Menu

Οι Τούρκοι άφησαν τα λόγια και άρχισαν τα "έργα" στην Κύπρο

Δυο τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον κυπριακό εναέριο χώρο αλλά δεν παρενόχλησαν...αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, πτήση CY346 προς Λονδίνο, που εκτελούσε δρομολόγιο στην ίδια περιοχή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυριάκος Κυριάκου, Προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους των ΚΑ είχε οπτική επαφή με τα τουρκικά μαχητικά, μετά από ειδοποίηση από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, η ασφάλεια της πτήσης, όμως, δεν τέθηκε ποτέ σε οποιονδήποτε κίνδυνο.

«Σχετικά με πληροφορίες ότι παρενοχλήθηκε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών στον κυπριακό εναέριο χώρο καθιστούμε σαφές ότι δεν παρενοχλήθηκε», είπε ο κ. Κυριάκου.

Πρόσθεσε ότι «κατόπιν ειδοποίησης του πληρώματος του αεροσκάφους των ΚΑ από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι στον κυπριακό εναέριο χώρο πετούσαν και δυο άλλα αεροπλάνα, το πλήρωμα, είχε οπτική επαφή με δυο τουρκικά μαχητικά, ωστόσο δεν έγινε παρενόχληση ούτε η ασφάλεια της πτήσης τέθηκε σε κίνδυνο».

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι τα δυο τουρκικά μαχητικά «ασφαλώς και πετούσαν παράνομα στον κυπριακό εναέριο χώρο και αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό στην Πολιτική Αεροπορία αλλά δεν προέβησαν σε οποιανδήποτε παρενόχληση του αεροσκάφους των ΚΑ».

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει ένα πόλεμο νεύρων με στόχο να μετρήσουν την υπομονή και τις αντιδράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή η νέα πρόσκληση έρχεται αμέσως μετά από την ναυτική άσκηση που πραγματοποίησε χθες το τουρκικό ναυτικό ανοικτά της Λεμεσού, κλείνοντας τον νοητό κύκλο γύρω από την Κύπρο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τουρκικές δυνάμεις έκαναν άσκηση στη συγκεκριμένη περιοχή θέλοντας έτσι να δημιουργήσουν την ψυχολογία ενός "αποκλεισμού" της μεγαλονήσου.

Μέσα από την ίδια λογική, τουρκικά ελικόπτερα με έδρα την Κερύνεια, παρενόχλησαν και το ελικόπτερο της εταιρείας που τροφοδοτεί την εξέδρα γεώτρησης στο οικόπεδο "Αφροδίτη", χωρίς να συμβεί κάποιο θερμό επεισόδιο. Σημειώστε επίσης ότι σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες του Αρχηγείου Αστυνομίας δύο τούρκικα πλοία αγκυροβόλησαν γύρω στις 23.00 στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.

Με αυτόν τον τρόπο ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας ξεκίνησε το πρώτο βήμα των απειλών του και αναμένονται κι άλλες στην συνέχεια, που στόχο έχουν να προκαλέσουν την αντίδραση της Κύπρου και της Ελλάδας. Η Τουρκία έχει εξαγγείλει ασκήσεις σε περιοχές που θέτει υπό αμφισβήτηση και από ότι φαίνεται οι επόμενες εβδομάδες θα κυλήσουν με ανάλογες παραβιάσεις κάνοντάς τες κρίσιμες από κάθε άποψη.

Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα παρακολουθεί στενά την κατάσταση, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο και θεωρεί ότι πρόκειται για μέρος ενός ψυχολογικού πολέμου από την Τουρκία. Θεωρούν, ωστόσο, ότι η τουρκική κινητικότητα των τελευταίων ημερών είναι αδικαιολόγητη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πρόβλημα της Αθήνας είναι πως οι Τούρκοι είναι απρόβλεπτοι στις κινήσεις τους αναγκάζοντας Κύπρο και Ελλάδα να είναι μονίμως σε επιφυλακή.

Η ΕΦ έχει λάβει αυξημένα μέτρα για όσο καιρό θα συνεχιστούν οι τουρκικές παραβιάσεις και ασκήσεις, με επάνδρωση των φυλακίων και μειώνοντας τις εξόδους των στρατιωτών. Παράλληλα υπάρχει μεγάλη ετοιμότητα στις μονάδες άμεσης επέμβασης.
Διαβάστε περισσότερα...

Hovig και Νίκος Σαπουντζάκης τις Πέμπτες του Νοεμβρίου στο Ghost House!

Ο Hovig γεννήθηκε πριν από μόλις 21 χρόνια στην Λευκωσία της Κύπρου από γονείς με καταγωγή από την Αρμενία, μια χώρα με πλούσια μουσική παράδοση κι εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Στα 6 του έπιασε για πρώτη φορά κιθάρα στα χέρια του κι έκτοτε τραγουδάει, γράφει, παίζει και ζει για τη μουσική 24 ώρες το 24ωρο. Στο σχολείο τα παιδιά τον φωνάζουν «Pavarotti», ενώ σειρά έχουν οι σπουδές του στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Κύπρου, όπου και ξεχωρίζει αμέσως για το ηχόχρωμα της φωνής του.

Κάνει μαθήματα κιθάρας, ενώ δεν αργούν οι εμφανίσεις του σε live stages της Κύπρου κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Παρακολουθεί μαθήματα jazz στο Τμήμα Μουσικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενώ λίγο αργότερα έρχεται και η συμμετοχή του στο «X-Factor II» του Ant1. Συγκεντρώνει τις καλύτερες κριτικές από την αυστηρή τετράδα του talent show καθώς από τα 14 live ήταν στα 11 καθώς γεμίζει τις βαλίτσες του με εμπειρίες και μαθήματα ζωής για το μέλλον.

Το 2010 είναι υποψήφιος στην επιλογή της κυπριακής συμμετοχής για τη Eurovision με το τραγούδι (goodbye). Το οποίο βρήκε 2 στην προτίμηση του κόσμου. Από τότε έχει κάνει εμφάνισης σε Ελλάδα & Κύπρο με τον Δημήτρη Μπάση (φεστιβάλ φράουλας 2010 Κύπρο), με τον Βασίλη Λέκα (αρχαίο θέατρο 2011 Κύπρο), με τον Χρηστό Χατζηνάσιο (μουσική σκηνή ρυθμός stage Αθηνά) και άλλες εμφάνισης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο χειμώνας τον βρήκε στη Θεσσαλονίκη και στο barbarella μαζί με (Δέσποινα Ολυμπίου, Γιώργος Σαμπάνης, Γιώργος Τεντζεράκης). Αυτήν την περίοδο είναι στο DanSing for you, ένα φιλανθρωπικό Show του mega Κύπρου

Επίσης ετοιμάζει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ και σε μερικές μέρες θα κυκλοφορήσει το πρώτο single με τίτλο Στη Ζωή να Τολμάς.

Καθώς ετοιμάζεται για τις live εμφανίσεις σε Ελλάδα & Κύπρο.

Ο Νίκος Σαπουντζάκης γεννήθηκε πριν από 23 χρόνια στο Ηράκλειο Κρήτης..

σπούδασε κοινωνικός λειτουργός στο Ηράκλειο και η πρώτη του επαφή με τη μουσική έγινε στο δεύτερο έτος των σπουδών του..τότε έπιασε κιθάρα για πρώτη φορά στη ζωή του, μαθαίνοντας συγχορδίες έγραφε και τα πρώτα του κομμάτια.. εδώ και 3 χρόνια παράλληλα με τις σπουδές του εμφανιζόταν σε διάφορες μουσικές σκηνές της Ελλάδας έχοντας ακούσματα από το έντεχνο και το ροκ στερέωμα..(Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Σιδηρόπουλος κ.α)

Φέτος έκανε την πρώτη του φιλική συμμετοχή σε άλμπουμ που απαρτίζεται από τον Παντελή Θαλασσινό ,τον Ψαραντώνη και άλλους καταξιωμένους και μη καλλιτέχνες. Έχοντας συλλέξει αρκετές εμπειρίες για τα χρόνια του γεμίζει τη "μουσική του βαλίτσα"και "προχωράει"...

Επίσης ετοιμάζει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ και σε μερικές μέρες θα κυκλοφορήσει το πρώτο single με τίτλο για πάντα θα σε θυμάμαι

Καθώς ετοιμάζεται και για τις live εμφανίσεις του.

 

 

Πηγή: tralala.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η πρώτη έκθεση της Παγκόσμιας Ένωσης Αρμενίων Χρυσοχόων στο Ερεβάν

Την 21η Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Marriott του Ερεβάν της Αρμενίας άνοιξε η πρώτη Παγκόσμια Έκθεση της Παγκόσμιας Ένωσης Αρμενίων Χρυσοχόων (AJA) , παρουσία του Πρόεδρου της Αρμενικής Δημοκρατίας κ. Sargsyan, και της Υπουργου Διασποράς κας. Hagopian

Αρμένιοι κοσμηματοπώλες από διαφορετικές χώρες συμμετείχαν στην έκθεση εγκαινίων όπου παρουσιάστηκαν πολύτιμα κοσμήματα από αρμένιους αρχιμάστορες και συζητήθηκαν θέματα σχετικα με την αρμενία και την διασπορα και η θέση τους στην παγκόσμια αγορά
Η Αρμενική Ένωση Χρυσοχόων είχε επίσης συμμετοχή στην συζητηση για χρήση ελεύθερης οικονομικής ζώνης για την χρυσοχοΐα.

 

περισσότερα στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Αρμενίων Χρυσοχόων AJA International

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Cumhuriyet έχει ως τίτλο « το μηδενικό πρόβλημα ..χρεοκόπησε».

Η Τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η πολιτική Νταβούτογλου με «στρατηγικό βάθος» και την επιθετικότητα του Ερντογάν έχουν απομονώσει την Τουρκία. Η εφημερίδα αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες η Άγκυρα επιδείνωσε τις σχέσεις της με τη Συρία, το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αρμενία ακόμη και με το Ιράν. 'Χοντραίνουν'' το παιχνίδι οι Τούρκοι - ''Θα αποκλείσουμε 200 μίλια την Κύπρο''
- Σχεδιάζουν την αποστολή F 16 στα Κατεχόμενα
- Διαβάστε εμπρηστικά πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου
- Βάζουν στα χείλη του Κύπριου Προέδρου τη φράση:''δεν μπορούμε να πολεμήσουμε με την Τουρκία''
- “Μυρίστηκαν” το φυσικό αέριο και γαλλικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί
«Αποκλεισμός 200 μιλίων» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah η οποία αναφέρει πως η Άγκυρα έχει σαν δόγμα « η ΑΟΖ της Τουρκίας επεκτείνεται στα 200 μίλια».
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι το Πίρι Ρείς ξεκίνησε το ταξίδι του με αρχικό στόχο τις έρευνες στο όριο των 12 μιλίων του «Ψευδοκράτους» αλλά αναφέρει πως σε περίπτωση κριθεί «αναγκαίο» το ερευνητικό σκάφος θα κάνει έρευνες και στις νοτιοδυτικές ακτές τις Κύπρου.
Ένα σημείο που συμπίπτει με την περιοχή ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Sabah τονίζει πως το τουρκικό Επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκατάστασης τουρκικών F-16 στα Κατεχόμενα.
Η Cumhuriyet έχει ως τίτλο « το μηδενικό πρόβλημα ..χρεοκόπησε».
Η Τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως η πολιτική Νταβούτογλου με «στρατηγικό βάθος» και την επιθετικότητα του Ερντογάν έχουν απομονώσει την Τουρκία. Η εφημερίδα αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες η Άγκυρα επιδείνωσε τις σχέσεις της με τη Συρία, το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αρμενία ακόμη και με το Ιράν.
Η Cumhuriyet αναφέρει επίσης πως στην ομίλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ δεν βρέθηκε στην αίθουσα κανένας Άραβας ηγέτης ούτε και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούτ Αμπάς!
Η Ηürriyet έχει ως τίτλο «δεν μπορούμε να πολεμήσουμε με την Τουρκία» και κάνει αναφορά στις δηλώσεις του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.
Η τουρκική εφημερίδα παρερμηνεύει τις δηλώσεις του Χριστόφια και γράφει πως ουσισταικά οι ελληνοκύπριοι παραδέχονται πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία.
Η ίδια εφημερίδα έχει και τη φωτογραφία από την αναχώρηση του Πίρι Ρείς από τη Σμύρνη.
Στο μεταξύ γαλλικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί αγόρασαν τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.
Οι γαλλικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί "Τοτάλ" και "Γκαζ ντε Φρανς", αγόρασαν τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.
Το κόστος των σεισμικών δεδομένων ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ για την εταιρεία "Γκαζ ντε Φρανς" και το 1,6 εκατομμύρια ευρω για την "Τοτάλ".
Οι ερευνητικές γεωτρήσεις στο οικόπεδο, "Αφροδίτη" και οι ενδείξεις ότι υπάρχουν δυνατότητες για αρκετά τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου και παραγώγων του, φαίνεται ότι αποτελούν πόλο έλξης και για άλλες εταιρείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, μέχρι τώρα, τρισδιάστατα σεισμικά δεδομένα αγόρασαν πάνω απο 30 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τομέα των πετρελαίων.
Στους υποψήφιους περιλαμβάνονται μια νορβηγική εταιρεία και ο ρωσικός κολοσσός "Gazprom" ο οποίος ετοιμάζεται να αγοράσει σεισμικά δεδομένα και να εισέλθει δυναμικά στο δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ποιο οικόπεδο θα ανοίξει η Κυπριακή Δημοκρατία για να προχωρήσει η διαδικασία για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης.
Η πιο ψηλή προσφορά θα κερδίσει το επόμενο οικόπεδο ωστόσο δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να ανοίξουν όλα τα οικόπεδα μαζί, σε περίπτωση κατά την οποία οι προσφορές ευνοούν κάτι τέτοιο.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Κούρδοι ζητούν από τους Αρμένιους να γυρίσουν πίσω στην Τουρκία;

Ο Δήμαρχος της τουρκικής πόλης του Ντιγιάρμπακιρ κ. Osman Baydemir κάλεσε τους Αρμένιους για να επιστρέψουν στα εγκαταλειμμένα από τις αρχές του 20ου αιώνα, εδάφη της Ανατολικής Ανατολίας (Δυτικής Αρμενίας).
"Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούν τους κληρονόμους των Αρμενίων, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα εδάφη αυτά," είπε ο Δήμαρχος στην Yerkir Union, για τον επαναπατρισμό και την επανένταξη στους αρμένιους εκπροσώπους , οι οποίοι πήγαν στην πόλη του για να συμμετάσχουν σε ένα συνέδριο. Ο Baydemir πρόσθεσε ότι "οι Αρμένιοι θα απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους Κούρδους."
«Οι Αρμένιοι φύγανε από τα εδάφη αυτά μετά το τις σφαγές ( Αρμενική Γενοκτονία) του 1914. Εως τώρα είμαστε εντελώς απομονωμένοι, και αποτέλεσμα αυτής να είμαστε πάμφτωχοι . " ΟΙ εκπρόσωποι των ΜΚΟ με τη σειρά τους εξέφρασαν την επιθυμία να έχουν κοινωνικό-πολιτιστικά προγράμματα από κοινού με τις τοπικές αρχές.
Κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων στις αρχές του 20ου αιώνα, Κουρδικές συμμορίες επικούρησαν σε μεγάλο βαθμό την Νεοτουρκική αρχή,η οποία πραγματοποίησε εθνοτικές εκκαθαρίσεις, κυρίως εναντίον των Αρμενίων. Ως αποτέλεσμα των εθνοτικών εκκαθαρίσεων, ο κουρδικός πληθυσμός σταδιακά μετακινήθηκε προς τα εδάφη της Δυτικής Αρμενίας, σήμερα της Ανατολικής Ανατολίας.
Σύμφωνα με στοιχεία από το 1914, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, μόνο ο αρμενικός πληθυσμός είχε 2.538 εκκλησίες, 451 μοναστήρια, και 2000 σχολεία. Σήμερα αυτά μετριόνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Πηγή: armenians.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι