Menu

Το Αλικάντε αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

Άλλη μια πόλη από την Ισπανία μπαίνει στην λίστα με τις πόλεις που έχουν αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία. Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο του Αλικάντε, χθες Πέμπτη 28/7/2016 , αναγνώρισε επίσημα και καταδίκασε τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από την Τουρκία.

Οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων απεύθυναν στις ομιλίες τους την σπουδαιότητα της αναγνώρισης της Αρμενικής γενοκτονίας. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του πολιτικού κόμματος Compromis τόνισε στην ομιλία του: “..είναι απολύτως σημαντικό να μην ξεχνάμε το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος των Αρμενίων, ειδικά σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις χιλιάδες απειλούμενες ζωές στους τόπους όπου διαπράχθηκε η Γενοκτονία των Αρμενίων..

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία (το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), το αριστερό κόμμα Compromis και GUANYAR) ψήφισαν ομόφωνα την υιοθέτηση του ψηφίσματος για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Αλικάντε δεν είναι η μόνη πόλη της Ισπανίας που πρόσφατα αναγνώρισε την Αρμενική Γενοκτονία. Τον Δεκέμβρη του 2015 το Κοινοβούλιο της Αραγονίας αναγνώρισε και αυτό επίσημα τα τα γεγονότα που συνέβησαν πριν 101 χρόνια ως γενοκτονία, καθώς και τα κοινοβούλια άλλων τεσσάρων περιφερειών. Αυτό της Ναβάρρα, των Βαλεαρίδων Νήσων, της Καταλονίας και της Χώρας των Βάσκων.

Επίσης άλλες πόλεις που έχουν αναγνωρίσει την γενοκτονία είναι: Santa Margalida, Manises, Mislata, Xirivella, Silla, San Sebastián, Burjassot, Betera, Pindo, Aldaia, Alzira, La Roda de Andalucía, Puente Genil, Carcaixent, Alaquàs, Elda, Mérida και Paiporta.

 

 

Πηγή: ayfgreece.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι