Menu

Ο Μπαγίς ζήτησε συγγνώμη από τους Ασσυρίους για τον χαρακτηρισμό «Αυνανισμό» για την εκστρατεία αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ασσυρίων και των Ελληνοπόντιων

Ο Τούρκος υπουργός για θέματα της ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς υπέστη την έντονη κριτική από τα σουηδικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης για τις παρατηρήσεις του σχετικά με την αναγνώριση από το Σουηδικό Κοινοβουλίου της τουρκικής γενοκτονίας των Ασσυρίων κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πόλεμου. Ο κ. Μπαγίς χαρακτήρισε «αυνανισμό» την εκστρατεία για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ασσυρίων κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των Ασσυρίων της Σουηδίας στις 18 Ιανουαρίου στην τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη (AINA 26/02/2013), είχε δηλώσει:

«Τι επιτυγχάνετε εσείς οι Ασσύριοι επιμένοντας στο ζήτημα της Seyfo [γενοκτονίας], αυτή τη μ@@...ία (αυνανισμό), με διακηρύξεις στα μέσα ενημέρωσης και στο σουηδικό κοινοβούλιο; Γιατί συμπεριλάβετε τους  Έλληνες του Πόντου σε αυτή τη υπόθεση;». Μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα europaportalen.se, η οποία πρώτη διέρρευσε την είδηση, η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε αρχικά ότι ο υπουργός είχε εκφραστεί με τέτοιο προσβλητικό τρόπο, δηλώνοντας: «Οι Ασσυρίοι φίλοι μας που ήταν στη συνάντηση μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ο υπουργός δεν πρόφερε τέτοιες  λέξεις».

Ωστόσο, ο Αφράμ Γιακούμπ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ασσυρίων της Σουηδίας, επιτέθηκε πάλι ενάντια στην προσπάθεια της Άγκυρας να δυσφημήσει το ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας, λέγοντας: «Ο ισχυρισμός της Άγκυρας δεν είναι σωστός, δυστυχώς ο υπουργός χρησιμοποίησε τέτοια γλώσσα». Σε μια απροσδόκητη τροπή, ο κ. Μπαγίς, ο οποίος συνοδεύει τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλλάχ Γκιούλ στην επίσκεψη του τριών ημερών στη Σουηδία, προσέφερε μια ανειλικρινή απολογία τη Δευτέρα σχετικά με την προσβολή του των Ασσυρίων.
Μιλώντας στην ασσυριακή τηλεόραση της Στοκχόλμης είπε: «Αν έχω πει κάτι τέτοιο και πρόσβαλα κόσμο, τότε λυπάμαι, ζητώ συγγνώμη».

 

Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Ε.Ε. να ζητήσει την άμεση αντικατάσταση του Μπαγίς, ο οποίος χαρακτήρισε μαλ...ία τις προσπάθειες αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων!!!

O Eγεμέν Μπαγίς, υπουργός της κυβέρνησης Ερντογάν για θέματα της Ε.Ε., χαρακτήρισε τις προσπάθειες για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων ως μια μαλ..κία!

 του Σάββα Καλεντερίδη

Ακριβώς τρία χρόνια μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου από το Κοινοβούλιο της Σουηδίας, η Τουρκία, δείχνοντας για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο, μέσω του εκπροσώπου της, διέπραξε σοβαρότατη ύβρι, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειες των επιζώντων της Γενοκτονίας για διεθνή αναγνώριση ως ...αυνανισμό! Η πράξη αυτή, που διέπραξε ο Τούρκος υπουργός για θέματα της Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς, αποτελεί απόδειξη ότι το τουρκικό κράτος, η κυβέρνηση Ερντογάν, η ιδία η Τουρκία, όχι μόνο δεν έχουν μετανοιώσει για τις βδελυρές και βάρβαρες πράξεις εξολόθρευσης των χριστιανικών πληθυσμών της  Ανατολής, αλλά χαρακτηρίζουν με τον πιο άθλιο τρόπο και κατάμουτρα τις ιερές προσπάθειες των επιζησάντων της Γενοκτονίας για αναγνώριση, αυνανισμό!!!

Μπορεί να έχει καταρρακωθεί το κύρος της πατρίδας μας από χαρακτηρισμούς "διεφθαρμένη" και "Τιτανικός" από πολιτικούς που την πρόδωσαν και την κατέστησαν περίγελο της ανθρωπότητας, μπορεί ο πολιτικός κόσμος να έχει απαξιωθεί και να θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία και η χώρα, μπορεί η κυβέρνηση να τραβάει το δικό της Γολγοθά για να μπει μια τάξη και να πάρει η πατρίδα μας το δρόμο της ανάπτυξης, όμως, παρ' όλα αυτά, τα ζητήματα της ηθικής θα πρέπει να παραμείνουν ψηλά στην ατζέντα της Ελλάδας.

Μπορεί τα χαμόγελα και οι χειραψίες με τους Τούρκους πολιτικούς -όπως η πρόσφατη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη- να επιβάλλονται, υποτίθεται για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όμως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δηλώσει ξεκάθαρα ότι από τούδε και στο εξής ο βάρβαρος υβριστής Μπαγίς δεν πρόκειται να βρει Έλληνα συνομιλητή και ότι κανείς Έλληνας υπουργός, αξιωματούχος της κυβέρνησης, αλλά και Έλληνες που εργάζονται στην Ε.Ε. επ' ωφελεία της χώρας, δεν πρόκειται να δεχτεί να συνομιλήσει μαζί του, επειδή είναι υβριστής της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής.

Ελπίζουμε να εισακουστούμε, αν μη τι άλλο, για να μην βρει έρεισμα και να μην επαληθευθεί η φράση με την οποία χαρακτήρισε όσους αγωνίζονται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας αυτό το τουρκο-κνώδαλο που περιφέρεται ως συνομιλητής των Ευρωπαίων.

Αναμένομεν...

Σχετικό άρθρο: Ο Μπαγίς ζήτησε συγγνώμη από τους Ασσυρίους για τον χαρακτηρισμό «Αυνανισμό» για την εκστρατεία αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ασσυρίων και των Ελληνοπόντιων

 

 

Πηγή: newsnow.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Θεσσαλονίκη, παλιά: Η Παναγία των Αρμενίων

Προσεγγίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης από την Τσιμισκή, στο ύψος περίπου της Χ.Α.Ν.Θ., υπάρχει μια εκκλησία με τη δική της ξεχωριστή ιστορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πλέον είναι δυσδιάκριτη από την Τσιμισκή, καθώς η μεταπολεμική ανοικοδόμηση την έχει περικυκλώσει από τις διπλανές πολυκατοικίες, και η κύρια είσοδός της πλέον βρίσκεται επί της οδού Διαλέττη. Σε καρτ-ποστάλ των αρχών του προηγούμενη αιώνα θα τη διακρίνει κανείς να δεσπόζει σε μια λιγότερο πυκνοδομημένη περιοχή σε σχέση με σήμερα, και σε αρκετούς Θεσσαλονικείς είναι γνωστή ως η Αρμένικη Εκκλησία.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι πως η εκκλησία αποτελεί έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, ο οποίος άφησε έντονο το αποτύπωμα του σε σημαντικά κτίρια της Θεσσαλονίκης μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ενδεικτικά το Διοικητήριο, η Βίλλα Αλλατίνη (παλιά Νομαρχία), το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (παλιά Οθωμανική Τράπεζα) όπως και πάρα πολλά άλλα κτίρια. Μάλιστα ο Ποζέλι δεν περιορίστηκε στο σχεδιασμό μόνο δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, αλλά καινοτόμησε σχεδιάζοντας και τόπους λατρείας άλλων θρησκειών. Έργα του αποτελούν το Γενί Τζαμί (παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο), όπως και η Συναγωγή Μπεθ Σαουλ που βρισκόταν επί της οδού Σααδή Λεβή και που καταστράφηκε κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Λέγεται πως την ανέγερση της Αρμενικής Εκκλησίας, την ανέλαβε ο Βιταλιάνο Ποζέλι, καθώς συνδεόταν στενά με οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς, με μέλη της παροικίας. Η συγκεκριμένη εκκλησία είναι αφιερωμένη στην Παναγία Θεοτόκο (Σουρπ Αστβατζατζίν) και αποτελεί τον κύριο τόπο λατρευτικής έκφρασης της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Επίσης δίπλα στην εκκλησία βρίσκονται τα γραφεία της Κοινότητας το Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο, τα οποία βρίσκονται διαχρονικά στην ίδια περιοχή που βρισκόταν και η αρμενική παροικία, από την εποχή της οθωμανικής περιόδου. Μιας παροικίας που απαριθμούσε μερικές δεκάδες μέλη στα τέλη του 19ου αιώνα, και που μετά το 1922 γνώρισε μεγάλη αύξηση εξαιτίας της εισροής προσφύγων.

 Οι προσπάθειες ανέγερσης της εκκλησίας ξεκίνησαν το 1884 με πρωτοβουλία επιφανών μελών της αρμενικής παροικίας αφού νωρίτερα η αρμενική παροικία Θεσσαλονίκης στερούνταν λατρευτικού χώρου, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται προσωρινά οι λατρευτικές ανάγκες σε διαφορετικά μέρη της πόλης. Έτσι θα μεσολαβήσουν αρκετά χρόνια μέχρι την έναρξη των εργασιών ανέγερσης το 1902, ώσπου τελικά η εκκλησία θα αποπερατωθεί στις 16/29 Νοεμβρίου 1903. Έκτοτε αποτελεί μαζί με τα παρακείμενα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά κτίρια, από τους κυριότερους χώρους συνεύρεσης της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

 

 

Πηγή: parallaximag.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι