Menu

Η Δυτική Βιρτζίνια αναγνώρισε τις γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων

Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων στις αρχές του 20ού αιώνα, τα οποία οδήγησαν στη γενοκτονία εκατομμυρίων ανθρώπων, αναγνώρισε η πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια στις ΗΠΑ με διακήρυξή της που ορίζει τον Απρίλιο του 2016 ως «Μήνα Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για τη Γενοκτονία».

«Με την αναγνώριση και τη συνεχή υπενθύμιση της γενοκτονίας των Αρμενίων, του Ολοκαυτώματος και όλων των παλιότερων και σύγχρονων γενοκτονιών, βοηθάμε στην προστασία της ιστορικής μνήμης, διασφαλίζουμε ότι παρόμοιες ωμότητες δεν θα σημειωθούν ξανά και παραμένουμε σε επαγρύπνηση κατά του μίσους, των διώξεων και της τυραννίας».

Αυτό αναφέρει η διακήρυξη την οποία υπογράφει ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας Ερλ Ρέι Τόμπλιν, επικαλούμενος τη σφαγή 1,5 και πλέον εκατομμυρίου Αρμενίων και ενός εκατομμυρίου Ελλήνων και Ασσυρίων από το 1915-1923 αλλά και τη συνεχιζόμενη γενοκτονία χριστιανών, Γεζίντι και άλλων μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή.

Η πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνιας είναι η 44η που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων και η 9η που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, έστω και εμμέσως τυπικά. Η αναγνώριση υπονοείται στη διακήρυξη (proclamation) που εξέδωσε η αμερικανική πολιτεία. Αν επρόκειτο για έγγραφο αναγνώρισης θα περιλαμβανόταν ο όρος «recognition».

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για σημαντική νίκη στον αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αίτημα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων στην Ευρωβουλή

Τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους ζητά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Εύξεινος Λέσχη Ευρωπαίων Πολιτών.

Στο πλαίσιο των σχετικών δράσεων που ανέλαβε μέσα στον Απρίλιο η Λέσχη, περιλήφθηκαν εκδηλώσεις για την προώθηση της διεθνοποίησης του ζητήματος της γενοκτονίας με αποκορύφωμα συνέντευξη Τύπου και επιστημονική ημερίδα σε στρογγυλό τραπέζι, που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή Ελλήνων, Τούρκων, Αρμενίων και Ασσυρίων επιστημόνων σε αίθουσες του κτιρίου Altiero Spinelli του Ε.Κ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώθηκε αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων στον ιερό ναό των Ταξιαρχών, την οποία προλόγισε ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π.Ε. Χαράλαμπος Αποστολίδης.

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Κύπρος: Ανακηρύχθηκε άνευ ανθυποψηφίου ο Βαρτκές Μαχτεσιάν Εκπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή

Ο Βαρτκές Μαχτεσιάν ανακηρύχθηκε σήμερα, άνευ ανθυποψηφίου, Αντιπρόσωπος της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια τελετής ανακήρυξης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Έφορος Εκλογής των Αντιπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξης, στην παρουσία του Βοηθού Γενικού Εφόρου Εκλογής Δημήτρη Δημητρίου, ανέφερε ότι κατά την 4η Μαΐου 2016, ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του αντιπροσώπου της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων και αφού παρήλθε η προθεσμία για την υπόδειξη των υποψηφίων και για την εξέταση και λήψη απόφασης πάνω στις ενστάσεις που τυχόν υποβλήθηκαν, μόνο ο κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν έχει προταθεί ως υποψήφιος για εκλογή ως αντιπρόσωπος της πιο πάνω θρησκευτικής ομάδας.

Ανακήρυξε στη συνέχεια τον κ. Μαχτεσιάν ως εκλεγέντα Αντιπρόσωπο των Αρμενίων, το όνομά του οποίου δημοσιεύεται ακολούθως στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του μετά την τελετή, ο κ. Μαχτεσιάν ανέφερε ότι η σημερινή εξέλιξη είναι μια ηθική ικανοποίηση, καθώς δείχνει ότι η αρμενική κοινότητα έχει αγκαλιάσει θετικά το έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια.

Πρόσθεσε ότι αυτό του δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τη θητεία του για τα επόμενα πέντε χρόνια.

 

 


Πηγή: foni-lemesos.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι