -εκτός από το σέξι κορμί της- μας έδειξε πως δεν είναι όλες οι Σκανδιναβές ξανθιές με ανοιχτόχρωμα μάτια και δέρμα: εκείνη είναι  σκουρόχρωμη με το μαλλί άφρο, λες και μόλις προσγειώθηκε στην Γερμανία από χώρα της Αφρικής!

 Γάντια του μποξ επιστράτευσε η Αρμενία, που αφιέρωσε την συμμετοχή της στην Eurovision στον μποξέρ Arthur Abraham που διαγωνίζεται για τον παγκόσμιο τίτλο το βράδυ του Σαββάτου. Μάλλον οι υπεύθυνοι της χώρας σκέφτηκαν να τους μείνει ένας τελικός την ημέρα εκείνη, σε περίπτωση που η Emmy με το «Boom Boom» της δεν προκριθούν...

 Κλουβί με χορεύτρια που έκανε ακροβατικά, τεράστιο άνθρωπο - πουλί και ρούχα που χρωματικά δεν «έδεναν» μεταξύ τους είχε η συμμετοχή της Τουρκίας, ενώ ο Ρώσος τραγουδιστής «χτυπήθηκε» τόσο πολύ on stage που ίδρωσε μέχρι αηδίας.

 Τρεις δεκαετίες πίσω ήταν η εμφάνιση της Σερβίας που θύμιζε έντονα 70’s, με μια κιθαρίτσα μίνι και φόντο αλά παιδικός σταθμός εμφανίστηκε η Ελβετία, ενώ η τραγουδίστρια της Γεωργίας με τα φωνητικά της κατάφερε να ξυπνήσει όσους τους είχε πάρει ο ύπνος!

 Αγόρι μονάχο με φόντο τον πλανήτη και με την κιθάρα ανά χείρας ήταν ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας, την ώρα που ο συνάδελφός του από την Μάλτα έκανε χορογραφίες με τα... χεράκια και η τραγουδίστρια της Κροατίας πέρασε την σκηνή της Eurovision για πασαρέλα και με την βοήθεια ενός... μάγου άλλαξε τρία φορέματα (μαύρο, φούξια, ασημί).

 Με γκρι three-piece κουστουμάκια που παρέπεμπαν σε ρεμπέτικη κομπανία εμφανίστηκε η Ισλανδία. Βέβαια, η εμφάνισή αυτή ήταν... κορυφαία σε σχέση με εκείνη της Πορτογαλίας που έβγαλε μέχρι και πλακάτ στην σκηνή, ενώ οι εκπρόσωποί της ήταν ντυμένοι ό,τι να ‘ναι!

 Πάντως, υπήρξαν και εμφανίσεις που πραγματικά ξεχώρισαν, τόσο φωνητικά, όσο και σκηνικά: Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Ουγγαρία και Λιθουανία ήταν οι τέσσερεις χώρες που έκλεψαν τις εντυπώσεις!

 

Πηγή: star.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι