Menu

Προβλήματα «μειονοτήτων» στα κατεχόμενα

Για διακρίσεις εις βάρος ομάδων εγκλωβισμένων στα κατεχόμενα κάνει λόγο ο τουρκοκυπριακός Τύπος, χαρακτηρίζοντας τις ομάδες αυτές ως «μειονότητες» του ψευδοκράτους, ενώ ο ακαδημαϊκός Αλί Νταγίογλου φέρεται να έχει δηλώσει στη «διεύθυνση θρησκευτικών υπηρεσιών» των κατεχομένων ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος από τις ομάδες αυτές.

Ο κ. Νταγίογλου επικρίνει το γεγονός ότι, ενώ διοργανώνονται φροντιστήρια κορανίου και ενώ στα κατεχόμενα έχουν ανεγερθεί εκατοντάδες τζαμιά, δεν έχει παραχωρηθεί κανένα κονδύλι για τις ανάγκες των «μειονοτήτων» του ψευδοκράτους.

Ο δημοσιογράφος Τσαγίλ Γκιουνάλπ, της εφημερίδας «Γενί Ντουζέν», γράφει για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «μειονότητες» στα κατεχόμενα, χωρίς να κάνει λόγο για τους Ελληνοκυπρίους εγκλωβισμένους.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στο αρμενικό μοναστήρι της Αλεύκας, ο κ. Γκιουνάλπ γράφει ότι κινδυνεύει με κατάρρευση, αφού για πολλά έτη τώρα έχει παραμεληθεί.

Για τους Μαρωνίτες του Κορμακίτη και της Αγίας Μαρίνας, ο δημοσιογράφος γράφει πως το ψευδοκράτος έχει βάλει χέρι στις περιουσίες τους και ότι οι εγκλωβισμένοι του Κορμακίτη ενοχλούνται και από τη μετονομασία του χωριού τους σε Κορούτζαμ.

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται και οι Αλεβίτες που ζουν στα κατεχόμενα και οι οποίοι στερούνται χώρου λατρείας, ενώ δεν έχει εγκριθεί κάποιο κονδύλι για ανέγερση ενός τζεμ εβί, όπως αποκαλούνται οι χώροι λατρείας των Αλεβιτών.

Απομονωμένοι από την υπόλοιπη κοινότητα ζουν και οι Ρόμα των κατεχομένων, οι οποίοι, λόγω των διακρίσεων εις βάρος τους, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα και κυρίως τις περιοχές όπου συνήθως διαμένουν, στη Μόρφου και στον Τράχωνα, αλλά και στην κατεχόμενη Λευκωσία, για να μεταβούν και να εγκατασταθούν τελικώς στη Λεμεσό.

 

Πηγή: sigmalive.com

Διαβάστε περισσότερα...

O Παγκόσμιος πρωταθλητής Tigran Martirosyan άναψε την φλόγα των 5ων Παναρμενικών Αγώνων

Τα εγκαίνια των 5ων Παναρμενικών Αγώνων έλαβαν χώρα στο Ερεβάν στο στάδιο Vazgen Sargsyan Republican στις 13 Αυγούστου το βράδυ το οποίο ολοκληρώθηκε με πυροτεχνήματα και χορό.

Η παρέλαση των αθλητών άρχισε με την ομάδα από το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), ακολουθούμενη από 3.200 αθλητές από 125 πόλεις από 34 χώρες. Η φλόγα η οποία πρώτα αναφλεγεί στην πόλη Ani και στη συνέχεια ταξίδεψε στις πόλεις Gandzasar, Garni, Syunik και Khor Virap μεταφέρθηκε στο γήπεδο από τον IBO (Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας ) πρωταθλητή Vic Darchinyan και τον πρωταθλητή κόσμου στο άθλημα του Sambo Ashot Danielyan και άναψε από τον παγκόσμιο και πρωταθλητή Ευρώπης Tigran Martirosyan.
Ο Πατριάρχης της Αρμενίας Παναγιότατος Karekin II και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής των Παναρμενικών Αγώνων κ.Ishkhan Zakaryan καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες και ακλούθησε ο πρωθυπουργός κ.Tigran Sargsyan οπού κήρυξε την έναρξη των Αγώνων.
Ο Πρόεδρος του Αρτσάχ κ. Bako Sahakyan,και ο Υπουργός Άμυνας της Αρμενίας κ.Seyran Ohanyan καθώς και άλλοι υψηλοί αξιωματούχοι παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι