Menu

Σιωπηρή κραυγή Αρμένιων φοιτητών στις ΗΠΑ κατά της άρνησης της Γενοκτονίας

Χιλιάδες νέοι Αρμένιοι που ζουν και φοιτούν στις ΗΠΑ συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα σε πανεπιστήμια και κολέγια, με στόχο να καταδείξει ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων δεν συμπυκνώνεται μόνο στις εκδηλώσεις μνήμης της 24ης Απριλίου, αλλά είναι ένα καθημερινός αγώνας κατά της άρνησης.

«Η Κηλίδα της Άρνησης», όπως ονομάζεται η πρωτοβουλία της Παναρμενικής Ένωσης Φοιτητών, αντιμετωπίζεται με τη σιωπηλή διαμαρτυρία των νέων που σφραγίζουν το στόμα τους δείχνοντας σε όλους τι ΔΕΝ θα πρέπει να κάνουν.

Η άρνηση της ιστορίας, η άρνηση της Γενοκτονίας συνιστά αδικία και αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο στάδιο στην τέλεση μιας Γενοκτονίας, λένε οι φοιτητές που για πρώτη φορά φέτος ανέλαβαν πρωτοβουλίες και εκτός της πολιτείας της Καλιφόρνιας όπου παραδοσιακά πραγματοποιούνται οι δράσεις κατά της «κηλίδας της άρνησης».

Η διαμαρτυρία σε παναμερικανικό επίπεδο είχε τρεις στόχους, κατά τον πρόεδρο της Ένωσης Μικαέλ Ματοσιάν: Να μάθουν οι φοιτητές την ιστορία της Γενοκτονίας, να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειές της και να εμπνευστούν να αναλάβουν δράση κατά της άρνησης της Γενοκτονίας μέσα από προγράμματα στους χώρους όπου λαμβάνουν την εκπαίδευσή τους.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι