Menu

Οργή Αρμενίας για τα τουρκικά - ισλαμιστικά εγκλήματα στην συριακή Kessab

Ενώ η ανακατάληψη της χριστιανικής πόλη της Kessab ολοκληρώνεται από τον συριακό Στρατός μεγάλες διεθνείς αντιδράσεις έχουν προκληθεί εξαιτίας των εγκλημάτων που έχουν πραγματοποιηθεί από τους ισλαμιστές, αλλά και αρμενικές αντιδράσεις για το γεγονός ότι επιτρέπουν οι Τούρκοι τους ισλαμιστές της al-Nusra να περνάνε μέσα από το έδαφός της.
Η κατάληψη της πόλης, στην οποία επικρατεί το αρμενικής καταγωγής χριστιανικό στοιχείο, έγινε από δυνάμεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat Al-Nusra προκαλώντας την οργή της Αρμενίας η οποία κατηγόρησε την Τουρκία ότι εξοπλίζει και υποστηρίζει τη συγκεκριμένη οργάνωση.
Χιλιάδες χριστιανών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη προ του κινδύνου να εκτελεστούν από τους τρομοκράτες και φανατικούς ισλαμιστές της Al-Nusra.
Το Ερεβάν διαμαρτυρήθηκε επίισημα γιατί  οι δυνάμεις των ισλαμιστών πέρασαν από το συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία χωρίς κανένα πρόβλημα από τις τουρκικές δυνάμεις.
Η κατάληψη της Kessab που βρίσκεται στην επαρχία της Λαττάκεια της Συρίας ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου από την  Al-Nusra με δυνάμεις της οι οποίες μπήκαν σε συριακό έδαφος από την Τουρκία  ύστερα από μάχες με κυβερνητικές δυνάμεις και τοπικές ομάδες αυτοάμυνας.
Η κυβέρνηση της Αρμενίας κάλεσε τα ΗΕ να προστατέψουν την Kessab και το τοπικό αρμενικό στοιχείο κατηγορώντας την Τουρκία ότι αφήνει να περνούν από το έδαφός της τζιχαντιστές οι οποίοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στην πόλη αλλά και εγκλήματα όπως συνηθίζουν.
Ο Arman Saakyan βουλευτής αμερικανικής καταγωγής ο οποίος επέστρεψε από την Kessab δήλωσε σε διεθνή ΜΜΕ ότι μίλησε με κατοίκους που έχουν δραπετεύσει από την πόλη οι οποίοι του επιβεβαίωσαν ότι τα ένοπλα τμήματα που την έχουν καταλάβει ήρθαν από τουρκικό έδαφος.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως με τη βοήθεια του Στρατού της Συρίας και των τοπικών ενόπλων δυνάμεων αυτοάμυνας η πλειονότητα των χριστιανών αρμενικής καταγωγής κατάφερε να φύγει από την Kessab και τώρα αυτοί βρίσκονται στην πόλη της Λαττάκεια.
"Μόνο ένα μικρό μέρος από τους κατοίκους παραμένει στην Kessab η οποία ελέγχεται προς το παρών από δυνάμεις των ανταρτών", πρόσθεσε. "Μια ομάδα από τους Αρμενικής καταγωγής πρόσφυγες φιλοξενείται στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Λαττάκεια 60 χλμ. από την Kessab. Οι κάτοικοι της πόλης κατάφεραν να διαφύγουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν οι κατοικίες τους πυρποληθούν" ανέφερε ο Bugus  Kazaryan πρόεδρος του αρμενικού συμβουλίου στην Kessab προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 850 οικογένειες από την πόλη, όχι μόνο Αρμένιοι αλλά και άλλες μειονότητες έχουν καταφύγει στην Λαττάκεια.
Έφυγαν από την πόλη για να διευκολύνουν τις δυνάμεις του συριακού Στρατού να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον τους και να τους καταστρέψουν, καθώς ο στόχος των ανταρτών αυτών δεν είναι άλλος από το να καταστρέφουν και να σκοτώνουν. Δεν τίποτα άλλο στο μυαλό τους, είπε ο Kazaryan.

Η επίθεση στην Kessab πραγματοποιήθηκε από ένοπλους της al-Nursa και την «ταξιαρχία»  Ahrar al-Sham μέρος του κοινού ισλαμικού μετώπου.

«Τους είδαμε να έρχονται σε μεγάλες ομάδες. Μας είπαν να μην πυροβολήσουμε. Οι ένοπλοι υποστηρίζονταν από Τούρκους στρατιώτες. Όταν έφτασαν κοντά στην πόλη τότε αρχίσαμε να πυροβολούμε, αλλά ήμασταν μόνο εφτά και έτσι αναγκαστήκαμε να οπισθοχωρήσουμε ειδοποιώντας τους κατοίκους της πόλης « ανέφερε στο RT ο Gevorg Nazarian μέλος αρμενικής δύναμης αυτοάμυνας.

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι