Menu

Το 80% των Τούρκων στη Γερμανία δεν δουλεύει, αλλά ζει άνετα με τα επιδόματα του κράτους

Οι Τούρκοι ήρθαν στη Γερμανία ως «προσκεκλημένοι εργάτες». Ο σκοπός τους ήταν να παρέχουν κάποια «αναγκαία φθηνή εργασία» και μετά να φύγουν. Αλλά το σύστημα δεν λειτούργησε έτσι.

Και τα πράγματα οδηγήθηκαν εκεί που οδηγούνται σε όλες τις «ανοικτές» πολυπολιτισμικές δυτικές κοινωνίες, όπου οι μη-εργαζόμενοι βυθίζουν σε χρεοκοπία το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Τρία εκατομμύρια Τούρκοι ζουν ήδη στη Γερμανία, ενώ 2,5 εκατομμύρια από αυτούς έχουν γερμανική υπηκοότητα, και η πλειοψηφία τους είναι συντηρητικοί μουσουλμάνοι.

Πολύ λίγοι Τούρκοι στη Γερμανία έχουν μια κανονική δουλειά. Περίπου το 20%. Το άλλο 80% ζει με τo λεγόμενo Hartz IV (σύστημα κοινωνικών παροχών). Το 70% των παιδιών τους δεν έχει απολυτήριο. Παρατούν το σχολείο πριν ολοκληρώσουν τη βασική εκπαίδευσή τους.

Σύμφωνα με το γερμανικό σύστημα κοινωνικών παροχών, κάθε ενήλικος πολίτης που έχει τη γερμανική υπηκοότητα, είναι άνεργος και δεν μπορεί να βρει την κατάλληλη δουλειά, έχει το δικαίωμα να πάρει μηνιαίως το ποσό των 482 €. Επιπλέον, οι γονείς παίρνουν για κάθε παιδί κάτω των 18 ετών, 200 €, καθώς και όλα τα μηνιαία έξοδα τους όσον αφορά το ενοίκιο, τα έξοδα θέρμανσης, ενέργειας, ασφάλισης υγείας και δημόσιας συγκοινωνίας.

«Όλως περιέργως μερικοί Τούρκοι που ζουν με τα γενναιόδωρα κρατικά επιδόματα μπορούν να έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα και να οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα όπως Mercedes ή BMW», λέει ο Κλάους, ένας ιδιοκτήτης του οποίου οι ενοικιαστές ανήκουν σε αυτή την περίπτωση.

Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά εύκολη. Ακριβώς όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στην υπόλοιπη Δύση, μπορείτε να βγάλετε λεφτά, κάνοντας πολλά παιδιά. Φέρτε ένα σωρό από τα μέλη της οικογένειάς σας, κολλήστε και κάποια παιδιά από πολυγαμικούς γάμους (το επόμενο σύνορο στην «ισότητα του γάμου» μετά τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων) και σύντομα θα σου έρχονται 10 χιλιάδες κάθε μήνα.

Ο Kamal (46 ετών) και η σύζυγός του Shadia (42 ετών) έχουν δέκα παιδιά κάτω των 18 ετών και ζουν με το Hartz IV (το γερμανικό σύστημα κοινωνικών παροχών). Έχουν ένα μηνιαίο καθαρό εισόδημα 3000 € περίπου. Επιπλέον, όλες οι δαπάνες για το ενοίκιό τους, την υγειονομική τους περίθαλψη, τις μεταφορές, τη θέρμανση, κλπ. πληρώνονται από το κράτος.

Ο Kamal δεν εργάστηκε ποτέ, ούτε είχε ποτέ μια κανονική δουλειά, ποτέ δεν τελείωσε το σχολείο, και ποτέ δεν έμαθε κάποιο επάγγελμα. Τώρα ισχυρίζεται ότι είναι "άρρωστος". Ο Κλάους, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του Kamal λέει, «ο άνθρωπος είναι μια χαρά». Μάλιστα ομολόγησε στον Klaus ότι λέει ψέματα ότι είναι άρρωστος. «Μου είπε κάποτε, “Γιατί να δουλέψω αφού μπορώ να ζήσω καλά χωρίς να δουλεύω;” λέει ο Klaus.

Ο Kamal είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει τακτικά τις εκθέσεις ανεργίας του στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης (Bundes Agentur für Arbeit) στην πόλη του. Το κάνει αυτό, όταν τον καλούν για μια συνέντευξη για δουλειά. Αλλά πάντα ισχυρίζεται ότι είναι "άρρωστος" . Ισχυρίζεται ότι “έχει αφόρητους πόνους στην πλάτη και τις αρθρώσεις του”. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε εργασία. Ο μόνος που ξέρει την αλήθεια για τον Kamal είναι ο ιδιοκτήτης του, ο Klaus.

Ο Klaus και πολλοί άλλοι Γερμανοί είναι εξοργισμένοι με τον Kamal και τους ομοίους του. "Είμαστε εμείς, οι φορολογούμενοι, που πρέπει να χρηματοδοτούμε τέτοιους λεχρίτες σαν τον Kamal. Αυτό με κάνει να αρρωσταίνω", λέει ο Klaus συνοφρυωμένος.

Από την άλλη πλευρά, ο γείτονας του Kamal, ο Dieter εργάζεται για μια εταιρεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εργάζεται 8 ώρες ημερησίως, για να πάρει μόνο 800 € στο τέλος του μήνα. Από αυτό το μισθό έχει να πληρώσει το νοίκι του και τις λοιπές δαπάνες του. Αυτό που του μένει είναι κάπου γύρω στα 400 €.

Όλα αυτά κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν πάνω στη πλάτη της Γερμανίας. Φανταστείτε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν με αυτόν τον τρόπο και αναπαράγονται με ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό από το γηγενή πληθυσμό, που θα οδηγήσουν τις δαπάνες του κράτους.

Οι Γερμανοί πολίτες μπορούν να μπουν στην Τουρκία με μια απλή επίδειξη της ταυτότητάς τους. Ως εκ τούτου Ο Γερμανός Τούρκος, ιδιαίτερα οι γυναίκες, ταξιδεύουν στην Τουρκία και επιστρέφουν με ένα "νοικιασμένο" μωρό. Παίρνουν το μωρό προσωρινά από συγγενείς και αξιώνουν στα γερμανικά σύνορα ότι είναι ‘το μωρό τους’ που γεννήθηκε πρόσφατα στην Τουρκία.

Ο Khaled, ένας Τούρκος, μου είπε ότι μπορείς να βρεις "ένα ψεύτικο πιστοποιητικό γέννησης" στην Τουρκία με 10 δολάρια.

Πίσω στη Γερμανία, το "νέο" μωρό γράφεται στο ληξιαρχείο του δήμου και η «μητέρα του μωρού» αρχίζει να παίρνει 200 ​​€ μηνιαίως.

Η Nicole, μια Γερμανίδα δασκάλα μου είπε κάποτε, ότι όταν ρώτησε τους μαθητές της τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν, η πλειοψηφία των Τούρκων μαθητών είπε, «Hartz IV Empfänger» (δέκτης κρατικών παροχών). Όταν ρώτησε τους μαθητές της, "Γιατί αυτό;" ένα κορίτσι απάντησε: «Οι γονείς μου ζουν με το Hartz IV και έχουν μια εύκολη ζωή. Κοιμούνται περισσότερο το πρωί, και πάντα έχουν αρκετά χρήματα».

«Το όνειρο της ύπαρξης μιας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν είναι νεκρό για τους Τούρκους» λέει ο Jalal, ένας ανεξάρτητος Κούρδος δημοσιογράφος που ζει στη Γερμανία. Και πρόσθεσε: «Το τουρκικό κατεστημένο πιστεύει ότι οι Τούρκοι στη Γερμανία αποτελούν μια πολύτιμη αιχμή του δόρατος για την ανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτό που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη βία τον 15ο αιώνα, θα μπορούσε, όπως πολλοί Τούρκοι πιστεύουν, να γίνει πραγματικότητα στον 21ο αιώνα, στη Γερμανία, στην καρδιά της Ευρώπης. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι δημογραφικά, ενώ η γερμανική αύξηση του πληθυσμού είναι σχεδόν μηδενική, οι Τούρκοι στη Γερμανία έχουν ετήσιο ποσοστό γεννήσεων άνω του 5%. Ως εκ τούτου, οι δημογράφοι υποθέτουν ότι μέχρι το 2050 η πλειοψηφία των ανθρώπων που θα ζουν στη Γερμανία θα είναι τουρκικής καταγωγής».

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση ιχθυοπαραγωγής στη λίμνη Σεβάν της Αρμενίας

Περίπου 6.000 τόνοι λευκού ψαριού εκτιμάται το απόθεμα που παραμένει στη λίμνη της Αρμενίας Sevan, σύμφωνα με τον Bladimir Movsisyan, πρόεδρο της επιτροπής που ασχολείται με τα οικολογικά προβλήματα της λίμνης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Ερεβάν, η ποσότητα αυτή είναι εξαιρετικά συρρικνωμένη σε σχέση με το παρελθόν, καθώς δεν αποτελεί παρά το 15% του μεγέθους της παραγωγής που υπήρχε πριν μια δεκαετία. Ο μόνος τρόπος σύμφωνα με τους οικολόγους να αυξηθεί η παραγωγή είναι με τεχνητή γονιμοποίηση γόνων και παρέμβαση στον οικοτόπο αναπαραγωγής τους.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ζωολογίας και Υδρολογίας της Αρμενικής Ακαδημίας Επιστημών, υπήρχαν 10.000 έως 11.000 τόνοι ψαριών στη λίμνη στη δεκαετία του 1960 με την κυριαρχία του λευκού ψαριού. Στη δεκαετία του 1990, το αποθεματικό των ψαριών της λίμνης έφτασε τους 30.000 τόνους, ενώ το 2000 συρρικνώθηκε απότομα σε 2.000 τόνους. Το δυναμικό της λίμνης εκτιμάται σε 170 τόνοι υπολοιπόμενα το 2010 και 8,5 τόνους το 2011.

Άλλες ποικιλίες ψαριών, κυρίως πέστροφες, έχουν ελαττωθεί επίσης. Ο κ. Movsisyan είπε ότι 1,8 εκατομμύρια γόνοι ψαριών εναποτέθηκαν στη λίμνη κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά ούτε αυτή η προσπάθεια απεδείχθηκε επιτυχής. "Δεν μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό ψαριών πάντα με τεχνητά μέσα ενάντια στην έλλειψη της φυσικής ανάπτυξης του υδροβιοτόπου», τόνισε ο κ. Movsisyan και εξήγησε ειδκότερα την κατάσταση ένεκα της ροής των μολυσμένων ρεμάτων από 28 ποτάμια που καταλήγουν όλα στη λίμνη Sevan.

Παράλληλα οκτώ μονάδες υδροηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν στις παράκτιες περιοχές και τους λαθραλιείς να χρησιμοποιούν στενά δίχτυα τους, τα οποία αλιεύουν όχι μόνο μεγάλα, αλλά και μικρά ψαράκια, έχει διαμορφώσει τη χειρότερη κατάσταση για τις προοπτικές συνέχισης αλιείας στη λίμνη. Σύμφωνα με προτάσεις εμπειρογνωμόνων κρίνεται αναγκαίο, να ληφθούν ρηξικέλευθες αποφάσεις άμεσα και προτείνει ακόμα και την παύση λειτουργίας των υδροηλεκτρικών εργοστασίων από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, την περίοδο αναπαραγωγής των ψαριών. Η αύξηση της κατανάλωσης ιχθύων που έχει παρατηρηθεί την τελευταία διετία, καλύπτεται ολοένα και περισσότερο με εισαγωγές.

Η λίμνη Sevan, μία από τις μεγαλύτερες αλπικές λίμνες στην Ευρώπη και την Ασία, βρίσκεται στην καρδιά της αρμενικής οροπέδιο, σε υψόμετρο 1914 μέτρων. Η λίμνη εκτείνεται πάνω από 70 χιλιόμετρα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Η λίμνη έχει επιφάνεια σχεδόν 1500 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η λίμνη είναι η κύρια πηγή πόσιμου νερού στην περιοχή. Μέχρι το 2030 εκτιμάται ότι το επίπεδο της λίμνης θα ανέλθει σε 1903,5 μέτρα, καθώς έχει διαπιστωθεί, ότι παρά την αύξηση των χρήσεων στην αγροτική παραγωγή η σημαντική αύξηση των εισροών έναντι των εκροών υδάτων διατηρεί και αυξάνει το δυναμικό της λίμνης.

 

 

Πηγή: agrotypos.gr

 
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Διεθνώς ρεζίλι, υπαναχώρησε σε συμφωνία

Οριστικός είναι ο ενταφιασμός της «πολιτικής μηδενικών προβλημάτων» του Αχμέτ Νταβούτογλου μετά το μέγα φιάσκο της «αναστολής» της απόφασης να ξεκινήσει η αεροπορική σύνδεση τουρκικής εταιρίας με την Αρμενία, επειδή οι πιέσεις του εταίρου σε όλα τα επίπεδα Αζερμπαϊτζάν, έγιναν από φορτικές έως απειλητικές!

Ο αρμενικός κρατικός αερομεταφορέας Armavia έχει απευθείας πτήση για Κωνσταντινούπολη και Αττάλεια, η πτήση όμως από τουρκική εταιρία θα είχε άλλο συμβολισμό, οπότε οι Τούρκοι υποχρεώθηκαν να αντιληφθούν ότι δεν μπορείς ταυτόχρονα να τα έχεις καλά με τις δυο πλευρές μιας διένεξης, κάτι που ισχύει για όλα τους τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, λάθος που διαπράττει όμως και η Αθήνα…

Παρά τις ευλογίες των ΗΠΑ που για μια ακόμη φορά αντιμετώπισαν… ρομαντικά ένα σοβαρό ζήτημα εκτιμώντας ότι θα οδηγούσε σε προσέγγιση μέσω της ανάπτυξης, διδάσκοντας εξωτερική πολιτική, το Αζερμπαϊτζάν μέσω του στελέχους του προεδρικού γραφείου, Αλί Χασάνοβ, ξεκαθάρισε στην Τουρκία ότι η απευθείας αεροπορική σύνδεση θα εξισώνονταν με «κατοχή» σε μια υπόμνηση της διένεξης για το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανάμεσα στο Ερεβάν και το Μπακού.

Φρόντισε μάλιστα να διευκρινίσει προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης, ότι τέτοια ενέργεια από χώρα με παρόμοια γεωστρατηγικά συμφέροντα με το Αζερμπαϊτζάν θα ήταν διπλά προσβλητική, υπονοώντας ενεργειακά αντίποινα που θα πονούσαν πολύ τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου…

Το φιάσκο για την Άγκυρα είναι μεγάλο, καθώς τα εισιτήρια κυκλοφορούσαν και η ακύρωση της πτήσης γίνεται δύο μόλις ημέρες πριν την απογείωση αεροσκάφους της ιδιωτικής BoraJet που από την επαρχία Βαν της Ανατολικής Τουρκίας θα μετέβαινε – στις 3 Απριλίου – στο Ερεβάν, πρωτεύουσα της Αρμενίας, μια πτήση μόλις 45 λεπτών. Για την ακύρωση μάλιστα δεν δόθηκαν και εξηγήσεις. Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν θα το κάνουν αναγκαστικά με λεωφορείο που μέσω Γεωργίας και μετά από 12 ώρες θα τους πάει στον προορισμό τους… Δεν το όριζαν καλύτερα για χθες που ήταν πρωταπριλιά, να μας φαινόταν… σαν ψέμα;

Τώρα έχουν αρχίσει την προσπάθεια να καλυφθεί η ξεφτίλα, με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρίας να αρνείται ότι είχαν καν οριστεί πτήσεις! Ωστόσο, μέχρι και χθες, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υπήρχε δυνατότητα να κλείσεις εισιτήριο μέσα από τον ιστοχώρο της εταιρίας στο διαδίκτυο!

Τους «κάρφωσε» όμως το γραφείο ταξιδίων στην Αρμενία που εργαζόταν επί τρία χρόνια με συναδέλφους τους στην επαρχία Βαν της Τουρκίας, για να προχωρήσει η αεροπορική σύνδεση, λέγοντας ότι οι αιτίες είναι καθαρά πολιτικές. Εξέφρασε παράλληλα τη λύπη της αρμενικής πλευράς για την εξέλιξη.

Όχι βέβαια ότι το τουρκικό ρεζίλεμα δυσαρέστησε κιόλας το Ερεβάν…

 

 

Πηγή: defence-point.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι