Menu

Η Δημοκρατία στην Τουρκία είναι ένα μεγάλο ψέμα

Τουρκάλα δημοσιογράφος αμφισβητεί ότι υφίσταται δημοκρατία στην Τουρκία, διαμαρτύρεται για  την ελλιπή ελευθερία έκφρασης και καταγγέλλει μεταξύ άλλων την αδιαφορία για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για τη διεθνούς φήμης Ετσέ Τεμελκουράν.

«Δημοκρατία στην Τουρκία: είναι ένα μεγάλο ψέμα», δήλωσε η Τεμελκουράν μιλώντας με Αυστριακούς δημοσιογράφους στο Ινστιτούτο Διεθνούς Διαλόγου και Συνεργασίας στη Βιέννη.

Η ίδια φοβάται να ζήσει στην Τουρκία και μένει στην Τυνησία ενώ αρθρογραφεί για τη βρετανική «Γκάρντιαν» .

Οι  τοποθετήσεις της προβάλλονται στα σημερινά φύλλα των μεγαλύτερων σε κυκλοφορία εφημερίδων της Αυστρίας με αφορμή τη σημερινή  Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

«Στην Τουρκία δεν κυβερνά η δημοκρατία, γιατί υπάρχουν χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι» είπε τονίζοντας ότι αρκετοί φίλοι της βρίσκονται στη φυλακή.

Η Τεμελκουράν, η οποία υπήρξε για δέκα χρόνια δημοσιογράφος της φιλελεύθερης τουρκικής εφημερίδας «Μιλιέτ» καταγγέλλει την έλλειψη ενδιαφέροντος για την κατάσταση στην Τουρκία, από πλευράς ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία, όπως σημειώνει, τη δεκαετία του 1990 ασχολούνταν με το Κουρδικό.

Δεν καταγγέλλει όμως μόνο τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης αλλά και την Ε.Ε., καθώς όπως λέει από την άνοδο στην εξουσία του κόμματος ΑΚΡ του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, η Ευρώπη εμφανίζεται να είναι πολύ ικανοποιημένη με την εκεί κατάσταση ώστε να ασκήσει κριτική, καθώς για την Ευρώπη φαίνεται να ανθεί στην Τουρκία η δημοκρατία και οι μετριοπαθείς Ισλαμιστές να είναι μια ικανοποιητική λύση, καθώς και το στρατιωτικό καθεστώς ανήκει στο παρελθόν.

Χαρακτηρίζει δε πως η κυβέρνηση Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε «Ντουμπάι-κοποίηση» όπου κάθε κριτική από μειονότητες ή αντιφρονούντες θα πρέπει να φιμώνεται.

Συγκεκριμένα πιστεύει πως η τουρκική κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μια μετριοπαθή, ισλαμική, νεοφιλελεύθερη, κοινωνία, ένα είδος πρότυπο για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και εκφράζει την ανησυχία της για την άνοδο της χώρας της σε μια περιφερειακή δύναμη με αυτοπεποίθηση.

Υποστηρίζει δε πως θύματα αυτής της εξέλιξης είναι μειονότητες όπως Κούρδοι και Αρμένιοι, που αισθάνονται εγκαταλειμμένοι, καθώς η πίεση από το εξωτερικό προς την κυβέρνηση έχει μειωθεί.

 

Πηγή: matrix24.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΡΜΕΝΙΑ: Κυρώσεις για την απόσυρση της συμμετοχής της!

Μετά την απόσυρση της φετινής της συμμετοχής της Αρμενίας από το διαγωνισμό που θα γίνει σε λίγες μέρες στο Μπακού, το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο AMPTV καλείται από την EBU να πληρώσει κανονικά το μερίδιο συμμετοχής της στο διαγωνισμό συν 50% επιπλέον για το γεγονός ότι η χώρα άργησε να αποσύρει τη συμμετοχή της.

Σύμφωνα με το escdaily.com,  εκτός από την καταβολή του προστίμου το AMPTV είναι υποχρεωμένο να μεταδόσει κανονικά τους δύο ημιτελικούς και το μεγάλο τελικό, χωρίς διακοπές. Οι υπεύθυνοι της EBU, έχοντας μελετήσει τη φετινή υπόθεση της Αρμενίας, αποφάσισαν να επιβάλουν κανονικά τις προβλεπόμενες κυρώσεις, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι υπάρχουν πολιτικές διαφορές μεταξύ της Αρμενίας και της διοργανώτριας χώρας. Σε περίπτωση μάλιστα που το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αρμενίας δε συμμορφωθεί με τις κυρώσεις και δεν πληρώσει το πρόστιμο, κινδυνεύει να χάσει κάθε δικαίωμα συμμετοχής της σε μελλοντικές διοργανώσεις.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

 

Πηγή: ogaegreece.com

Διαβάστε περισσότερα...

Στο Ερεβάν για τις εκλογές μεταβαίνει ο Σοφοκλής Φυττής

Ο Βουλευτής Σοφοκλής Φυττής, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), μεταβαίνει αύριο στο Ερεβάν, όπου θα συμμετάσχει στην αντιπροσωπία της Συνέλευσης για την παρακολούθηση της διαδικασίας των βουλευτικών εκλογών στην Αρμενία, την Κυριακή, 6 Μαΐου 2012.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το κοινό πρόγραμμα των παρατηρητών της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) περιλαμβάνει, προ των εκλογών, συναντήσεις με πολιτικά κόμματα της Αρμενίας, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και με εκπροσώπους των κυριοτέρων μέσων μαζικής επικοινωνίας της χώρας.

Όπως αναφέρεται, την Κυριακή, 6 Μαΐου, ο κ. Φυττής θα μεταβεί σε εκλογικά κέντρα του Ερεβάν και περιχώρων της πρωτεύουσας για την παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.

Προστίθεται ότι τη Δευτέρα, 7 Μαΐου, θα παραστεί σε συνάντηση κατά την οποία θα εξαχθούν οι πρώτες εκτιμήσεις από την παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας εκ μέρους των τριών κοινοβουλευτικών οργανισμών. Θα ακολουθήσει κοινή διάσκεψη τύπου.

Ο κ. Φυττής θα επιστρέψει στην Κύπρο, την Τρίτη, 8 Μαΐου 2012, καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: ikypros.com
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι