Menu

Συνεργασία Αρμενίας και Ρωσίας με φόντο το S-400

Mε την κατάρρευση της αυτοκρατορίας της ΕΣΣΔ, η Αρμενία έφερε στην κατοχή της τα όπλα και τον εξοπλισμό του 7ου Σοβιετικού Στρατού. Έτσι, μετά την ανεξαρτησία της, η χώρα μας άρχισε να δημιουργεί τις ένοπλες δυνάμεις της, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργηθεί μια βάση στρατιωτικής βιομηχανίας. Άλλωστε, και νωρίτερα η Αρμενία δεν διέθετε βιομηχανικές υποδομές παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία έχει σήμερα η βιομηχανική και στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων της Αρμενίας και της Ρωσίας. Το σχέδιο αυτό έχει πρόσφατα εγκριθεί από την κυβέρνηση της Αρμενίας. Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, με αμοιβαίο όφελος, μεταξύ άλλων την προώθηση των αρμενικών προϊόντων στη ρωσική αγορά - και το αντίστροφο. Η σχετική συμφωνία προβλέπεται να είναι διάρκειας πέντε ετών, και στηνπερίπτωση που δεν αποχωρήσει κάποια πλευρά, θα υπάρχει αυτόματη ανανέωση.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Αρμενίας θεωρεί την ανάπτυξη μιας εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, όχι μόνο ως μέσο για την ικανοποίηση των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και ως ένα αποτελεσματικό μέτρο ώθησης της ευρύτερης οικονομικής ανάπτυξης του κράτους.

Εν τω μεταξύ, η αρμενική αμυντική βιομηχανία είναι πολύ δύσκολο να στηριχθεί αποκλειστιά στις εθνικές ανάγκες, καθώς παρουσιάζεται έτσι ένα χαμηλό περιθώριο κέρδους, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και ασύμφορο. Έτσι, οι επιχειρήσεις της Αρμενίας έχουν μια πραγματική ευκαιρία για την ανάπτυξη, με βάση την ρωσική αγορά. Για να γίνει ο τομέας αυτός ελκυστικός για ιδιωτικές επενδύσεις, η κυβέρνηση στο Ερεβάν σκοπεύει να ψηφίσει και να εφαρμόσει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για την κρατική στήριξη της στρατιωτικής βιομηχανίας της Αρμενίας, σε μια κοινή προσπάθεια με τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή η συνεργασία αναμένεται να προσανατολιστεί και στην ανάπτυξη νέων στρατιωτικών προϊόντων.Το περασμένο έτος στην διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης στο Ερεβάν, παρουσιάστηκε μια σειρά από εντυποωσιακά οπλικά συστήματα. Το ενδιαφέρον της παρέλασης έκλεψε ένα συγκεκριμένο UAV (μη επανδρωμένο εναέριο όχημα) που καλείται "Krunk" και αναφέρεται ότι είναι ένα προϊόν εγχώριας παραγωγής.

Με την ευκαιρία, η Αρμενία και η Ρωσία ετοιμάζονται να υπογράψουν μια άλλη συμφωνία - για ένα κοινό σύστημα αεράμυνας, το οποίο Αρμένοι αναλυτές θεωρούν ως μια καλή ευκαιρία σχετικά με την εγκατάσταση του συστήματος S-400 "Triumph" στην Αρμενία.

 

 

Πηγή: fox2magazine.net

Διαβάστε περισσότερα...

Τον Φεβρουάριο του 2013 οι εκλογές στην Αρμενία

Μέχρι στιγμής δύο υποψήφιοι υπάρχουν για τις προεδρικές εκλογές

Στις κάλπες θα προσέλθει ο Αρμενικός λαός.

Ανακοινώθηκαν για τις 18 Φεβρουαρίου του 2013 οι προεδρικές εκλογές της Αρμενίας. Για το θέμα προέβη σε ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αρμενίας, Τίγραν Μουκουτσιάν. Σύμφωνα με τους κανόνες της Αρμενίας, οι προεδρικές εκλογές θα πρέπει να διεξάγονται πριν πενήντα μέρες από την λήξη θητείας του Προέδρου Δημοκρατίας.

Μέχρι στιγμής για τις προσεχές εκλογές έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητα τους ο νυν Πρόεδρος Σερ Σαρκισιάν και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ράφι Οβανισγιόν. Οι προηγούμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα είχαν διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2008.

 

Πηγή: trtgreek.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι